Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Sport

Niški Radnički promoviše i poklanja nove dresove

U sredu, 24. jula na Amfiteatru na keju u centru Niša fudbaleri Radničkog će predstaviti nove dresove u kojima će nastupati ove sezone, a prisutni će moći da, ako budu dobri u izvođenju slobodnih udaraca, osvoje dresove i ulaznice.

(5) detaljnije
jamkam, radnicki, foto jelena misic

Porazom u Beogradu niški Radnički počeo sezonu u Superligi

U prvom kolu nove sezone u Superligi fudbaleri Radničkog iz Niša poraženi su rezultatom 2:0 (2:0) od Čukaričkog u Beogradu. Kapitensku traku "Reala sa Nišave" nosio je Bazile Jamkam koji je odigrao 90. utakmicu u dresu Radničkog i tako postao stranac sa najviše mečeva kluba sa "Čaira".

(21) detaljnije
Stadion Čair

Sezonske ulaznice za Radnički u prodaji od četvrtka, cene do 22.000 dinara

U četvrtak, 18. jula počinje prodaja sezonskih ulaznica za sve mečeve u Superligi i Kupu Srbije, gde je Radnički iz Niša domaćin - bilo na stadionu "Čair" ili na stadionu "Dubočica" u Leskovcu, gde bi niški tim trebalo da odigra prva dva meča kao domaćin. Cene sezonskih karata su 5.000, 8.000 dinara i 22.000 dinara, a prodaja je na blagajni stadiona ili na sajtu TicketLine.

(10) detaljnije
Stadion Dubočica, Leskovac

Superliga u Leskovcu - kragujevački Radnički dočekuje pančevački Železničar

Dok fudbaleri Dubočice iz Leskovca čekaju početak sezone u Prvoj ligi, na njihovom stadionu u petak, 19. jula biće odigrana superligaška utakmica pošto kragujevački Radnički kao domaćin dočekuje Železničar iz Pančeva u prvom kolu nove sezone. Cena karte je 500 dinara.

(2) detaljnije
  • Niš, Tvrđava, Olimpijske igre

    Niš - rodni grad 27 olimpijaca sa 18 medalja

    Na dosadašnjim modernim Olimpijskim igrama, koje su se pre tri godine u Japanu održale 32. put, na različitim terenima učestvovali su je 22 sportista i 5 sportiskinja koji su rođeni u Nišu, a nastupali su za Jugoslaviju, Srbiju, Francusku, Crnu Goru i Hrvatsku. Sportisti iz Niša su osvojili ukupno 18 medalja i zanimljivo je da su sve u kolektivnim sportovima. Najuspešniji su bili rukometaši Zoran Tuta Živković, Vesna Milošević i Nikola Karabatić, vaterpolisti Sava Ranđelović, fudbaler Dragan Stojković Piksi, a Niš je i na Igrama u Barseloni 1992. godine, pod zastavom Ujedinjenih nacija, imao dvoje sportsita - strelkinju Lidiju Mihajlović i kajakaša Milana Đorđevića.

    (1) detaljnije
  • IMG_2197

    U toku rekonstrukcija terena u OŠ "Dušan Radović" u Nišu koji su pripali SC "Čair"

    Saniranje atletske staze, terena za mali fudbal, odbojku, košarku i tenis je u toku i trebalo bi da bude završeno do 31. jula, a vrednost radova je skoro 35 miliona dinara. Kako kaže direktorka Sportskog centra "Čair" Branka Aranđelović, tereni su pripali ovoj ustanovi, a nakon rekonstrukcije će biti pokriveni video-nadzorom i imaće čuvara koji će paziti objekat koji će, kako ističe, moći da koriste i građani i članovi niških klubova.

    (13) detaljnije
  • Suva_trejl-foto-PlaninarskiSavezSrbije

    Otvorene prijave za planinsku trku i ekstremnu planinarsku akciju na Suvoj planini

    Planinske trkače 24. avgusta na Suvoj planini očekuje takmičenje "Suva trejl", koje je ujedno i državno seniorsko prvenstvo, dok je za planinare 25. avgusta planirana ektremna akcija "Suva hiking" duga 44,5 km.

    detaljnije
  • Radnički Niš

    "Radnički" večeras Protiv "Čukaričkog", novi trener, novi ciljevi

    Nakon što su prošle sezone “za dlaku” izbegli baraž za opstanak u ligi, fudbalski klub Radnički iz Niša večeras u prvom kolu Superlige gostuje ekipi Čukaričkog. Meč se igra na Banovom brdu i počinje u 20 časova.

    (1) detaljnije
  • jamkam, radnicki, foto aleksandar kostic

    Radnički zadržao Jamkama, a doveo nekadašnjeg kapitena Voždovca

    Nakon odlaska Jusufa Bamidelea u novosadsku Vojvodinu , u Fudbalski klub Radnički iz Niša došao je Jovan Nišić, doskorašnji fudbaler banjalučkog Borca , nekadašnji kapiten Voždovca i dete Partizana . Ugovor sa Radničkim na još godinu dana produžio je Bazile Jamkam koji je u niškom klubu od septembra 2021. godine.

    (6) detaljnije
  • Bubanj, FK Car Konstantin, foto jv ljubica jocic 4

    Posle Andrije Živkovića i Aleksandar Pešić pomaže Fudbalskom klubu Car Konstantin

    Donacijom, koja je po želji Aleksandra Šilje Pešića tajna, ovaj iskusni fudbaler iz Niša želeo je da pomogne klubu u kom je načinio prve fudbalske korake, kažu u FK Car Konstantin iz Niša. Nedavno je reprezentativac Andrija Živković dao pare za rekonstrukciju krova, a novcem koji je donirao Pešić biće rešeni dugovi prema savezu i sudijama, kaže Miroslav Milojević, prvi čovek kluba sa Bubnja.

    (12) detaljnije
  • Nikola Drinčić i Radnički

    Finiš priprema Radničkog - posle Bugarske, rad u Nišu

    Posle 12 dana priprema u Bugarskoj, gde su zabeležili jednu pobedu, dva remija i poraz, fudbaleri Radničkog iz Niša treniraju u svom gradu, ali na stadionu Železničara i spremaju se za početak Superlige. Prvi meč igraju u subotu, 20. jula u Beogradu protiv Čukaričkog.

    (6) detaljnije
  • Grafit na stadionu

    Peto pojačanje niškog Radničkog stiže iz Bugarske

    Defanzivni vezni fudbaler Ilija Jurakov novo je pojačanje niškog Radničkog pred početak nove sezone Superlige. Ovaj 24-godišnjak i nekadašnji omladinski reprezentativac Bugarske biće peto pojačanje Nišlija.

    (11) detaljnije
  • SK Niš

    Nove medalje za niške streličare

    Iako su otišli oslabljeni, takmičari Streličarskog kluba Niš su sa turnira u Subotici doneli četiri zlatne medalje i jednu bronzanu. Nakon tog turnira niški klub je glavni favorit za osvajanje Kupa Srbije.

    detaljnije
  • IMG_20240702_130600

    Andrija Živković donirao krov FK Caru Konstantinu, klub se zahvaljuje muralom

    Četiri dana pre najavljenog roka završena je rekonstrukcija krova zgrade iz 1974. godine u kojoj su prostorije Fudbalskog kluba Car Konstantin iz Niša, a čije je radove platio srpski fudbaler i reprezentativac Andrija Živković. Predsednik kluba Miroslav Milivojević kaže da će se mladom fudbaleru, koji je karijeru počeo na Bubnju, zahvaliti "muralom preko celog prednjeg krova".

    (4) detaljnije
  • Nikola Drinčić i Radnički

    Radnički Niš: Stiže pojačanje iz Fenerbahčea, ekipa u Bugarskoj na pripremama

    Nakon dolaska dvojice novajlija u Radnički iz Niša, čija ekipa je od danas na pripremama u bugarskom Banskom, u ekipu sa "Čaira" stiže korejski vezista Jin Hong Jo koji je prethodne sezone igrao za Novi Pazar kao pozajmljeni fudbaler Fenerbahčea. Timu Nikole Drinčića priključio se i napadač Trivante Stujart sa Jamajke, a očekuje se potpis i Dušana Pavlovića, dosadašnjeg štopera TSC-a.

    (7) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: