Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Sport

Evropsko prvenstvo za košarkašice 2019. igra se i u Nišu

Neke od najboljih ženskih košarkaških reprezentacija Starog kontinenta igraće u hali “Čair” 2019. godine. Jedna od četiri grupe na Evropskom prvenstvu takmičiće se u Nišu, a najbolje će se za titulu boriti na završnom turniru, koji će se igrati u Beogradu.

detaljnije
Kik-boks profesionalni meč Andrija Stanković

Novi profesionalni pojas u Americi za kik-boksera Stankovića

Pobedom nad aktuelnim prvakom, Amerikancem Andersonom Veslom, Nišlija Andrija Stanković osvojio je pojas i postao prvak Profesionalne američke kik-boks organizacije.

detaljnije
trka

Najmasovnija avanturistička trka na Balkanu održana u Jelašničkoj klisuri

U lavirintima Jelašničke klisure proteklog vikenda organizovana je avanturistička trka u kojoj su učesnici trčanjem, pešačenjem, puzanjem, provlačenjem, preskakanjem, penjanjem i izvlačenjem tereta i blata testirali svoje sposobnosti do krajnjih granica. Takmičenje je održano  na stazama ovog Specijalnog rezervata prirode u okviru Lige planinskog trčanja Planinarskog saveza Srbije.

(2) detaljnije
paraglajderi

Paraglajderima iznad južne Srbije [video]

Trećeg dana Svetskog kupa u preletu paraglajederom koji se održava u Nišu, čak 87 pilota, od njih 122, uspelo je da od Sićevačkih planina, preko Niške Banje, Malolišta i Leskovca, stigne do Lebana.

detaljnije