Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

UEFA

  • 800x600_radnicki-hamburger

    Godine prolaze, sećanje ostaje - pre 42 godine Radnički je pobedio Hamburger na "Čairu"

    "Bila je to pobeda bez reprize. Bila je to katarza jedne generacije koja je postigla mnogo više nego što se očekivalo", napisao je u svojoj knjizi Kad je Evropa strepela Milovan Drda Obradović, kapiten generacije Radničkog koja je na današnji dan, 7. aprila 1982. godine pobedila Hamburger rezultatom 2:1 (0:0) u prvom meču polufinala Kupa UEFA pred oko 25.000 gledalaca na niškom stadionu "Čair". Bio je to najveći evropski uspeh "Reala sa Nišave" koji danas u Nišu igra sa Voždovcem u 29. kolu Superlige.

    (19) detaljnije
  • 800x600_radnicki-hamburger

    Pre 41 godine Radnički je pobedio slavni Hamburger na "Čairu"

    "Bila je to pobeda bez reprize. Bila je to katarza jedne generacije koja je postigla mnogo više nego što se očekivalo", napisao je u svojoj knjizi Kad je Evropa strepela Milovan Drda Obradović, kapiten generacije Radničkog koja je na današnji dan, 7. aprila 1982. godine pobedila Hamburger rezultatom 2:1 (0:0) u prvom meču polufinala Kupa UEFA pred oko 25.000 gledalca na niškom stadionu "Čair". Bio je to najveći evropski uspeh "Reala sa Nišave" koji će uskoro napuniti 100 godina.

    (15) detaljnije
  • 800x600_radnicki-hamburger

    Svi evropski putevi niškog Radničkog

    "Udavija gi Radnički, svi po redu, i to sve u sredu, u zelen Čair", tako je bilo, kako kaže legendarna pesma Žike Čokalije, osamdesetih godina prošlog veka kada je Radnički igrao u Kupu UEFA. Sada evropske utakmice "Reala sa Nišave" nisu sredom, ali da li u šestom učešću u Evropi može da ponovi uspehe iz 1982, 1981. ili da na prvoj prepreci završi učešće, pokazaće meč večeras.

    (2) detaljnije
  • radnicki, partizan, foto vanja keser

    Protiv koga Radnički može u kvalifikacijama za Ligu konferencija?

    Odgovor na ovo pitanje je trenutno dosta komplikovan jer nije odrađen žreb za prvo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, a on je na programu u utorak, 13. juna. Žreb za drugo kolo, odakle kreće i Radnički, zakazan je za sredu od 14 sati, a trenutno su 72 tima potencijalni rivali ekipi iz Niša.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: