Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 20. 3. 2023.

| Sport

Ubedljiv poraz Železničara na domaćem terenu, Bela Palanka slavila u Vranju

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
rukomet zeleznicar nis, foto jv jelena misic 5
Niški tim sve bliži selidbi u niži rang; foto: JV / Jelena Mišić

Rukometaši Železničara doživeli su novi poraz u okviru Super B lige Istok-Zapad, pošto je od njih u hali ”Miroslav Antić” ubedljivim rezultatom 42:24 bio bolji kraljevački Metalac. Jedinu pobeda od timova sa juga ostarili su rukometaši Bele Palanke koji su slavili u Vranju, dok su u ženskom delu takmičenja drugu vezanu pobedu upisale rukometašice Topličanina.

Plan da od naredne sezone dve grupe Super B lige čine po 10 timova, kao i činjenica da su čak tri ekipe sa teritorije centralne Srbije na pragu ispadanja iz ARKUS lige dovodi do toga da će veliki broj klubova ispasti iz drugog ranga.

Najbliži selidi u Prvu ligu za sada su rukometaši Kuršumlije i niškog Železničara. Kuršumlijčani su sa osvojenim bodom u utakmici protiv Vlasotinca (19:19) stigli do 8 osvojenih bodova, dok samo bod viška od njih ima niški Železničar koji je u hali ”Miroslav Antić” ubedljivo poražen od Metalca iz Kraljeva rezultatom 42:24.

U opasnoj zoni nalazi se i tim Bele Palanke, ali su oni posle pobede u Vranju (25:23) stigli do 15 bodova što im je trenutno dovoljno za deobu 7. mesta.


Rukometašice Topličanina sezonu nastavile sa dve vezane pobede

Nakon pobede nad Slogom na otvaranju drugog dela sezone, rukometašice Topličanina prethodnog vikenda rezultatom 33:26 savladale su i ekipu Mladog radnika. grozdanova Druga vezana pobeda Topličanina; Foto: G. G.

Tim iz Prokuplja je tako ponovo stigao do deobe 3. mesta sa 15 bodova, koliko ima i ekipa Srema, dok su ispred njih na tabeli prvoplasirana Crvena zvezda sa 20 i kruševački Napredak sa 18 bodova.

U narednom kolu izabranice Bojana Prolovića gostovaće u Adi, poslednjeplasiranoj ekipi Halas Jožefa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrač

    12:48 // 22. 3. 2023.

    Ako se ovako nastavi sledeće godine ima da se gleda gradski derbi sa Niškom banjom. Pa nek bolji pobedi

  • Auttrikter

    19:10 // 21. 3. 2023.

    U ,medjuvremenu, procitajte tekst najboljeg sportskog novinara Nisa u rezimskim Narodnim novinama, vezanu za petogodisnjicu osvajanja Kupa od strane Zeleznicara ! Citajte i ucite, sta je britko pero, realnost dobrog novinara , uz to i lokal patriote! Da beda bude veca, danas je Zelja suspendovan, jer nije platio clanarinu od 225000 dinara ??? Ko zadnji izadje, nek ugasi svetlo ! Bedak,nevidjeni !

  • iilijaa

    13:01 // 20. 3. 2023.

    Crna palanka pobedila madjare.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: