Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 30. 7. 2021.

| Sport

Vlasotinčanin kao trener doveo ruske basketaše do srebrne medalje na Olimpijskim igrama

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Vladan Čubrić, trener
Od Vlasotinca do medalje sa ruskom 3x3 reprezentacijom; foto: privatna arhiva

Po prvi put na Olimpijskim igrama igrao se basket 3x3, reprezentacija Srbije osvojila je u Tokiju 3. mesto, pošto je u polufinalu poražena od Rusije. Čovek koji je jednim delom zaslužan za veliki uspeh Rusa jeste trener rođen u Vlasotincu Vladan Čubrić. Kako kaže za Južne vesti, utisci se još uvek nisu slegli iako nije bio u Tokiju, a žal ostaje što se Srbija i Rusija nisu sastale u finalu.

Vladan Čubrić put Rusije krenuo je još davne 2006. godine, a od tada je radio u mnogim ruskim klubovima, ali i u reprezentativnim selekcijama. Kao pomoćnik selektora ženske reprezentacije bio je na dva Evropska prvenstva. Kao jedan od trenera u muškoj basket ekipi Rusije radi više od godinu dana, a mukotrpan rad naplaćen je 2. mestom u Tokiju.

Nažalost nisam bio u Tokiju zbog novih pravila koja su bila uvedena pred početak igara. Osećaj je neverovatan, momci su napravili stvarno veliki uspeh, a mi još uvek toga nismo svesni. Muška i ženska basket ekipa su bili jedni predstavnici Rusije u košarci i obe su se domogle srebra. Sasvim je zasluženo pošto smo naporno radili i spremali se - rekao je Čubrić.

Najveći favorit za zlato na Olimpijskim igrama bio je tim Srbije, ali je Rusija bila bolja u polufinalu i plasirala se u finale gde je kasnije poražena od Letonije. Vladan Čubrić, trener Srebro osvojile i muška i ženska selekcija; foto: privatna arhiva;

Nije ni malo lako bilo gledati taj meč, emocije su radile još kako. To su sigurno tri najbolja tima na svetu. Ostaje žal što nije bilo finale Srbija i Rusija, da taj duel odredi pobednika. Letonci su stvarno jaki i mislim da je bilo pitanje kako će se ova tri tima rasporediti na pobedničkom postolju. Ruska ekipa je izuzetno mlada i tek će praviti velike rezultate, dok se Srbija već puno puta dokazala u ovom sportu - objasno je Čubrić.

Vladan Čubrić svoju trenersku karijeru započeo je u rodnom Vlasotincu, a radio je u mnogim gradovima širom Srbije, ali uslovi u Rusiji i Srbiji se ne mogu porediti.

Ovo će označiti ekpanziju basketa 3x3. Već su krenuli da grade terene, kada Rusi nešto zacrtaju to se brzo završava - rekao je Čubrić.

Za profesionalne igrače i trenera vremana za odmor bukvalno i da nema, a pored nastavka rada sa basket reprezentacijom Rusije Čubrića očekuju novi izazovi u karijeri. Vladan Čubrić, trener Povratak u klupsku košarku i nastavak rada sa basketašima; foto; privatna arhiva

Od sledeće sezone sam u žesnkom klubu Nika iz grada Siktivkar. Igramo "Premijer ligu" i "FIBA Evrokup", gde nas vrlo brzo očekuje početak priprema za novu sezonu - sa ushićenjem priča Čubrić.

On se trenutno nalazi u Tivtu gde na dečjem košarkaškom kampu radi kao jedan od trenera. Dodaje da se raduje skorijem dolasku u Vlasotince i Leskovac gde ima veliki broj prijatelja iz košarke ali i van nje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: