Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

PUPS

 • penzioneri paketi

  Gužva zbog paketa za penzionere, iz PUPS-a kažu da nestaju zalihe u Nišu

  Najstariji građani Niša i danas satima čekaju u redu kako bi dobili pakete sa uljem, šećerom i drugim namirnicama. Iz PUPS-a kažu da će gužve biti još danas jer nestaju zalihe, da dosta niških penzionera ima potrebu za osnovnim namirnicama i najavljuju još jednu akciju posle izbora.

  (37) detaljnije
 • paket za penzionere

  PUPS: Paketi za penzionere nemaju veze s Vučićem i finansiraju ih dobri ljudi

  Posle pisanja Južnih vesti o podeli paketa penzionerima u Nišu u redakciju je došao Hadži Milorad Stošić iz PUPS-a i doneo jedan paket kako bi pokazao čega sve u njemu ima, ali i kako bi poručio da ta akcija nema veze sa SNS-om i da to finansiraju dobri ljudi. Kaže da oko 60% niških penzionera ima manju penziju od prosečne, a da su njihove potrebe za osnovnim namirnicama velike pokazale su prethodnih dana gužve ispred prostorija u kojima dele pakete.

  (19) detaljnije
 • sns vranje

  Naprednjaci i u Vranju, Pirotu i Lebanu predali liste za lokalne izbore

  Nakon Bojnika, Leskovca, Svrljiga i Niša, naprednjaci su i u Pirotu, Vranju i Lebanu predali liste kandidata za odbornike koji će se birati 26. aprila. Svi nosioci lista, koje imaju isto ime “Aleksandar Vučić - Za našu decu”, pozvali su građane da izađu na izbore i podrže ih.

  detaljnije
 • sns leskovac predaja liste

  Koalicija okupljena oko naprednjaka prva predala listu za izbore u Leskovcu

  Stranke okupljene oko Srpske napredne stranke u Leskovcu, predale su večeras listu za lokalne izbore koji će održati 26. aprila. Listu predvodi prvi čovek naprednjaka i aktuelni gradonačelnik Goran Cvetanović.

  (25) detaljnije
 • uss sns zastave foto aleksandar kostic

  Predata lista koalicije SNS-USS-PUPS u Svrljigu, Miletić nosilac, Davidović ni na listi

  Prvi na odborničkoj listi "Aleksandar Vučić - Za našu decu" je lider Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić, a odmah iza njega je kandidat te stranke za predsednika Opštine Miroslav Marković. Na odborničkoj listi nema predsednika SNS-a u ostavci Gorana Jeremijića, ali ni sekretara naprednjaka i bivšeg člana USS-a Igora Davidovića.

  (2) detaljnije
 • sns koalicija leskovac izbori 2020

  Naprednjaci sa starim partnerima izlaze na izbore u Leskovcu, Cvetanović nosilac liste

  I za predstojeće lokalne izbore 26. aprila, Srpska napredna stranka neće menjati koalicione partnere, pa će se na zajedničkoj listi sa njima naći Socijaldemokratska partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera, Pokret socijalista, Pokret snaga Srbije i Srpska narodna partija. Prvi na zajedničkoj listi “Aleksandar Vučić - Za našu decu” je aktuelni gradonačelnik Goran Cvetanović.

  (6) detaljnije
 • Davidovic i Miletic foto m.m. (2)

  Miletić iz Seljačke stranke na izborima u Svrljigu pod Vučićevim imenom na listi

  Međusobna neslaganja na lokalu između Igora Davidovića koji, nakon napuštanja Ujedinjene seljačke stranke, sada predvodi naprednjake u Svrljigu i lidera USS Milije Miletića rešena su kompromisom. Miletić je, saznajemo, zaobišao lokal i razgovarao sa vrhom Srpske napredne stranke gde je dogovorio da on bude prvi na listi za lokalne izbore koja neće imati u svom nazivu ime njegove stranke, već ime predsednika Srbije.

  (5) detaljnije
 • nebojša arsić predsednik opštine medveđa

  Nebojši Arsiću još jedan mandat na čelu Opštine Medveđa

  I u naredne 4 godine Medveđom će upravljati dosadašnji predsednik Nebojša Arsić, kadar Srpske napredne stranke. Iako je ostao na čelu Opštine, izgubio je mesto predsednika Opštinskog odbora SNS koji je do sada vodio. Na čelu stranke zameniće ga Goran Ivanović koji će i u sadašnjem sazivu biti na mestu Arsićevog zamenika i koga je Arsić lično predložio.

  (2) detaljnije
 • izbori glasanje foto aleksandar kostic juzne vesti

  Arifi i Musliju zajedno na izborima u Medveđi, proglašena i lista Miše Vacića

  Nedavno osnovan odbor stranke Miše Vacića, Srpska desnica, učestvovće na izborima u Medveđi. Sa zajedničkom listom na izbore koji se održavaju 8. septembra će izaći Alternativa za promene Nagipa Arifija i Demokratska partija Šćirima Muslija.

  (2) detaljnije
 • izbori

  Na izborima u Medveđi i radikali, PUPS i PDD

  Nakon što su naprednjaci, u koaliciji sa socijalistima i Jedinstvenom Srbijom, predali listu koja nosi Vučićevo ime, na izborima će se naći i predstavnici Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Srpske radikalne stranke i Partije za demokratsko delovanje. Narodna stranka i Dveri bojkotuju ove lokalne izbore, a građani će za svoje predstavnike glasati 8. septembra.

  detaljnije
 • pups

  Proglašena izborna lista PUPS u Doljevcu

  U trku za odbornička mesta na predstojećim izborima u Doljevcu zvanično je ušla Partija ujedinjenih penzionera Srbije, sa izbornom listom “Milan Krkobabić - Partija ujedinjenih penzionera Srbije - i Doljevac je Srbija”.

  detaljnije
 • PUPS

  PUPS: Niški aerodrom se razvijao nauštrb beogradskog

  Zato što je država Srbija omogućila da "low cost" avio-kompanije sleću na niški Aerodrom "Konstantin Veliki", a to uskratila beogradskom, povećao se broj putnika u Nišu, objašnjavaju iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije. Ova stranka dodaje da je za razvoj neophodno veće ulaganje države u “Konstantin Veliki” i da on ostaje niški, bez obzira da li će biti u vlasništvu Grada ili Republike, pa će zato podržati odluku da se aerodrom "pokloni" državi.

  (64) detaljnije
 • pups

  U niškom PUPS-u izložba o uspešnim sportistkinjama

  Povodom Dana žena, u niškom PUPS-u je otvorena izložba panoa na kojima su prikazane uspešne srpske sportistkinje, a uz fotografije se nalazi i kraći tekst. Najavljuju da će uskoro napraviti sličnu postavku na kojoj će se naći samo žene sa juga Srbije. Za penzionere je održana i tribina o ovoj temi, kao i o rekreaciji u trećem dobu.

  (7) detaljnije
 • Svetozar Aleksov

  Većnik Aleksov postavljen za državnog sekretara u Ministarstvu rada

  Na predlog Gradskog odbora PUPS-a, funkciju državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, po odluci Vlade Srbije, obavljaće Svetozar Aleksov, kome teče drugi mandat u Gradskom veću Niša.

  (16) detaljnije
 • Preševo zgrada Opstine foto i.m.

  Srpske stranke na jednoj listi za izbore u Preševu

  Čak 7 srpskih političkih stranaka ujedinilo se u Preševu za predstojeće lokalne izbore 24. decembra kako bi posle dužeg vremena Srbi iz ove opštine dobili predstavnike u lokalnom parlamentu. Opštinksa izborna komisija do sada potvrdila dve liste, Alternative za promene Šćiprima Arifija i Demokratske partije Albanaca Ragmija Mustafe.

  detaljnije
 • stare osobe penzioneri foto aleksandar kostic

  PUPS traži 13. penziju i za niške penzionere

  Partija ujedinjenih penzionera Srbije predlaže da građani Niša kojima je penzija niža od 15.000 dinara dobiju i 13. uplatu u istom iznosu kolika im je i penzija, a ovom inicijativom ugledali su se na predsednika svoje stranke Milana Krkobabića koji je ovakvu pomoć najavio za Beograđane.

  (7) detaljnije
 • poljoprivreda

  Tribina o obnovi zadruga i jačanju srpskih sela

  “Obnova i oživljavanje srpskog sela” je naslov tribine koja će se održati u petak, 25. avgusta u sali Skupštine grada Niša sa početkom u 11:55. Tribina se održava povodom otvaranja konkursa za dodelu novca za osnivanje novih i podršku postojećih zadruga kako bi se oživelo srpsko selo.

  (5) detaljnije
 • 490x370-Presevo-I-M.jpg
  Izbori 2016

  Na izborima u Preševu 8 izbornih lista

  Na predstojećim lokalnim izborima u Preševu naći će se 6 albanskih, jedna srpska i jedna mešovita lista sa ukupno 225 kandidata koji će se boriti za 38 mesta u lokalnoj Skupštini.

  detaljnije
 • 12516489-10207143589120695-64009644-n.jpg
  Izbori 2016

  U Prokuplju proglašeno 11 izbornih lista

  Opštinska izborna komisija u Prokuplju proglasila je 11 izbornih lista, a zanimljivo je da su samo prve 3 liste SNS, DS i SPS-JS predali liste sa imenima svih 55 odborničkih kandidada, koliko broji lokalna Skupština.

  detaljnije
KOMENTAR DANA

Ne. Nisam toliko bogat da letujem u Srbiji.

Aleksandar Stošić čitalac

Tekst: Od danas prijava za vaučere od 15.000 dinara