Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:11, 8. 3. 2023.

| Sport

Uprava Radnika traži izuzeće sudije Lukića - tvrde da su oštećeni u svim duelima u kojima je on sudio

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
fudbal lopta sudija - kosta
Iz Radnka se žale da su golu Čukaričkog prethodile tri sudijske greške; Ilustracija; foto: A. Kostić

Nakon minimalnog poraza od Čukaričkog Uprava Fudbalskog kluba Radnik oglasila se saopštenjem u kome navode da su golu tima sa Banovog brda prethodlile čak tri sudijske greške, a kao glavnog krivca za to vide sudiju Lazara Lukića koji je na tom meču sedeo u VAR sobi. Surduličani podsećaju da je isti sudija delio pravdu i na utakmici sa Kolubarom gde su, kako tvrde, takođe oštećeni pa traže njegovo izuzeće do kraja sezone.

Iako su nakon prvog dela sezone bili prikovani za dno tabele, fudbaleri Radnika u nastavku Superlige ostvarili su učinak od po dve pobede, remija i poraza i tako se uključili u trku za opstanak u ligi.

Međutim, za dva poraza rezultatom 1:0 protiv Kolubare i Čukaričkog Uprava tima sa juga optužila je sudiju Lazara Lukića koji je bio glavni sudija u Lazarevcu, dok je meč na Banovom brdu pratio iz VAR sobe.

Na otvaranju prolećne polusezone u Lazarevcu poraženi smo od Kolubare minimalnim rezultatom a na tom meču glavni arbitar Lazar Lukić je u ranoj fazi utakmice propustio da pokaže direktan crveni karton igraču domaćih zbog namernog udaranja laktom našeg igrača Dušana Stevanovića. Zatim je, umesto prekršaja nad našim igračem Lazićem, dosudio prekršaj u korist Kolubare posle kojeg je postignut jedini gol na utakmici. Ako je neko pomislio da je sve što se dešavalo u Lazarevcu bila slučajnost ili stvar previda Lazara Lukića, posle utakmice na Banovom Brdu odigranoj prethodnog vikenda, dileme nema. Postoji očigledna namera da se Radnik saplete u borbi za opstanak i da mu se otme ono što je zaslužio na terenu - tvrde iz Radnika.

Dodaju i da su glavni sudija na meču sa Čukaričkim Predrag Janjuš i VAR sudija Lučić propustili čak tri prilike da se oglase, nakon čega je Radnik primio gol. radnicki, radnik, foto jelena misic Krivci za poraze - sudije; Ilustracija foto: Jelena Mišić

Ako su svi na tribinama i u TV prenosu videli da je korneru koji je prethodio golu našeg rivala prethodio prekršaj nad našim igračem, kako to nije video Predrag Janjuš? Ako su svi videli da je nakon kornera koji je prethodio golu našeg rivala, u našem kaznenom prostoru postojao očigledan prekršaj (guranje sa leđa sa obe ruke), kako to nisu videli Predrag Janjuš i Lazar Lukić iz VAR sobe? Ako je postojalo očigledno igranje rukom defanzivca domaćih u kaznenom prostoru, kako je moguće da to nisu videli Predrag Janjuš i Lazar Lukić iz VAR sobe? Ne možemo da verujemo da nije bilo namere da se Radnik ošteti jer je previše slučajnosti. Odnosno previše namere od strane Lazara Lukića - poručuju iz Radnika.

Zbog svega navedenog od predsednika Sudijske komisije traže izuzeće sudije Lazara Lukuća do kraja sezone, a sumnjaju da će i u narednom meču protiv Javora imati pošteno suđenje.

Zbog svega navedenog izričito tražimo izuzeće Lazara Lukića u svim predstojećim utakmicama FK Radnik. I za kraj, narednog vikenda u goste nam dolazi tim Javora. U prethodnom duelu odigranom u Ivanjici, takođe smo bili očigledno i drastično oštećeni (kada je u VAR sobi sedeo Lazar Lukić koji je sličnu situaciju kao sada sa Banovog Brda dozvolio da bude jedanaesterac u korist našeg protivnika). Gospodo iz Sudijske komisije, gospodine Filipoviću, kažite nam da li ste nam pripremili novog Janjuša ili novog Lukića - piše u saopštenju.

Tim iz Surdulice sa 16 osvojenih bodova trenutno zauzima posledu poziciju na tabeli, do kraja regularnog dela prvenstva im je ostalo još 5 utakmica, nakon čega im sledi borba u plej-autu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: