Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:50, 15. 12. 2019.

| Sport

Železničar godinu završava na drugom mestu, ubedljivo savladao Dubočicu

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
Železničar Dubočica
Nišlije ubedljivo protiv komšija, foto: Vanja Keser

Na najbolji način završili su 2019. godinu rukometaši niškog Železničara pošto su ubedljivom pobedom (39:22) u hali "Čair" slavili u derbiju juga nad leskovačkom Dubočicom i tako zaposeli drugu poziciju ARKUS lige. Nišlije, nošene velikom podrškom sa tribina, pružile su odličnu partiju i motivisanu igru.

Drugi put u ovoj sezoni u derbiju juga Srbije slavio je "Želja", ali ovog puta dosta ubedljivije. Leskovčani nisu stigli u halu "Čair" sa belom zastavom, ali ni preterano odlučni da napadnu blagog favorita. Železničar Dubočica Foto: Vanja Keser

Osim početnih 1:1 i 2:2, Dubočica nije imala izjednačenje. Golovima Spasića i Stojanovića i serijom 4:0 u 9. minutu domaći su vodili sa 6:2, a gosti su teško mogli do gola gde je vladao njihov sugrađanin Miroslav Kocić.

Serijama su niški igrači uvećavali prednost, pa su u 21. minutu imali dvocifrenu razliku (16:6). Dva gola Atanaskovića malo su povratila Dubočicu (16:8 u 26. minutu), ali nedovoljno pošto su do kraja prvog dela igre pogađali Pavlović i Milovanović za 19:10 koliko je bilo pred odlazak na odmor.

Železničar Dubočica Foto: Vanja Keser Ni odmor nije prekinuo nalete Nišlija, a najefikasniji je bio Milovanović koji je u drugom delu igre dao 7 od svojih 10 golova. Od 37. do 43. minuta "Želja" je serijom 4:0 poveo sa 27:13. Rezultatska razlika je rasla, pa su u poslednjih desetak minuta u igru ulazili igrači sa manjim minutažama. To su i koristili, pa su se i mlađani Ačković, Radivojević, Petrović i Potkonjak upisali u strelce.

Na kraju, Železničar je slavio visokim rezultatom 39:22 i tako ostvario devetu pobedu u ARKUS ligi, dok je Dubočica pretrpela peti poraz.

Odličnu rolu u dresu niškog kluba pružio je Nemanja Milovanović sa 10 pogodaka, dok su po 7 postigli Đorđe Spasić i Aleksandar Stojanović. Sa druge strane, u timu Dubočice po 6 pogodaka imali su Andrija Atanasković i Nikola Matović. Železničar Dubočica U Niš došli i navijači DUbočice, foto: Vanja Keser

Na kraju takmičarske 2019. godine Železničar se nalazi na drugoj poziciji na tabeli ARKUS lige, dok su Leskovčani četvrti.

Liga se nastavlja prvog vikenda u februaru naredne godine.

ŽELEZNIČAR - DUBOČICA 39:22 (19:10)

Hala “Čair”

Sudije: Goran Kovač (Kosovska Mitrovica), Srđan Milosavljević (Zvečan)

Sedmerci: Železničar 4 (4), Dubočica 6 (5)

Isključenja: Železničar 4, Dubočica 4 minuta

ŽELEZNIČAR: Matović, Milovanović 10 (1), Ačković 1, Stanojević 4, Petrović 3, Radivojević 1, Milosavljević, Stošić, Spasić 7 (3), Stojanović 7, Jevtić, Cvetković, Potkonjak 1, Stojanović, Pavlović 5, Kocić

DUBOČICA: Pešić, Cvetković, Simić, Prodanović, Stanković 1, Nikolić, Marinković 2 (2), Nikolić 1, Pavlović, Mađar 2, Mitrović 4, Gašić, Radivojević, Matović 6, Atanasković 6 (3), Radisavljević

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragance

    07:25 // 17. 12. 2019.

    Zelja iz Sarajeva u Cairu. Bravo Zeljeznicar.

  • Mara

    05:27 // 16. 12. 2019.

    Super

  • NN

    23:41 // 15. 12. 2019.

    Hahahhaha
    "Nosene velikom podrskom sa tribina" :-)))
    Pa vise navijaca imala Dubocica u sred hale Cair!
    Dzabe Zelji pobeda, kad nema ko da je bodri...

    • Drax

      19:17 // 17. 12. 2019.

      Ха ,ха

      Грдан тим па дошо па да дође и публика .Нишки Железничар
      (мушки род) и без публике бије боранију .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: