Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:53, 11. 11. 2021.

| Sport

Zdravlje srušilo lidera na tabeli, u Leskovcu pala Sloboda

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
KK Zdravlje
Četvrta pobeda Leskovčana u sezoni; foto: M. M.

Posle još jedne neizvesne završnice i uzbudljivog finiša meča, košarkaši Zdravlja uspeli su da savladaju prvoplasiranu ekipu na tabeli Slobodu iz Užica rezultatom 78:75 (25:16, 19:25, 18:17, 16:17). Ovom pobedom ”Farmaceuti” su stigli do deobe 4. mesta na tabeli sa skorom od po četiri pobede i poraza.

Nisu najbolje otvorili domaći košarkaši meč, pošto su gosti poveli sa 11:4, da bi svojim ulaskom i sa 10 poena već u prvoj deonici Stamenković promenio stanje na terenu. Prvi period dobili su Leskovčani sa 25:16, a sa dobrom igrom nastavili su i do sredine druge četvrtine, kada su na svom kontu imali 15 poena prednosti (42:27). Kako se približivao kraj prvog poluvremena, tako su Užičani topili prednost, najviše zahvaljujući Prijoviću, pa su na odmor otišli sa zaostatkom od samo tri poena (44:41).

U trećem kvartalu viđena je prava rezultatska klackalica, ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali su košarkaši Zdravlja uspeli da u poslednju četvrtinu uđu sa 62:58. Kako se utakmica bližila kraju, bilo je izvesno da će ona biti rešena u poslednjim napadima. Sjajni Hadson je prvo hladnokrvno sa linije penala doneo izjednačenje svom timu (72:72), da bi isti igrač još jednom poentirao i ponovo vratio Leskovčanima prednost. KK Zdravlje Hadson i Stamenković vodili svoj tim do pobede; foto: M. M.

Dimitrijević je na drugoj strani bio samo jednom precizan sa penala, da bi Vujasinović poenima sa distance uvećao prednost svog tima (76:73). Uspeli su igrači Slobode poenima iz prodora da opet dođu na samo poen zaostatka, ali su morali da fauliraju Stamenkovića, koji je pogodio oba slobodna bacanja pa je gostima bio neophodana trojka. Pokušao je Aksentijević da odvede meč u produžetak, ali nije uspeo, pa su košarkaši Zdravlja, nakon poraza od Radničkog i Vojvodine, uspeli da slave u neizvesnoj završnici pred domaćim navijačima, kojih je u hali SRC ”Dubočica” i ovoga puta bilo preko 1.500.

Zabeležili su izabranici Lazara Spasića vrlo važan trijumf, pogotovo ako se pogleda tabela, jer su igrači Slobode do sada pretrpeli samo jedan neuspeh. Ipak, nemaju mnogo vremena za odmor, pošto će već u ponedeljak biti gosti ekipi Dunava iz Starih Banovaca.

8. kolo Košarkaške lige Srbije: Zdravlje - Sloboda 78:75 (25:16, 19:25, 18:17, 16:17)

Dvorana: SRC Dubočica

Sudije: Pecelj, Strika, Ilić

Zdravlje: Stojković, Jović, Hadson 24, Petković 2, Đorđević 14, Radivojević 5, Stamenković 17, Stajić, Jovanović 3, Vujasinović 5, Blekvel, Bjelak 6

Sloboda: Prijović 16, Ilkić 3, Čubić 4, Novak 10, Aksentijević 2, Božić 5, Ilić 14, Miladinović, Matović, Matić, Dimitrijević 21

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: