Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:27, 21. 10. 2022.

| Sport

Vučić: Prve utakmice na leskovačkom stadionu na proleće, dovešću vam Piksija i reprezentaciju

Autor:J. Stojanović, M. MitićIzvor:Južne vesti
Vucic obilazi stadion u Leskovcu3; foto JV Marko Mitić

Posle 1. aprila igraće se prve utakmice na leskovačkom stadionu koji je još u izgradnji, najavio je predsednik Aleksandar Vučić. Tokom obilaska rekao je da je razgovarao sa selektorom reprezentacije Draganom Stojkovićem Piksijem da i "orlovi" zaigraju u Leskovcu jer će tu sigurno imati najveću podršku. Pohvalio je i izgled nezavršenog stadiona i poredio ga sa najlepšim u Evropi, poput onih u Engleskoj.

Vucic obilazi stadion u Leskovcu2; foto JV Marko Mitić Vučić je danas u Leskovcu, a pred proslavu 14. rođendana Srpske napredne stranke gde će se simpatizerima obratiti kao predsednik stranke, obišao je leskovački stadion koji je u izgradnji, ali kao predsednik Srbije.

Tokom obilaska je rekao da bi Dubočica na proleće mogla da igra na novom stadionu, a najavio je da će dovesti i Piksija sa reprezentacijom.

Znači od 1. aprila da računamo, 2, 3. aprila možete da igrate ovde utakmice. Tad ćemo da vidimo, ja sam razgovarao i sa Stojkovićem da dovedemo reprezentaciju u Leskovac, jer sam ja siguran da bi on ovde, i on i reprezentacija, ovde imali najveću podršku. Vranje i Leskovac, nema gde da bude veća podrška - ocenio je Vučić.

Stadion Leskovac, oktobar 2022; foto JV Marko Mitić Nada se da će u novom stadionu, vrednom 2,4 milijarde dinara, uživati svi, pa i oni koji nisu verovali u njega, mislili da je glupost i pozvao građane da daju predlog imena novog stadiona.

Mnogo je urađeno, e sad da se završi to i stvarno će da bude prelepo. Baš kao u Engleskoj, kao u najlepšim stadionima u Evropi - dodao je.

Vučić je i gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću rekao da se ceo grad raduje stadionu, iako ni on sam nije verovao da će biti izgrađen i iskoristio priliku da ga pohvali za rukovođenje gradom. Vucic obilazi stadion u Leskovcu1; foto JV Marko Mitić

Nije što ne gleda fudbal, nego on ti je stari tip, pesimista ko ja, dok on to ne vidi da je pri kraju, to ne može da se desi. Ali je Leskovac u finansijama najbolje napredovao - od grada sa bezbroj problema, grad problem za celu Srbiju je bio pre 4, 5 godina, a sad koliko imaš 900 miliona na računu? - pitao je Vučić.

Jeste, danas su isplatili sve plate tako da je 850 miliona - odgovorio je Cvetanović.

Dakle, vraća sve dugove i stare i nove i sve servisira. Vidite kako može sve da se promeni kad neko u međuvremenu prihvati da je disciplina najvažnija i odgovornost. Tako je Leskovac danas grad za primer - zaključio je Vučić.

Vucic obilazi stadion u Leskovcu4; foto JV Marko Mitić Uz komentar da je "baš ponosan", Vučić je ocenio i da će novi stadion uticati da se promeni i kultura na stadionu.

Ne možeš na ovakvom stadionu da radiš ništa loše, ovde ljudi imaju stolice, uzmu kobasicu da pojedu, uzmu sladoled - rekao je Vučić.

Njemu su fudbaleri Dubočice uručili dres sa brojem 10, a nakon obilaska uputio se u dvoranu SRC "Dubočica", gde ga očekuje više od 10.000 simpatizera na proslavi 14. rođendana vladajuće stranke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MIRA

    17:22 // 24. 10. 2022.

    Grad Leskovac ce dobiti moderan stadion na kome ce se igrati brojne utakmice i odrzavati raznovrsne sportske aktivnosti.

  • Marija Dj

    13:23 // 24. 10. 2022.

    Leskovac uskoro dobija stadion koji će biti mesto okupljanja svih ljubitelja sporta.

  • ELEONORA

    09:57 // 24. 10. 2022.

    Imaćemo prelep stadion, izgrađen po najsavremenijim standardima na koji ćemo biti ponosni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: