Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:42, 21. 2. 2021.

| Sport

Železničar slavio protiv Dubočice na startu plej-ofa

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
bojan radivojevic, rk zeleznicar nis, foto ARKUS liga
"Želja" pobedio u komšijskom derbiju; Ilustracija; foto: ARKUS liga

U derbiju "južne pruge“ i prvom kolu plej-ofa Arkus Superlige, rukometaši Železničara savladali su ekipu Dubočice u hali“ Čair“ rezultatom 29:24 (15:13). Za igrača utakmice proglašen je sredjni bek ekipe iz Niša, Marko Milosavljević koji je postigao 8 golova.

Dugo najavljivani komšijski derbi opravdao je očekivanja ljubitelja rukometa koji ovom meču zbog epidemioloških mera nisu mogli prisustvovati.

Prvi gol viđen je tek u 4. minutu kada je pivot Dubočice Cvetković, pogodio mrežu Kocića. Poveli su "Vukovi“ i sa 4:2, ali je to bilo njihovo poslednje vođstvo na meču, jer je usledila serija domaćina od 4:0. U 25. minutu Železničar je golom Milosavljevića poveo i sa pet golova prednosti (13:8), a izabranici Saše Pejčića do kraja prvog dela uspeli su da smanje tu razliku i na pauzu odu sa samo dva gola minusa (15:13).

Klučni detalji ovog meča odigrali su se na početku drugog poluvremena kada Dubočica nije imala rešenja za Milovanovića i Milosavljevića, a njima su se u napadu priklučili i ostali igrači niškog tima, pa je razlika na polovini drugog dela bila čak 9 golova (25:16). Uspeli su Leskovčani koliko toliko da se konsoliduju, iskoriste blago opuštanje "Želje“ i da do kraja meča samo ublaže poraz (29:24).

U izboru obojice trenera, epitet igrača utakmice pripao je srednjem beku Nišlija, Marku Milosavljeviću koji je mrežu Dubočice pogađao 8 puta. Njega su pratili Spasić i Milovanović sa po 5 golova. Jedini raspoleženi igrač kod Leskovčana bio je novajlija Vojvodić sa 7 pogodaka, a koliko je bilo teško postići gol u "Čairu“ govori i podatak da je samo šest igrača iz Leskovca pogađalo mrežu tima koji sa klupe predvodi Đorđe Teodorović.

Plej-of rukometne Arkus Superlige nastavlja se već sledeće nedelje, kada Železničar očekuje jedan od derbija prvenstva, pošto će i u 2. kolu biti domaćini sedmostrukom uzastupnom šampionu Vojvodini. Sa druge strane, Dubočica će prve bodove potražiti u svojoj hali protiv Rudara iz Kostolca, koji je na otvaranju doigravanja ubedljivo poražen od Partizana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    10:00 // 21. 2. 2021.

    Sve čestitke

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: