Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 8. 7. 2022.

| Sport

Vranjanci i Leskovčanin u juniorskoj reprezentaciji koju predvodi trener Železničara

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Rukomet, Simić i Dodići
Zajedništvo na terenu i van njega; foto: Privatna arhiva

U Španiji je juče počelo Evropsko juniorsko prvenstvo za rukometaše, a boje srpskog nacionalnog tima brane Vranjanci Mateja i Stefan Dodić, Leskovčanin Uroš Simić, novi rukometaš Železničara Lazar Barbatesković, dok reprezentaciju sa klupe predvodi trener niškog tima Đorđe Teodorović.

Mladi ”Orlovi” svoj nastup na kontinentalnom šampionatu započeli su remijem protiv Islanda (28:28), već danas od 15:30 ih očekuje duel sa braniocem titule Nemačkom, a u grupi D nalazi se i autsajder selekcija Italije.

Iz ugla Mateje Dodića, desnog krila šabačke Metaloplastike, Nemačka je i na ovom turniru jedan od favorita, ali ističe da uz maksimalno zalaganje svih igrača veruje u dobar rezultat svog tima. FB_IMG_1657279412130 Mateja Dodić veruje u dobar rezultat protiv Nemaca; foto: RSS

Oni su aktuelni evropski šampioni, jesu možda favoriti, ali nisu nepobedivi. Ako svako od nas da sve od sebe, siguran sam da imamo šanse sa njima i idemo da pobedimo svaku utakmiceu - kaže Dodić.

Za najboljeg aktera meča protiv Islanda proglašen je još jedan Dodić, ali Stefan, novi član vicešampiona Evrope poljskog Kelcea. On je prošlu godinu proveo u skopskom Vardaru, afirmisao se u Metalurgu, a svoje prve rukometne korake, baš kao i Mateja napravio je u rodnom Vranju.

Drago nam je da smo opet na prvenstvu, cilj je da prođemo grupu. Očekuju nas još dve teške utakmice koje odlučuju, ali je najvažnije da ostanemo mirnih glava i da ulazimo potpuno spremno u svaku utakmicu - kaže Stefan.

FB_IMG_1657186352009 Nema odvajanja ni na treningu; foto RSSOno što krasi trio sa juga jeste zajedništo, a da je to tako potvrđuje rukometaš Crvene zvezde Uroš Simić, koji je u crveno-beli tabor prošlog leta prešao iz leskovačke Dubočice. Simić kaže da je druženje sa Stefanom i Matejom započelo još ih iz najmlađih dana, kada su zajednobranili boje Rukometnog kluba Meteor.

Jedna od stvari koje nam mnogo znači na terenu jeste to naše poznanstvo koje datira iz najmlađih dana na rukometnim terenima na jugu, ali i kroz utakmica Lige mlađih kategorija. Kasnije smo i svi igrali u Meteoru, tako da o tome koliko smo vezani govori podatak da su i naše porodice krenule da se druže. Bez obzira što smo svi u različitim gradovima redovno se čujemo, koristimo maksimalno svaki trenutak i da se vidimo. Naravno da smo velika podrška međusobno, što se oseća i na terenu - kaže Simić.

Sva trojica ističu i veliki trud i rad trenera Teodorovića od kog su, po njihovim rečima, mnogo toga naučili, a ističu i da su izuzetno srećni što imaju priliku da sarađuju sa čovekom koji je rukometu maksimalno posvećen.

Vranjanci i Leskovčanin ne zaboravljaju ni Lazara Barbateskovića koji je ovog leta pojačao niški Železničar i za koga su uvereni da će se odlično snaći na jugu i istinski mu žele da pomogne niškom gigantu da se što pre vrati u Superligu.

Sve utakmice juniorske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu možete gledati na ovom linku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: