Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 26. 4. 2022.

| Sport

Utakmica surduličkog Radnika i Novog Pazara pod sumnjom UEFA zbog nameštanja

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti, Sportklub
FK Radnik
Kvote na Radnik padale, uplate bile sve veće; foto: FK Radnik

Fudbaleri Radnika u poslednjem, 30. kolu, regularnog dela Superlige u Surdulici savladali su Novi Pazar rezultatom 2:0, ali je dve nedelje kasnije UEFA tu utakmicu označila kao sumnjivu. Naime, zbog toga što je pred samu utakmicu kvota na Radnik padala, a uplate na pobedu tima iz Surdulice bile sve veće, iz evropske kuće fudbala sumnjaju da je tim iz Novog Pazara namerno izgubio utakmicu.

UEFA, kako saznaje Sportklub, sumnjiči petoricu igrača Novog Pazara da su namerno izgubili utakmicu, ali i prvo poluvreme, pošto su golovi Babića i Milovanovića postignuti u prvih 45 minuta.

UEFA je slučaj pod lupu stavila posle ”crvenog signala“ specijalizovanih službi, nadležnih za praćenje klađenja. Kako se bližio početak utakmice u Surdulici, evidentiran je sve veći i atipičan broj uplata na pobedu Radnika. Automatski, kvote na trijumf domaćeg tima enormno su padale i neposredno pred početak meča dospele na nelogično nizak nivo. Detaljnija analiza ukazuje, kako su pristizale uplate, da su pojedinci imali konkretnija saznanja o izvesnoj pobedi Radnika. I to ne samo posle 90, već i u prvih 45 minuta. Sve zaokruženo – sa dva gola do odlaska na odmor - piše Sportklub.

Da je utakmica ”pod lupom” UEFA Sportklubu je potvrđeno i iz novopazarskog kluba, odakle su oglasili saopštenjem, u kome navode da je to još jedan pokušaj da se tom klubu oduzmu osvojeni bodovi na terenu, kao i da se taj tim izbaci iz Superlige.

Uprava Novog Pazara održala je sastanke sa pomenutim igračima, koji najoštrije demantuju da su igrali kladionicu, a još manje da su uradili nešto protiv interesa svog kluba. Postoji čitav niz nelogičnosti u optužbama. Plašimo se da se iza ovoga krije namera da se Novom Pazaru oduzmu bodovi i da se na taj način klub izbaci iz Superlige. Uprava našeg kluba obezbedila je sredstva za premiranje svojih igrača u svakoj utakmici u završnici prvenstva. Premije nikad nisu bile veće u istoriji kluba. Utoliko su čudnije optužbe na račun petorice naših igrača, posebno što se radi o časnim i poštenim momcima, sa kojima klub nikad nije imao problema - prenosi Sportklub.

Iz Radnika za sada ne žele da komentarišu bilo kakve spekulacije, te ističu da će se klub iz Surdulice oglasiti saopštenjem samo ukoliko dobiju zvaničan dopis o pokretanju postupka od FSS-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    18:09 // 26. 4. 2022.

    Ma, zar je moguce ? Prosto neverovatno da se u srpskom fudbalu neko bavi namestaljkama ! Jes,jes, ajd se pravimo ludi ! Kokezanija bila, kokezanija i ostala !

  • Živko

    17:02 // 26. 4. 2022.

    I vrapci znaju.
    Sada je sve u rukama g.Ivana Nikolića iz Leskovca dip.pravnika.

  • Cane

    15:20 // 26. 4. 2022.

    Prazna prica "igraci novog pazara "zna se ko stoji iza svega SURDULICANI!!!OTERATI IH IZ FUDBALA DOZIVOTNO!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: