Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:38, 18. 7. 2011.

| Sport

Završeni radovi u hali Čair

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
hla cair, novo
Hala Čair

NIŠ - Radovi u hali Čair su završeni, a trenutno Komisija za tehnički prijem sastavlja izveštaj. Do 1. septembra bi trebalo hala da dobije upotrebnu dozvolu, ističe Miomir Pešić.

Prvobitni rok za završetak radova je bio 30. jun, ali je u dogovoru sa Evropskom rukmetnom federacijom taj rok produžen.

Unutrašnjost hale će biti drugačija i biće ispoštovani svi propisi koje je dala Evropska federacija. Stolice će biti malo uže nego ranije, a to će doneti i više mesta za gledaoce, ali i veći prostor za prolaz, kako je ranije rekao Želimir Nešić, upravnik Sportske hale Čair.

- Radovi u hali su završeni. Komisija za tehnički prijem je obaveštena i nalazi se u objektu. Oni sada otklanjaju sitne nepravilnosti. Komisija bi trebalo da završi svoj deo zadatka za nedelju dana, a nakon toga bi trebalo da uđe i protivpožarna policija i proveri sve. Očekujem da se do 15. ili 20. avgusta to sve završi i da dobjemo izveštaj. A do 1. septembra bi trebalo da dobijemo upotrebnu dozvolu - rekao je Miomir Pešić, koordinator Odbora za pripremu Evropskog prvenstva u rukometu.

Sredinom septembra je najavljena i delegacija Evropske rukometne federacije. A 15. septembra EHF bi trebalo da hali Čair da "zeleno svetlo".

- Ovako sada urađen reprezentativni sportski objekat će doprineti da Niš može biti domaćin velikih evropskih i svetskih takmičenja. Ne samo Prvenstvu Evrope u rukometu, već i drugih velikih sportskih takmičenja. To je dobra stvar, mi smo u prošlosti propuštali nekoliko šansi da budemo domaćini zajedno sa Beogradom i drugim gradovima nekih evropskih takmičenja. Sada to više neće biti slučaj. A sa druge strane, stvoreni su bolji uslovi i za treninge i za sve manifestacije koje se budu održavale u ovoj hali. Ne samo sportske, već i kulturne, razni koncerti - rekao je Miloš Simonović, gradonačelnik Niša.

Kako najavljuju izvođači radova, hala bi trebalo da ispuni sve evropske standarde za odigravanja međuanrdnih utakmica.

- Iako je rok za završetak ove rekonstrukcije bio jako kratak, maksimalnim zalaganjem niških preduzeća koje čine naš konzorcijum na ovom poslu, mi smo uspeli da u odgovarajućem roku i ovaj projekat privedemo kraju. Ono što je važno napomenuti, hala sadrži sve moderne sisteme koje najmodernije svetske hale imaju i koje je Evropska rukometna federacija tražila. To su vrlo strogi standardi po pitanju rasvete, kapaciteta, telekomunikacionog dela, energetskog dela, u sistemima klimatizacije i u svim ostalim sistemima koji su neophodni da bi se jedno takvo prvenstvo održalo - rekao je Radoslav Radojević, predstavnik firme "Tehnicom coputers".

Kako je Bratislav Ignjatović, direktor Sportskog centra Čair najavio, početkom septembra bi trebalo da se organizuju neka sportska dešavanja i tako da zvanično bude otvorena hala.

Kako je ranije najavio generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković, početkom novembra u hali Čair bi trebalo da bude organizovan pripremni rukometni turnir. Na turniru bi trebalo da igraju Srbija, Mađarska, Češka i Hrvatska.

Evropski rukometni šampionat je od 15. do 29. januara, a u hali Čair će u okviru Grupe B igrati Nemačka, Švedska, Češka i Makedonija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • 101% Meraklija

    21:17 // 22. 7. 2011.

    ljudi budite srecni shto se renovirala hala..bolje ishta nego nishta...

  • j

    10:24 // 19. 7. 2011.

    "Oni su z te pare mogli da naprave i arenu od 10 000 mesta, ali Beograd nije dao, kazi ne treba Srbiji jos jedna arena... Ne treba im sigurno da bi sve moglo kod njih da se desava..."

    A b'e znate li vo koliko sta kosta? Ne znam ni ja tacno, ali imam neku predstavu, pretpostavljam.... Za 7,5 miliona evra cela arena od 10000 mesta.... Jok, Alijanz Arena je mogla biti napravljena za 7,5 miliona evra...

    • Nislija

      11:40 // 19. 7. 2011.

      nova arena kostala bi izmedju 12 i 20 miliona evra !!!
      alo ludji sta vi to pricate !!!

      Beograd odnosno DS nije dao pare kako je prvenstveno bilo dogovoreno a to je 80%posto drzava , 20% grad.

      Nakraju je drzava rekla 40%-60% , sto je sulodo !

      KADA JE DRZAVA GRADILA ARENU U BEOGRADU 100% OD NASIH PARA ONDA SE NIKO NIJE BUNIO PA KADA JE VEC DALA ZA BEOGRADSKU ARENU ONDA JE MOGLA DA NAM IZGRADI I NAMA NASU NISKU ARENU ZAR NE ?????

  • Realista

    09:06 // 19. 7. 2011.

    Kada sa strane neko daje pare, mora brzo da se radi. Očigledno da naši izvođači umeju i tako. Pitali se neko onda što se ovako, ko gladna godina, razvlače rekonstrukcije glavnih saobraćajnica? ŠTo se više sve razvuče i razvodni, "avioni i kamioni" lakše neopaženo prođu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: