Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:55, 13. 10. 2022.

| Sport

Zdravlje preko Čačka 94 do prve pobede u KLS-u

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
KK Zdravlje
Pobeda Leskovčana na domaćem parketu; foto: M. M.

Nakon dva neuspeha na startu Košarkaške lige Srbije, košarkaši leskovačkog Zdravlja pred svojim navijačima savladali su ekipu Čačka 94 rezultatom 87:66 (21:13, 19:25, 26:13, 21:15). ”Farmaceute” je do pobede predvodio centarski tandem Jovanović - Lampkin sa ukupno 34 poena.

Porazi na teškim gostovanjima u prve dve utakmice nove sezone nisu uticali na Leskovčane koji su od samog starta utakmice nametnuli svoj ritam i došli do dvocifrene prednosti (18:8). Čačani su u drugoj četvrtini pokazali da mogu da budu neugodan rival pa su, predvođeni Tresačem i mladim Ćurčićem, uspeli da na poluvreme odu sa minimalnim zaostatkom 40:38.

Izabranici Lazara Spasića igru koja ih je krasila u prethodnoj sezoni prikazali su u trećem periodu, koji su dobili sa 26:13 i u tom trenutku uspeli da prelome meč i da u poslednji period igre uđu sa 15 poena prednosti (66:51). Nisu košarkaši Zdravlja popustali, koristili su priliku da se razigraju i da dođu do, na kraju se ispostavilo, vrlo ubedljive pobede (87:66).

Iako je trener Spasić isticao da se nada da će njegov tim biti kompletan, utakmicu u Hali sportova propustio je Duan Morgan, ali su njegov izostanak nadoknadili visoki igrači tima iz Leskovca, pre svega Jovanović sa 18 postignutih poena i Džejkob Lampkin sa 16 i 9 uhvaćenih lopti.

Kod ekipe Čačka najefikasniji je bio mladi Đorđe M. Ćurčić sa 20 poena, dok je Tresač dodao 15.

Priliku da upišu i drugi uzastopni trijumf košarkaši Zdravlja će imati već za vikend i to u Lazarevcu protiv Kolubare koja je doživela poraze u sva tri meča.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: