Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:40, 27. 12. 2021.

| Sport

Trijumf Zdravlja ostao u senci teške povrede Eldana Bjelaka

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
KK Zdravlje
Leskovčani opet na izjednačenom skoru pobeda i poraza; foto: M. M.

Košarkaši Zdravlja u 16. kolu Košarkaške lige Srbije došli su do važne pobede, pošto su u svojoj hali savladali ekipu Sloge iz Kraljeva rezultatom 94:85 (23:17, 16:28, 21:20, 34:20). Ipak, meč je obeležila teška povreda košarkaša Leskovčana Eldana Bjelaka, zbog čega je morala da interveniše i hitna pomoć.

Iako u oslabljenom sastavu, bez nekolicine standardnih košarkaša, ”Farmaceuti” su i drugi put ove sezone savladali velikog rivala. Dobro su otpočeli domaći utakmicu, na startu druge deonice imali i 15 poena prednosti (32:17), ali je usledio veliki pad, nakon što su Kraljevčani stali u zonsku odbranu, pa su sa 6 poena otišli na odmor (39:45).

Gosti su držali prednost, treća četvrtina je završena sa plus 5 za ekipu iz vrha KLS-a, ali su Hadson i Đorđević po ko zna koji put ove sezone pokrenuli svoj tim. Poveli su izabranici Lazara Spasića, a na oko 4 minuta do kraja utakmice imali su prednost 81:75, ali je onda usledio 10-minutni prekid nakon što je Eldan Bjelak doživeo tešku povredu, zbog čega je odmah prevežen u leskovačku Opštu bolnicu. Prekid nije mnogo omeo košarkaške Zdravlja koji su uspeli da uvećaju prednost i na kraju slave rezultaotom 94:85.

Leskovčani su opet na poravnatom skoru pobeda i poraza, po 8, a u prvoj utakmici u 2021. godini 8. januara oni će gostovati ekipi Radničkog iz Kragujevca.

Košarkaška liga Srbije 16. kolo: Zdravlje - Sloga 94:85 (23:17, 16:28, 21:20, 34:20)

Dvorana: SRC Dubočica;

Sudije: Pecelj, Vesković, Krstić;

Zdravlje: Jović 2, Hadon 32, Petković, Đorđević 20, Stajić, Vujasinović 13, Stojanović 12, Blekvel 8, Bjelak 5;

Sloga: Kostić 12, Barać, Kovačević, Todosiljević, Pajović 7, Beloica 3, Simunović, Karapandžić 12, Stamenić 13, Samojlović 16;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: