Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:46, 4. 4. 2022.

| Sport

Ubedljiv poraz Radnika, Voždovac četiri puta tresao mrežu Surduličana

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
FK Radnik
Zakazala odbrana Radnika; foto: FK Radnik

Drugi vezani poraz pretrpeli su fudbaleri surduličkog Radnika, koji su u 29. kolu Superlige ubedljivo poraženi na gostovanju od ekipe Voždovca rezultatom 4:0 (1:0). Tim Dušana Đorđevića je ostao na doebi 11. mesta na tabeli i tako se dodatno udaljio od plasmana u plej-of.

Od starta utakmice tim Radnika bio je inferioran u odnosu na svog protivnika, pa su domaći već u prvih 20 minuta dva puta pogađali prečku golmana Ranđelovića. Ipak, mreža gostiju zatresla se prvi put u 27. minutu kada se Hajdin najbolje snašao posle gužve u kaznenom prostoru i tako doneo svom timu prednost.

Oslobodili su se malo pritiska Surduličani, stvorili par prilika, ali nisu uspeli da ih realizuju i dođu do izjednačenja. Po jednu izglednu šansu oba tima imala su i u početku drugog dela, ali je prvo udarac Pantovića zaustavio Ranđelović, da bi na drugoj strani nakon šuta kapitena Stojanovića reagovao Krunić.

Utakmica je rešena u 72. minutu. Mašović je proigrao Ćirkovića koji je izbio sam ispred gola Radnika i od prečke duplirao prednost svog tima. Samo 9 minuta kasnije isti igrač opet se radovao, ali je ovaj put, na asistenciju Stanisavljevića, udarcem po zemlji pogodio nebranjeni deo mreže golmana Ranđelovića.

Činilo se da će se ”Zmajevi” zaustaviti na tri postignuta gola, ali je mladi Novaković bio silno motivisan da se upiše u strelce, što je i uspeo nakon što se ubacio iza leđa odbrane i iz teške pozicije pogodio dalji ugao tima iz Surdulice.

Pred poslednje kolo regularnog dela Radnik je ostao na deobi 11. mesta sa ekipom Mladosti iz Lučana, a da bi izbegli plej-aut tim Dušana Đorđevića moraće da savlada Novi Pazar u poslednjem kolu, ali i da se nada da će Lučanci, Kolubara i Napredak doživeti poraze.

Linglong Superliga 29. kolo: Voždovac - Radnik 4:0 (1:0)

Stadion: Stadion na krovu Tržnog centra;

Sudija: Andrija Stojanović;

Strelci: Hajdin, Ćirković (2), Novaković;

Žuti kartoni: Voždovac: Đurišić; Radnik: Lukić, Oreščanin, Spasić;

Crveni kartoni: /

Voždovac: Krunić, Ivezić, Damjnaović (od 69. minuta Purtić), Milović, Lasickas (od 69. minuta Mašović), Mijailović (od 69. minuta Novaković), Đurišić, Hajdin, Milojević, Ćirković, Pantović (od 76. minuta Ajdinović);

Radnik: Ranđelović, Stojanović, Jokić, Radmanovac, Hodžić (od 68. minuta Bogdanovski), Medić (od 60. minuta Dimitrov), Mitošević, Duronjić (od 46. minuta Oreščanin), Babić (od 60. minuta Subotić), Spasić, Milovanović (od 60. minuta Lukić)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: