Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:03, 28. 8. 2019.

| Sport

Ženski pogon Dinama ostao bez takmičenja u ligi - za klub opstrukcija, za savez poštovanje zakona

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
stadion Vranje
Devojčice bez takmičenja ove sezone; foto: JV/V.M.

Rat na relaciji Fudbalskog kluba Dinamo i porodice Tončev bukti već mesecima, a ovog puta između dve vatre našao se novoosnovani ženski pogon kluba, koji se zbog zakasnele registracije u Agenciji za privredne registre ove sezone neće takmičiti u Razvojnoj ligi. I dok Vranjanci smatraju da je ovo vid sabotaže njihovog kluba, predsednik Fudbalskog saveza regiona istok Novica Tončev kaže da se samo poštuje zakon.

Najavljen sredinom prošlog meseca, a izglasan od strane Skupštine Dinama 29. jula, ženski pogon kluba trebalo je da okupi devojčice željne fudbala, koje je trebalo da se takmiče u Razvojnoj ligi FSRIS-a. Mlade fudbalerke je i okupio, i to njih 60, kažu u Dinamu, ali zakasnela registracija u Agenciji za privredne registra koštala je Dinamo takmičenja.

Iako su uredno predali dokumentaciju, kako tvrde u vranjskom klubu, problem ja nastao zbog godišnjih odmora u APR-u, zbog čega je bilo potrebno više vremena da se obavi registracija. Iako ŽSU Dinamo još nije zvanično registrovan, u klubu smatraju da liga u kojoj su želeli da se takmiče nema nikakav takmičarski značaj, te da je trebalo da ih puste da igraju i bez registracije.

Sada nam zbog administracije i par dana kašnjenja spočitavaju u FSRIS-u njegovo postojanje i takmičenje. Trenutno na ŽSU Dinamo trenira 60 devojčica do 15 godina sa željom da se takmiče u razvojnoj ligi FSRIS-a - navodi Dinamo u saopštenju.

novica tončev Tončev poželeo uspešnu sezonu Dinamu i ponudio pomoć oko registracije u APR-u; Foto: JVTončev pak kaže da potpuni zahtev ŽSU Dinamo za ulazak u Razvojnu ligu nije stigao na adresu Fudbalskog saveza regiona istok, a da bez rešenja APR-a, dokumenta koji je zafalilo, FSRIS ne može ništa.

Naime, nijedan pravni subjekt, pa ni ženski fudbalski klub, pravno ne postoji dok se zakonski ne registruje u APR-u. To je i osnovni preduslov (pored drugih) da jedan klub bude uvršten u takmičenje pod okriljem FSRIS, pa i FSS. FSRIS-u još nije dostavljeno rešenje APR-a i nažalost nismo u mogućnosti da se uverimo u postojanje ŽFK Dinamo - rekao je Tončev.

Žalba o neprihvatanju ŽSU Dinamo inače je deo saopštenja vranjskog kluba povodom potvrđene suspenzije njegovog predsednika Dragana Antića i novčane kazne koju je Fudbalski savez Srbije udelio klubu. Kao i prilikom ispadanja iz Superlige, tvrde da su najkažnjavaniji klub u Srbiji, da su svakog puta sankcionisani po najstrožim kriterijumima, a da sve to dolazi iz Regiona istočne Srbije, na čelu sa superligašima - niškim Radničkim, surduličkim Radnikom, ali i familijom Tončev koja je na čelu pomenutih klubova. Dragan Antić Recko Stroga kazna za stratega i predsednika Dinama, pa oštre optužbe na račun komšiluka; foto: Vanja Keser

To što ženski pogon kluba neće da se takmiči u ligi Vranjanci podvode pod još jednu nepravdu načinjenu njihovom klubu.

Tončev pak u ovome vidi način da Antić napadne njega i Savez, ocenjujući da je sve što izađe iz njegove “kuhinje” neistina, a nudi i “svu pomoć osnivačima ŽSU Dinamo Vranje oko registracije u APR-u”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Jovanović

    14:04 // 28. 8. 2019.

    Jedna od tipičnih srpskih fudbalskih priča u kojoj su svi u krivu. Osim devojčica, koje će jedine ispaštati...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: