Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 18. 7. 2022.

| Sport

Vranjanac MVP Evropskog rukometnog prvenstva

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Stefan Dodić, rukomet
Stefan Dodić najkorisniji igrač turnira; foto: RSS

Još jednom pobedom nad Švedskom rezultatom 30:26 juniorska rukometna reprezentacija Srbije osvojila je 3. mesto i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Portugalu. Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Vranjanac Stefan Dodić.

Selekcija koju je sa klupe predvodio trener niškog Železničara Đorđe Teodorvić, a tim činili Vranjanci Stefan i Mateja Dodić, kao i Leskovčanin Uroš Simić, u petak je poražena u polufinalu od Španije, ali su uspeli da se oporave, savladaju po drugi put Švedsku na prvenstvu i posle 16 godina mlađim kategorijama Srbije doneli medalju sa velikog takmičenja. FB_IMG_1658134591019

Iako je rukomet kolektivni sport, gde svih 7 igrača na terenu imaju važnu ulogu, pozicija srednjeg beka i ujedno organizatora igre ipak se izdvaja. Da je to tako pokazalo se i na ovom prvenstvu, kojim je gospodario novi igrač poljskog Kelcea Stefan Dodić. Rođeni Vranjanac pravio je razliku na terenu, delio magične asistencije, a priznanje za trud i zalaganje stiglo je u vidu nagrade za najkorisnijeg rukometaša Evropskog prvenstva.

U najbitnijoj utakmici blistao je još jedan Vranjanac, ali i član šabačke Metaloplastike Mateja Dodić koji je 5 puta pogađao mrežu Šveđana. Rukomet, Simić i Dodići Zajedništvo na terenu i van njega; foto: Privatna arhiva

Ponosan sam na ovu ekipu, hvala svima koji su bili uz nas tokom celog prvenstva. Bez te podrške mi ne bismo uspeli, igrali smo jako, dali sve od sebe i uspeli smo - rekao je Mateja Dodić.

Emocije su savladale i selektora reprezentacije i trenera Železničara Đorđa Teodorovića, koji je posebno istakao pristup njegovih rukometaša na čitavom prvenstvu. Đorđe Teodrović Emocije savladale i selektora Teodorovića; foto: RSS

Emociju su prejake, ovo je nenormalan uspeh. Dva puta smo nadigrali Švedsku u 7 dana, ali kada imate ovakvu grupu igrača uspeh je zagarantovan. Ovo je uspeh svih nas, ali i onih koji su od početka pomagali. Klubovi igrača, treneri, saigrači, svi su oni učinili da se ovi momci osećaju nadmoćno i da se nose sa svima. Savez nam je pružio neverovatne uslove, sve pohvale njima. Mediteranci i mediteranke su uzeli bronzu, evo sada i juniori, nadam se da će i kadeti učiniti isti podvig, te da će se srpski rukomet vratiti tamo gde mu je mesto - rekao je Teodorović.

Doprinos uspehu dao je i rukometaš Crvene zvezde, momak ponikao u leskovačkoj školi rukometa Uroš Simić, koji je, kada je bilo najpotrebnije, bio najprisebniji i sa svog levog krila postizao golove. FB_IMG_1658134701777

Podsetimo, da je zajedništvo najveći adut ovog tima za Južne vesti pred utakmicu sa Nemačkom još u grupnoj fazi pričali su Dodići i Simić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: