Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:43, 12. 1. 2023.

| Sport

Vojvodina ostavila Zdravlje bez Kupa Radivoja Koraća

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
KK Zdravlje
Jug i ove godine bez predstavnika u "Čairu"; foto: M. M.

Iako će tradicionalno završnica Kupa Radivoja Koraća biti odigrana u niškoj hali ”Čair”, tu ni ove godine neće biti timova sa juga, jer su košarkaši leskovačkog Zdravlja u odlučujućem meču poraženi od novosadske Vojvodine rezultatom 84:82 (18:18, 21:17, 26:22, 25:19).

Uz pet timova iz ABA lige koji su izborili direktan plasman za Niš i valjevačkog Metalca koji je prvi deo sezone u KLS-u završio na liderskoj poziciji, nakon završenih mečeva polufinala drugog stepena Kupa, poznata su i preostala dva učesnika koji će se od 15. do 18. februara boriti za trofej ”Žućkove levice”.

Veliku priliku da se posle 15 godina opet nađu na završnici Kupa imali su košarkaši leskovačkog Zdravlja koji, i pored prednosti domaćeg terena, nisu uspeli da nadigraju Vojvodinu.

Ekipa sa severa je početkom treće četvrtine imala na svom kontu prednost od 15 poena razlike, ali su ”Farmaceuti”, uz podršku sa tribina, uspeli da se vrate u meč.

Ipak, kvalitet je došao do izražaja u samom finišu meča, kada su Novosađani stekli nedostižnu prednost i ”kupili” kartu za četvrfinalne duele u Nišu (84:82).

Tim Vojovodine neće biti jedini predstavnik severa Srbije u Nišu, pošto je u drugom polufinalu Spartak ubedljivom pobedom nad OKK Beogradom ostvario istorijski uspeh (87:63).

S obzirom na to da su sada poznati svi učesnici završnog turnira, očekuje sa da iz KSS-a uskoro odrede tačan datum žreba, koji se već tradiciolno održava početkom februara, dok su iz Grada Niša obećali glamuroznu organizaciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: