Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

PUPS

 • nebojša arsić predsednik opštine medveđa

  Nebojši Arsiću još jedan mandat na čelu Opštine Medveđa

  I u naredne 4 godine Medveđom će upravljati dosadašnji predsednik Nebojša Arsić, kadar Srpske napredne stranke. Iako je ostao na čelu Opštine, izgubio je mesto predsednika Opštinskog odbora SNS koji je do sada vodio. Na čelu stranke zameniće ga Goran Ivanović koji će i u sadašnjem sazivu biti na mestu Arsićevog zamenika i koga je Arsić lično predložio.

  (2) detaljnije
 • izbori glasanje foto aleksandar kostic juzne vesti

  Arifi i Musliju zajedno na izborima u Medveđi, proglašena i lista Miše Vacića

  Nedavno osnovan odbor stranke Miše Vacića, Srpska desnica, učestvovće na izborima u Medveđi. Sa zajedničkom listom na izbore koji se održavaju 8. septembra će izaći Alternativa za promene Nagipa Arifija i Demokratska partija Šćirima Muslija.

  (2) detaljnije
 • izbori

  Na izborima u Medveđi i radikali, PUPS i PDD

  Nakon što su naprednjaci, u koaliciji sa socijalistima i Jedinstvenom Srbijom, predali listu koja nosi Vučićevo ime, na izborima će se naći i predstavnici Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Srpske radikalne stranke i Partije za demokratsko delovanje. Narodna stranka i Dveri bojkotuju ove lokalne izbore, a građani će za svoje predstavnike glasati 8. septembra.

  detaljnije
 • pups

  Proglašena izborna lista PUPS u Doljevcu

  U trku za odbornička mesta na predstojećim izborima u Doljevcu zvanično je ušla Partija ujedinjenih penzionera Srbije, sa izbornom listom “Milan Krkobabić - Partija ujedinjenih penzionera Srbije - i Doljevac je Srbija”.

  detaljnije
 • PUPS

  PUPS: Niški aerodrom se razvijao nauštrb beogradskog

  Zato što je država Srbija omogućila da "low cost" avio-kompanije sleću na niški Aerodrom "Konstantin Veliki", a to uskratila beogradskom, povećao se broj putnika u Nišu, objašnjavaju iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije. Ova stranka dodaje da je za razvoj neophodno veće ulaganje države u “Konstantin Veliki” i da on ostaje niški, bez obzira da li će biti u vlasništvu Grada ili Republike, pa će zato podržati odluku da se aerodrom "pokloni" državi.

  (64) detaljnije
 • pups

  U niškom PUPS-u izložba o uspešnim sportistkinjama

  Povodom Dana žena, u niškom PUPS-u je otvorena izložba panoa na kojima su prikazane uspešne srpske sportistkinje, a uz fotografije se nalazi i kraći tekst. Najavljuju da će uskoro napraviti sličnu postavku na kojoj će se naći samo žene sa juga Srbije. Za penzionere je održana i tribina o ovoj temi, kao i o rekreaciji u trećem dobu.

  (7) detaljnije
 • Svetozar Aleksov

  Većnik Aleksov postavljen za državnog sekretara u Ministarstvu rada

  Na predlog Gradskog odbora PUPS-a, funkciju državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, po odluci Vlade Srbije, obavljaće Svetozar Aleksov, kome teče drugi mandat u Gradskom veću Niša.

  (16) detaljnije
 • Preševo zgrada Opstine foto i.m.

  Srpske stranke na jednoj listi za izbore u Preševu

  Čak 7 srpskih političkih stranaka ujedinilo se u Preševu za predstojeće lokalne izbore 24. decembra kako bi posle dužeg vremena Srbi iz ove opštine dobili predstavnike u lokalnom parlamentu. Opštinksa izborna komisija do sada potvrdila dve liste, Alternative za promene Šćiprima Arifija i Demokratske partije Albanaca Ragmija Mustafe.

  detaljnije
 • stare osobe penzioneri foto aleksandar kostic

  PUPS traži 13. penziju i za niške penzionere

  Partija ujedinjenih penzionera Srbije predlaže da građani Niša kojima je penzija niža od 15.000 dinara dobiju i 13. uplatu u istom iznosu kolika im je i penzija, a ovom inicijativom ugledali su se na predsednika svoje stranke Milana Krkobabića koji je ovakvu pomoć najavio za Beograđane.

  (7) detaljnije
 • poljoprivreda

  Tribina o obnovi zadruga i jačanju srpskih sela

  “Obnova i oživljavanje srpskog sela” je naslov tribine koja će se održati u petak, 25. avgusta u sali Skupštine grada Niša sa početkom u 11:55. Tribina se održava povodom otvaranja konkursa za dodelu novca za osnivanje novih i podršku postojećih zadruga kako bi se oživelo srpsko selo.

  (5) detaljnije
 • 490x370-Presevo-I-M.jpg
  Izbori 2016

  Na izborima u Preševu 8 izbornih lista

  Na predstojećim lokalnim izborima u Preševu naći će se 6 albanskih, jedna srpska i jedna mešovita lista sa ukupno 225 kandidata koji će se boriti za 38 mesta u lokalnoj Skupštini.

  detaljnije
 • 12516489-10207143589120695-64009644-n.jpg
  Izbori 2016

  U Prokuplju proglašeno 11 izbornih lista

  Opštinska izborna komisija u Prokuplju proglasila je 11 izbornih lista, a zanimljivo je da su samo prve 3 liste SNS, DS i SPS-JS predali liste sa imenima svih 55 odborničkih kandidada, koliko broji lokalna Skupština.

  detaljnije
 • Bujanovac.jpg
  Izbori 2016

  Srpske partije na 4 liste u Bujanovcu

  Uprkos brojnim pregovorima da se sve srpske stranke nađu na jednoj zajedničkoj listi za predstojeće lokalne izbore u Bujanovcu, dogovor nije postignut. SNS predvodi prvu, SPS drugu, SDS i SDP treću, a na četvrtoj listi DS izlazi samostalno.

  detaljnije
 • bane

  Bivši većnik iz Niša na čelu republičke institucije

  Vlada Republike Srbije imenovala je doskorašnjeg niškog većnika Branislava Ranđelovića (PUPS) za v.d. direktora Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja u Beogradu.

  (17) detaljnije
 • pups.jpg
  Izbori 2016

  Stošić: Poslanici sa juga nisu mnogo uradili za građane

  Da li zbog sujete pojedinih poslanika, nedostatka volje ili iz nekog trećeg razloga, ali poslanici iz Niša i sa juga Srbije nisu mnogo uradili za građane koje zastupaju u republičkom parlamentu, smatra prvi čovek niškog PUPS-a i narodni poslanik Hadži Milorad Stošić.

  (10) detaljnije
 • SNS-LESKOVAC-PREDAJA-LISTE.jpg
  Izbori 2016

  Naprednjaci prvi predali listu u Leskovcu

  Srpska napredna stranka prva je predala Gradskoj izbornoj komisiji listu kandidata za odbornike za izbore 24. aprila, a prvi na listi odbornika je lider leskovačkih naprednjaka Goran Cvetanović.

  detaljnije
 • uss-i-sns-izbori-2016.jpg
  Izbori 2016

  USS i SNS zajedno na lokalnim izborima u Svrljigu

  Ujedinjena seljačka stranka i koalicija oko SNS prvi su predali odborničku listu za lokalne izbore u Svrljigu. Nosilac liste je predsednik USS Milija Miletić.

  (6) detaljnije
 • pups
  Izbori 2016

  PUPS razmatra samostalan izlazak na izbore u Nišu

  Dok je vrh Partije ujedinjenih penzinera Srbije odlučio da na parlamentarne izbore izađe sa SNS, u niškom odboru se još dogovaraju o načinu izlaska na lokalne izbore, a pregovara se i sa naprednjacima na lokalu.

  (4) detaljnije
 • Aleksandar Vučić
  Izbori 2016

  U prvih 50 kandidata SNS samo jedan sa juga

  Od 250 kandidata liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" čak 98 je iz Beograda, dok su sa celog juga ukupno 24. Niški neuropsihijatar Branimir Rančić jedini u prvih 50.

  (24) detaljnije