Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:04, 17. 2. 2018.

| Sport

Uprkos novim pojačanjima, Radnik prepušta ulogu favorita "fenjerašu"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnik Surdulica
Sa 25 bodova iz 22 utakmice, Radnik se nalazi na 10. poziciji Superlige; foto: FK Radnik Surdulica

Sudeći po tabeli Superlige, Radnik bi trebalo da ima ulogu favorita na otvaranju prolećnog dela sezone, u Beogradu, protiv Rada. Međutim, trener Surduličana Simo Krunić na utakmici zakazanoj za 17. februar od 17 sati, blagu prednost daje Beograđanima, s obzirom na to da smatra da su se odlično pojačali tokom prelaznog roka.

"Građevinari" za sobom imaju polusezonu za zaborav, s obzirom na to da su poslednji na tabeli, sa 14 bodova iz 22 utakmice. U prvom duelu sa Radnikom izgubili su sa 3:1, pa bi se očekivalo da su ambicije Surduličana na ovom gostovanju veće.

Međutim, zbog prednosti domaćeg terena i pojačanja koja je doveo Rad tokom zimskog prelaznog roka, Krunić smatra da bi bilo dobro da se njegov tim kući vrati neporažen.

Ta prva utakmica je najvažnija i za nas i za Rad. Ne smemo da zaboravimo da smo promenili dosta igrača, a i Rad se kvalitetno pojačao. Mislim da su napravili jednu mnogo dobru ekipu. Sa ovim igračkim kadrom ne treba da razmišljaju o opstanku, bez obzira na to što nemaju bodovni saldo kakav su očekivali. Idemo u jednu neizvesnu utakmicu – rekao je Krunić.

Imajući u vidu da se 9 ekipa izdvojilo u gornjem delu tabele Superlige, Krunić smatra da nije realno pretendovati na plej-of. Tako, on već sada razmišlja o tome da ovaj meč sa Radom neće biti poslednji u sezoni.


Za kraj prelaznog roka stigla „petorka“

Iako je nekolicina fudbalera već pristigla u Radnik, oni su na kraju prelaznog roka doveli još petoricu igrača. Najiskusniji od njih svakako je 29-godišnji Dragomir Vukobratović, koji je na početku karijere nastupao za Vojvodnu i Crvenu zvezdu.

Defanzivac je kasnije igrao u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kazahstanu, Rusiji, te estonskom timu Levadia, sa kojim je osvojio Kup i Prvenstvo države. U Surdulicu stiže iz Poljske.

Iz čačanskog Borca stigao je 23-godišnja vezista Pavle Propadalo, koji je nastupao još za Metalac iz Gornjeg Milanovca, OFK Beograd i Bežaniju. Radnik Radnik "zaokružio" prelazni rok; foto: FK Radnik Surdulica

Iz nižih domaćih liga pristigli su 24-godišnjaci golman Milovan Lekić i centarfor Vladimir Stefanović.

Četvorogodišnji ugovor sa Radnikom potpisao je i 19-godišnji Marko Čubrilo, koji je stasao u Partizanovoj školi, a kao pozajmljeni igrač nastupao je za Teleoptik iz Zemuna. O talentu ovog momka dovoljno govori pisanje medija, koji su ga dovodili u vezu za lisabonskim Sportingom i Benfikom.

Iako trener Simo Krunić kaže da novi fudbaleri još nisu imali dovoljan broj treninga, te da ne zna hoće li zaigrati protiv Rada, o saigračima je govorio štoper Radnika Miloš Milovanović.

Svako ko dođe, mi se trudimo da ga prihvatimo što bolje možemo. Uglavnom došli su sve dobri momci i kvalitetni fudbaleri, na njima je da svojim radom dokažu da su vredni dresa i kluba, što ja mislim da svakako hoće – priča Milovanović.

Podsetimo, kao najveće pojačanje Radnika u zimskom prelaznom roku stigao je nekadašnji kapiten Vojvodine Vuk Mitošević. Sem njega, pristigli su i vezni igrač Risto Ristović, špic Krsta Đorđević, Nišlija Milan Stojanović je nakon godine na pozajmicama produžio ugovor, a vratio se i štoper Dragan Žarković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: