Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:14, 17. 9. 2018.

| Sport

Vranjanci i Surduličani na začelju Superlige

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
fk dinamo foto vanja keser
Dinamo poslednji sa 3 boda iz 8 mečeva; foto: JV/Vanja Keser

Sekunde su delile Dinamo od novog boda u Superligi, pošto je odolevao Radu sve do poslednjeg minuta. Ipak, jedini gol na meču odigranom u Surdulici viđen je u 90. minutu, u režiji Beograđana, koji su i slavili sa 1:0. Dinamo je ostao na poslednjoj poziciji u Superligi, sa 4 boda zaostatka u odnosu na Radnik, koji je na pretposlednjoj poziciji najjačeg domaćeg takmičenja.

Prilično su ujednačeni bili Dinamo i Rad tokom celog meča u Surdulici, pa ne bi bilo neopravdano ni da su ekipe podelile bodove. Međutim, u poslednjem minutu meča Nikola Šipčić se postarao da Rad odnese sva tri boda u Beograd.

Nakon kornera, Stefan Mihajlović je centrirao, a Šipčić šutirao na gol pred kojim je lopta nezgodno odskočila, prevarila golmana Uroša Đurića i “otela” već viđeni remi na Gradskom stadionu u Surdulici.

U sledećem kolu Vranjanci će gostovati kruševačkom Napretku, koji se nalazi na 6. poziciji.


Crvena zvezda deklasirala Radnik

Za crveno-bele sjajna uvertira pred okršaj sa Napolijem u 1. kolu Lige šampiona, a za Radnik veče za zaborav, bio je duel 8. kola Superlige. Lepo i efektno pogađali su fudbaleri Crvene zvezde, dok su Surduličani ostali bez ikakve šanse na stadionu "Rajko Mitić", izgubili sa 6:0, a golman Nikola Vasiljević dobio je crveni karton.

Nije bilo golova tokom prvih pola sata meča, ali bilo je kartona, a teren su morali da napuste golman Nikola Vasiljević i Frensis Keremeh. Prvi jer je oborio Ričmonda Boaćija u pokušaju da zaustavi njegov solo napad, doduše van kaznenog prostora, pa nije dosuđen penal, već crveni karton. Drugi jer je drugi golman Surduličana Milovan Lekić morao umesto nekoga na teren.

Ubrzo nakon ovog incidenta počeli su da se ređaju golovi pred dobro popunjenim tribinama stadiona koji će već 18. septembra ugostiti italijanskog giganta Napoli.

Prvo je u 33. minutu upravo Boaći mimoišao Lekića na golu. Nakon povratnika u dres crveno-belih, među strelce se upisao i novajlija Marko Marin, koji je jako šutirao sa ivice šesnaesterca.

Početkom drugog poluvremena Brazilac Kafu povećao je na 3:0, a 9 minuta kasnije ponovo je Boaći bio precizan, poslavši loptu taman uz stativu. Do kraja su pogađali još i Goran Čaušić, a konačni rezultat (6:0) postavio je Nišlija Nikola Stojiljković glavom.

Sada je Radnik na pretposlednjem mestu u Superligi, sa svega 7 bodova iz 8 mečeva. U sledećem kolu na programu je derbi juga, s obzirom da će Surduličanima gostovati drugoplasirani Radnički iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: