Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:10, 14. 2. 2022.

| Sport

Trijumf Radnika na gostovanju u Subotici

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
FK Radnik
Pobeda na startu prolećnog dela sezone; Ilustracija; Foto: FK Radnik

Za razliku od niškog Radničkog, fudbaleri Radnika pobedom su započeli prolećni deo Superlige, pošto su na gosotvanju Spartaku u Subotici slavili rezultatom 2:0 (1:0). Strelci za tim iz Surdulice bili su Viktor Lukić u 36. i Vuk Mitošević u 90. minutu utakmice.

Iako je Spartak na tebeli ispred Radnika, na terenu je to sve izgledalo potpuno obrnuto. Surduličani su bili mnogo opasniji, dok su domaći za 90 minuta uputili samo jedan šut u okvir gola, koji je bio lak plen za golmana Ranđelovića.

Izabranici Dušana Đorđevića u vođstvo su došli u 36. minutu, kada je napadač Bjedov je izbegao ofsajd zamku, lopta se od njegovog ramena odbila do Lukića koji je pogodio mrežu ”golubova”.

Mogli su gosti već u finišu prvog poluvremena da otklone sve dileme oko pobednika, ali je udarce Medića glavom i Bjedova nogom zaustavio mladi Dubljanić. Trener Spartaka Gaćinović pokušao je promenama na poluvremenu da promeni sliku na terenu, ali u tome nije baš uspeo. Njegov tim imao je posed lopte, ali iz toga nisu uspeli da stvore ozbiljniju šansu.

Pitanje pobednika rešio je Vuk Mitošević, povratnik u redove Radnika, koji je iskoristio asistenciju Hodžića u poslednjem minutu utakmice i zatresao mrežu protivnika.

Pobedom ekipa iz Surdulice primakla se na samo 3 boda od timova koji se nalaze u zoni plej-ofa, a šansu da se dodatno popnu na tabeli imaće sledećeg vikenda, kada će ugostiti kruševački Napredak.

Linglong Superliga 22. kolo: Spratak - Radnik 0:2 (0:1)

Stadion: Gradski stadion Subotica;

Sudija: Stanko Ostraćanin:

Strelci: Radnik: Lukić, Mitošević

Žuti kartoni: Spartak: Šimura, Milošević, Rajović; Radnik: Dimitrov;

Crveni kartoni: /

Spartak: Dubljanić, Bogićević, Šimura, Filipović (od 46. minuta Ostojić), Jezdimirović, Mitošević, Vidaković (od 76. minuta Rošević), Srećković (od 76. minuta Rajović), Bijelović, Mihajlović (od 46. minuta Tufegdžić), Nikolić;

Radnik: Ranđelović, Stojanović, Jokić, Radmanovac, Hodžić, Medić (od 83. minuta Oreščanin), Spasić, Mitošević, Lukić (od 57. minuta Petrović), Duronjić (od 64. Dimitov), Bjedov (od 64. minuta Babić)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Misko

    10:31 // 15. 2. 2022.

    Ako Radnik pobedi - kupio je utakmicu!
    Ako Radnik izgubi - prodao je!
    Radnik dobije Zvezdu - pustila ih Zvezda, prodala im bodove (po njihovoj logici za 100 evra i veceru, jer je to maksimum shvatanja vrednosti pojedinaca koji ovakve gluposti pisu).
    Mnogo truda, zalaganja i ulozenog novca stoje iza svakog dobrog rezultata, to je jedina istina.

  • Dunster

    17:21 // 14. 2. 2022.

    Al gi ovi kupuju?!Pametno, na vreme, a ne ko Radniĉki, da trni do kraj prvenstvo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: