Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 29. 5. 2023.

| Sport

Vlasotinčanin prvak Srbije u karateu, srebrna medalja za borca iz Surdulice

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
IMG-cb85828678ab67d5dc4e16b3d3dc3b85-V
Zlato i srebro za borce surduličkog Tandena; foto: M. Đ.

Na Državom prvenstvu u karateu, održanom u Jagodini prošlog vikenda, u konkurenciji karatista do 85 kilograma zlatnu medalju osvojio je Vlasotinčanin Milan Đorđević. Njegov kolega iz surduličkog Karate kluba Tanden Milan Staničević okitio se srebrnom medaljom u konkurenciji boraca preko 85 kilograma.

Đorđević, koji je u oktobru prošle godine postao i svetski prvak, ujedno je i prvak Evrope, pa je trijumfom na Prvenstvu Srbije objedinio sve titule. IMG-e7e8d29460cba143eb57be542ee2aa98-V Slede Balkansko i Svetsko prvenstvo; foto: M. Đ.

Bilo je jako takmičenje i mečevi su bili vrlo iscrpljujući, ali sam verovao u seve u jednostavno sam uspeo da krunišem ovu sezonu tako što sam objedinio sve moguće titule - kaže Đorđević.

Srebrnom medaljom okitio se još jedan karatista KK Tanden iz Surdulice, pošto je finalnu borbu, usled povrede predao Milan Stančević, što za trenera Srboljuba Mitića ne predstavlja neuspeh, već, kako kaže, pravu snagu boraca sa juga.

Doneli su medalje u dve najjače kategorije, tako da ne mogu da ne budem zadovoljan. Te medalje su moram da priznam bile i očekivane s obzirom na njihov rad i trening. Đorđević je na moju inicijativu ušao u reprezentaciju i svakako je znao da to opravda jer se uvek vraća sa medaljom oko vrata - kaže Mitić.

Dodaje i da je ovo Državno prvenstvo bilo dobro zagrevanje za ono što njegove borce čeka na Balkanskom i Svetskom prvenstvu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: