Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Sport

Novi poraz Radničkog - sudija svirao penal Nišlijama, pa promenio zbog VAR-a

Ni promena šefa stručnog štaba nije pomogla fudbalerima Radničkog iz Niša da prekinu lošu seriju pošto su u Kruševcu poraženi od Napretka (1:0) u 26. kolu Superlige. Ovo je četvrti poraz u nizu Nišlija kojima je u 98. minutu sudija dosudio penal, a onda nakon konsultacija sa VAR sobom, promenio odluku.

(15) detaljnije
Icepi gi svi, Radnicki, stadion, foto Ljubica Jocic

FSS kaznio Radnički i Radnik - Nišlije i Surduličani treba da plate po 3 miliona

Zbog saopštenja u kojima komentarišu suđenje na mečevima Superlige, Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Radnički iz Niša, Radnik iz Surdulice, Novi Pazar, Crvenu zvezdu i Partizan sa po 3 miliona dinara.

detaljnije
rovce 8, foto jelena misic

Rovče dobilo još jedno obećanje za sređivanje

Avgusta prošle godine započeti radovi, tokom jeseni nastavljeni, ali još nezavršeni - stadion za male sportove “Omladina”, popularno Rovče i dalje čeka ponovnu rekonstrukciju i Sportski savez Niša čije prostorije će tamo biti prebačene. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da će nastaviti sa radovima, a da će deo novca koji je ostao od Kupa Radivoja Koraća biće uloženo u sređivanje ovog sportskog objekta.

(9) detaljnije
zvezda, radnicki, foto jelena misic

Radnički bez trenera izgubio u Nišu, Zvezda slavila i preuzela prvo mesto na tabeli

Predvođeni nekadašnjim sportskim direktorom Aleksandrom Jovanovićem, dok ne dođe novi šef stručnog štaba, destkovani fudbaleri Radničkog poraženi su rezultatom 2:0 (1:0) u 25. kolu Superlige od beogradske Crvene zvezde . Crveno-beli su ovim trijumfom preuzeli vodeće mesto na tabeli, a Radnički je pao na 14. poziciju.

(14) detaljnije
  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Sportski vikend u Nišu - polufinale plej-ofa stonotenisera, brojni porazi niških ekipa

    Težak vikend je iza brojnih sportskih timova iz Niša, retki su zadovoljni učinkom prethodnih dana, a sigurno su najsrećniji stonoteniseri Železničara koji su u jednom danu sa dva pobede obezbedili plasman u polufinale plej-ofa Superlige. Na dobrom putu je da to ostvare i takmičarke Stonoteniskog kluba Josip Kolumbo, a poraze su pretpreli fudbaleri Radničkog, rukometašice Naise, odbojkaši Niša, košarkašice Studenta i fudbalerke Mašinca u najvišim rangovima.

    (1) detaljnije
  • Dejan Joksimović

    Radnički sa novim trenerom igra u Kruševcu: Ne postoji čarobni štapić, potrebno je vreme

    Četvrti put, ali sa trećim trenerom, niški Radnički ima novi početak ove sezone - novi šef stručnog štaba Dejan Joksimović promovisan je na "Čairu", a prvi zadatak mu je igranje u Kruševcu protiv Napretka. Joksimović kaže da je situacija delikatna i da ne postoji čarobni štapić već je ovo proces za koji je potrebno vreme. Utakmica 26. kola Superlige je u nedelju, 17. marta od 20 sati.

    (9) detaljnije
  • ljiljana krasic

    49-godišnja Nišlijka najbolja u Srbiji u planinskom trčanju, kaže godine nisu prepreka kad postoji volja

    Članica niškog Planinarskog kluba "Mosor" Ljiljana Krasić uspeva da i u 49. godini bude najbolja u planinarskom trčanju u Srbiji - u 2023. godini je bila najuspešnija u celoj sezoni, a i ovu je krenula zlatom koje je osvojila na trci u Severnoj Makedoniji dugoj 35 kilometara, sa usponom od blizu 2.000 metara. Ljiljana ističe da godine nisu prepreka za trčanje koje nju, kako objašnjava, smiruje i usrećuje.

    (1) detaljnije
  • Radnički, Jamkam

    Radnički dočekuje Zvezdu koju nije pobedio više od decenije

    Ostavka doskorašnjeg šefa stručnog štaba, očekivanje dolaska novog trenera, sportski direktor koji će voditi utakmicu, dva poraza zaredom su deo atmosfere u kojoj Radnički dočekuje aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu, ekipu koju skoro 11 godina nije pobedio u najvišem rangu. Utakmica 25. kola Superlige je danas od 19 sati, a ulaznice su u prodaji na biletarnicama hale i stadiona "Čair".

    (11) detaljnije
  • Radnicki

    Bivši trener kragujevačkog Radničkog preuzima niški

    Nekadašnji trener kragujevačkog Radničkog Dejan Joksimović trebalo bi da preuzme niški Radnički posle meča koji u sredu, 13. marta igra sa Crvenom zvezdom, kaže Dragan Marković, predsednik Upravnog odbora niškog kluba. On bi trebalo da preuzme ekipu posle duela sa crveno-belim gde će na klupi najverovatnije biti Aleksandar Jovanović, nakon ostavke Nikole Trajkovića.

    (6) detaljnije
  • Ja sam tu da se borim za tebe, Radnicki, stadion, foto Ljubica Jocic

    Radnički traži hitan sastanak sa Draganom Džajićem i rukovodstvom FSS-a

    Dan nakon poraza od Železničara iz Pančeva (3:2) i ostavke šefa stručnog štaba Nikole Trajkovića, rukovodstvo Fudbalskog kluba Radnički iz Niša saopštilo je da zahteva hitan sastanak sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Draganom Džajićem, potpredsednikom Branislavom Nedimovićem i generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem.

    (20) detaljnije
  • nikola trajkovic, foto jelena misic

    Nikola Trajković drugi put u ovoj sezoni podneo ostavku u Radničkom

    Ubrzo nakon poraza Radničkog od Železničara u Pančevu (3:2) u 24. kolu Superlige šef stručnog štaba kluba iz Niša Nikola Trajković podneo je ostavku, kažu iz Radničkog. Nikola Trajković je rekao da je "ovo što se danas desilo velika sramota za srpski fudbal, više ne želi da bude deo ovog mulja i zato je odlučio da napusti srpski fudbal". Iz Radničkog se nisu oglašavali ko bi mogao da ga zameni.

    (20) detaljnije
  • radnicki, nis, foto jelena misic

    Niški Radnički poražen u Pančevu, Trajković najavio odlazak iz srpskog fudbala

    Drugi put zaredom fudbaleri Radničkog poraženi su u Superligi - Železničar je poveo, Nišlije preokrenule, pa primile sporan gol, a na kraju Pančevci golom u nadoknadi zabeležili trijumf rezultatom 3:2. Šef stručnog štaba Radničkog Nikola Trajković izjavio nakon meča da odlazi iz srpskog fudbala, zauvek.

    (6) detaljnije
  • Nikola Trajković

    Trajković: "Ovo nije trka na 100 metara, već maraton"

    Posle poraza od poslednjeplasiranog surduličkog Radnika igrači Radničkog iz Niša igraju sa pretposlednjim Železničarom iz Pančeva u 24. kolu Superlige. Meč je u subotu, 9. marta u Pančevu, a šef stručnog štaba Nišlija Nikola Trajković kaže da ništa nije izgubljeno i da "imaju još petnaestak utakmica do kraja, a moraju biti pravi u svakoj narednoj".

    (8) detaljnije
  • Streličarstvo

    Niški streličar još jednom oborio državni rekord

    Streličarski klub Niš je još jednom osvojio Kup Srbije, čije je finale održano u Rumi, a mladi takmičar i reprezentativac Srbije Mihajlo Stefanović ponovo je oborio državni dvoranski rekord u disciplini olimpijski luk.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: