Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:47, 7. 9. 2011.

| Sport

U toku radovi na temelju stadiona Čair

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
stadion

Na stadionu Čair u toku su radovi na izgradnji betonskih stubova i konstrukcije na istočnoj, južnoj i severnoj tribini. Kako najavljuje gradonačelnik, grubi radovi biće gotovi do kraja godine.

Ova faza radova započeta je 5. avgusta i predviđeno je da bude postavljen skelet za tri tribine stadiona kako bi dalje bili nastavljeni građevinski radovi na izgradnji.

- Sada se trenutno rade temelji objekta, znači temeljne stope i temeljne čašice, armirani betonski zidovi, nešto što je, da kažem, ispod stope nula. Sldi zatrpavanje objekta, čim se to odradi. Već smo odradili jedan deo. Sada sledi i montažna konstrukcija, samo što nije počela. Autodizalica već montira prvi stub. U prefabrikati "Morava" rade se elementi i za tribine i nosači i međuspratne konstrukcije. Sve je u toku izrade i punom parom krećemo - rekao je Saša Ranđelović, šef gradilišta.

Radove na stadinu su obišli gradonačelnik Niša Miloš Simonović, gradski većnik Miodrag Radović i direktor Sportskog centra Čair Bratislav Ignjatović. Kako je najavio gradonačelnik, grubi radovi na stadionu bi trebalo da budu završeni do kraja ove godine.

- Danas smo ovde da pokažemo da radovi na izgradnji stadiona idu utvrđenom dinamikom. Počinje montiranje stubova i vrlo brzo će praktično istočna tribina dobiti prave obrise nekog svog budućeg izgleda. Sa druge strane, ovde sam da bih pokazao da se zaista nešto radi na ovom stadionu. Uveravanje izvođača su će do kraja godine grubi građevinski radovi na celom stadionu biti završeni. A nakon toga će početi fini radovi, unutrašnje sređivanje prostorija na stadionu i postavljanje stolica. Očekujem da do kraja godine stadion bude, što se tiče grubih radova, završen - rekao je Simonović.

Otvoreni i zatvoreni bazeni su završeni, a kako je najavio Miomir Pešić, koordinator Odbora za pripremu evropskog prvenstva u rukometu, hala Čair će biti završena do kraja septembra.

- Ova investicija je negde oko 10 miliona evra, dakle oko milijardu dinara. Evo, posle 40 gdina u Nišu se radi ponovo stadion i siguran sam da će sa završenom halom Čair i bazenima, Niš imati najkompletniji i najopremljeniji sportski centar u celoj Srbiji - dodao je Simonović.

Rekonstruisan stadion bi trebalo da ima ukupno 18.151 mesto uz dodatne Vip lože sa 120 mesta i ložu za medije sa 50 mesta. Sedišta bi trebalo da budu podižuća, kako bi bio omogućen brži izlazak sa stadiona. Svi standardi Svetske fudbalske federacije će biti ispoštovani, a biće uređene prostorije za sudije, svlačionice, VIP prostor, rekao je na početku radova Miomir Pešić, koordinator projekta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • moca bre

    17:59 // 17. 11. 2011.

    pa meni sad nista nije jasno.procitao sam da ce zaad imati nesto vise od 2000 mesta a istok skoro 7000.pa jel to znaci da ce istok biti na 2 nivoa a zapad na jednom kao i do sad samo rekonstruisan.samo ako mi neko to objasni bicu zadovoljan.hvala unapred!!!

  • Dragan Vukadinovic

    21:45 // 9. 9. 2011.

    http://www.juznevesti.com/Sport/Pocinje-rekonstrukcija-stadiona-Cair.sr.html
    vreme je da demantujete clanak od marta meseca ove godine u kome ste pisali da je rok izgradnje 270 dana, radilo se samo o fundamentu, t.j. temelju.
    Cinjenica je da se stadion temeljno radi. Sporo ali efikasno (za neke).

    • Predrag Blagojevic

      09:07 // 10. 9. 2011.

      Poštovani gospodine Vukadinoviću, svoje tekstove retko kada imamo potrebe da "demantujemo". Ali, reagovaćemo kao i stotinu puta do sada kada neki političar, ko god on bio, ne bude ispunio obećanje.
      U tekstu koji pominjete lepo piše da je rok saopšten iz Gradske kuće, a nije naša procena.
      Inače, 270 dana je 9 meseci, a s obzirom da su radovi otpočeli krajem marta, rok od 270 dana ističe krajem decembra. Tako da za sada nema potrebe da bilo koga jurimo zbog nepoštovanja rokova.

    • Dragan Vukadinovic

      13:52 // 10. 9. 2011.

      Bog prasta mi pamtimo. I ja iskreno navijam da Nis dobije lep stadion, zelim da verujem da ce do kraja godine biti gotov (ali mi to tesko ide). Na pamet mi padnu opera, hala Cair (pardon Arena)...
      P.S. kad smo kod toga- koji je rok bio za zavrsetak Arene Cair - mozda se Vi secate?

  • LePiaf LePiaf

    14:39 // 8. 9. 2011.

    Jedva čekam završetak radova i radnički u super ligi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: