Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 28. 8. 2013.

| Sport

Završena Somovijada na Vlasini

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Foto-PIO-Vlasina.jpg
Foto: PIO Vlasina

Na 2. “Vlasinskoj somovijadi” učestvovalo je 27 domaćih i 3 ekipe iz Bugarske, a ulovljeno je ukupno 11 somova, a najvećeg, težine 6,8 kilograma, ulovio je Veljko Marinković iz Surdulice.

Takmičenje je otvorio predsednik Skupštine Surdulice Čeda Mitić koji je istakao da Somovijada ima veliki turistički značaj za Surdulicu, a na završetku su najuspešnijim učesnicima dvodnevnog takmičenja uručena priznanja i vredne nagrade.

Prvo mesto je osvojila ekipa koju su činili Časlav Marinković, Veljko Marinković i Radmilo Stojanović iz Surdulice koji su ukupno ulovili 3 soma ukupne težine 14,48 kilograma. Ista ekipa je pobedila i u kategoriji “najulov” sa ulovljenim somom od 6,8 kilograma, pa je nagradu primio najmlađi član ekipe Veljko Marinković.

Na drugom mestu je ekipa u sastavu Branko Đošić i Boban Milovanović, takođe iz Surdulice, sa ukupno ulovljenim jednim somom težine 5,18 kilograma, dok je na trećem mestu bila ekipa iz Leskovca u sastavu Bratislav Tošić, Jovica Stamenković i Dragan Stojičić sa ulovljenim somom od 4,3 kilograma.

U okviru Somovijade drugu godinu za redom priređeno je i takmičenje u spremanju riblje čorbe od više vrsta riba kojima jezero obiluje i koju su svi prisutni sa zadovoljstvom mogli da probaju. Po oceni stručnog žirija, najukusniju čorbu je spremio Predrag Milošević koji je, kao nagradu, dobio riblji kotlić. Drugo mesto je osvojio Ristić Svetislav i dobio kamp stolicu, a Petar Petrov je za osvojeno treće mesto dobio torbu za čuvanje riblje čorbe.

U kategoriji van konkurencije nagrađen je petnaestogodišnji Vladimir Jovanović jednom kišnom pelerinom, dok je najmlađi učesnik ovogodišnje somovijade bio Ognjen Cvetković sa 8 godina i on je dobio je pecaroški štap.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: