Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:07, 4. 9. 2022.

| Sport

Višestruki učesnik Olimpijskih igara i jedan od najboljih stonotenisera pojačava niški klub

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Aleksandar Karakašević
Aleksandar Karakašević je jedan od najboljih naših stonotenisera; foto: Olimpijski komitet Srbije

Stonoteniski klub Železničar iz Niša najavljuje visoke ambicije za novu sezonu, kaže predsednik kluba Dragan Đorđević, a u prilog time ide činjenica će za ovaj tim igrati predsednik Stonoteniskog saveza Srbije i jedan od najboljih srpskih stonotenisera Aleksandar Karakašević, kao i Rus Mihail Paikov i Bugarin Vladimir Petkov.

Karakašević je prošle sezone, bez poraza, sa timom Radnički iz Beočina osvojio titulu pravaka države, a ništa manje ambicije ima i Železničar iz Niša, kaže Đorđević.

Pre dve godine smo već imali postignut dogovor da nastupa za „Želju“. Dogovorili sve, a onda su se pojavili Nemci sa ponudom koja se zaista ne odbija i Karakašević je te sezone igrao u njihovoj elitnoj ligi. Bilo je potpuno razumljivo da je u tom momentu izabrao tu opciju, ali, eto, nije kome je rečeno, već kome je suđeno. Ovih dana smo obnovili tu priču i Aleksandar Karakašević je potpisao pristupnicu, što znači da će u narednoj sezoni nastupati za naš klub i biti jedan od aduta u pohodu na najviše domete - kaže Đorđević.

Karakašević, aktivan i u 47. godini, u svojoj bogatoj karijeri ima 13 medalja na evropskim prvenstvima, četiri puta je bio učesnik Olimpijskih igara, a njemu će u timu društvo praviti još dvojica internacionalaca.

Boje našeg kluba braniće i ruski internacionalac Mihail Paikov, takođe levoruk igrač, sa riznicom medalja sa velikih takmičenja, kao i bugarski igrač Vladimir Petkov, koga smo angažovali kao zamenu sa našeg Denislava Kođabaševa, koji će sledeću sezonu provesti u Francuskoj, ali će se vratiti u Niš. Sa njima, biće to zaista respektabilan sastav. E sad, imamo želju da angažujemo i jedno provereno trenersko ime, nekoga ko bi došao u Niš da ovde živi i radi sa mlađim igračima, jer želimo da ovaj bum iskoristimo i za promociju stonog tenisa i omasovljenje našeg podmlatka -dodao je Đorđević.

Nova sezona počinje za manje od mesec dana, prvog vikenda oktobra, a igraće se turnirski i svaka ekipa će imati 10 mečeva.

Zvanična promocija Karakaševića kao „Željinog“ pojačanja, prema najavama iz niškog kluba, biće obavljena u ponedeljak u Gradskoj kući.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Salčić

    13:25 // 5. 9. 2022.

    Tako se uništava niški sport. Plaćaju se veterani i stranci i to debelo. A deci se naplaćuje članarina i to za šta, nemamo ni jednog kasvetnog trenera u Nišu. Ali kakvi ljudi vode klubove ništa bolje se ne može ni očekivati

  • Miksa

    11:53 // 5. 9. 2022.

    Trebalo je da se ne hvale, već da pokriju uši i ćute. Dovode Veterana sa skoro 50 godina koji je ujedno i Predsednik saveza i još dva veterana stranca. Sramota , za Niški sport, koji je na dnu u Srbiji proporcionalno veličini grada.

  • Saško

    10:47 // 5. 9. 2022.

    Plaćanje ovih veterana i rekreativaca iz budžeta, i njihova promocija u gradskoj kući, najblaže rečeno je nepotrebno i neukusno. Novac treba uložiti u mlade sportiste.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: