Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 12. 11. 2022.

| Sport

U Surdulicu stiže Crvena zvezda, deo prihoda od ulaznica ide za pomoć malom Nikoli Mitroviću

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
FK Radnik
Radnik jesenji deo šampionata završava utakmicom protiv aktuelnog šampiona; foto: FK Radnik

Jesenji deo šampionata fudbaleri Radnika završiće na poslednjem mestu tabele Superlige, ali će priliku da bar malo poprave loš utisak koji su ostavili u dosadašnjem delu sezone imati u nedelju, od 13:30 protiv Crvene zvezde. Utakmica će imati i dodatnu važnost, pošto će deo prihoda od ulaznica biti usmeren za lečenje malog Nikola Mitorvića.

Usled loših rezultati i svega 8 osvojenih bodova na 18 utakmica Radnik je od starta sezone promenio čak četiri trenera, ali se čini da je ekipa na neophodnoj čvrstini dobila tek povratkom Sime Krunića. Surduličani su tokom nedelje izborili plasman u četvrtfinale Kupa i tako napravili uvertiru za gostavnje višegodišnjeg šampiona i tima koji je već sada na pragu nove šampionkse titule, pošto imaju čak 10 bodova prednosti u odnosu na večitog rivala.

Tim Radnika jedini je koji prošle sezone nije doživeo poraz od Zvezde, jer su u Surdulici slavili sa 2:1, dok je meč na stadionu ”Rajko Mitić” završen remijem 1:1.

Ipak, u odnosu na prethodnu sezonu kada je odbrana Surduličana bila jedna od najboljih u ligi, ove sezone je među najgorima, pa će tim crveno-beli imati ulogu apsolutnog favorita.

FK Radnik Utakmica ima i humanitarni karakter; foto: FK RadnikPoslednja utakmica Radnika u 2022. godini imaće i humanitarni karakter, pošto će deo prihoda ulaznica otići za lečenje malog Nikole Mitrovića iz sela Suvojnice koji ima cistu na mozgu koja mu usporova psihomotorni razvoj, pa ne može samostalno da hoda.

Ulaznice će se po cenma 500 dinara za zapad, 400 dinara za jug, a po 300 dinara za sever i jug prodavati na blagajni stadiona na dan odigravanja utakmice, a iz Radnika pozivaju navijače da dođu pruže im podršku i pomognu Nikoli da pobedi u bici za život.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: