Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ruska stranka

 • prazna skupština

  Posle bojkota opozicije hodnik postao paralelna niška Skupština

  Kada je niška opozicija napustila skupštinu pre pola godine, očekivalo se da će se politička utakmica preseliti na ulice. Ipak, borba se prelila na hodnik. Maratonske konferencije za medije, verbalni obračuni između odbornika vlasti i opozicije, performansi sa toalet-papirom, ali i javni pritisak na koalicione partnere - sve je to deo niške političke hodničke parlamentarne (ne)kulture.

  (6) detaljnije
 • Ruska stranka

  Smenjen predsednik Ruske stranke u Prokuplju

  Ruska stranka smenila je dosadašnjeg predsednika prokupačkog odbora Ivicu Spasića, koji je inače i odbornik u lokalnom parlamentu. Istovremeno, nekadašnji visoki funkcioner SPS-a i bivši predsednik Opštine Prokuplje Ljubiša Đurković postavljen je za koordinatora stranke za Toplički okrug,

  (2) detaljnije
 • ruska zastava

  Raspušteni odbori Ruske stranke u Prokuplju i Babušnici, "pod lupom" i niški

  Zbog toga što se nisu dovoljno angažovali oko izbora za članove Saveta nacionalnih manjina, ali i zbog “koketiranja” i saradnje sa Srpskom naprednom strankom, kako kaže predsednik Ruske stranke Slobodan Nikolić, u Prokuplju i Babušnici su raspuštene odborničke grupe, a njihovi članovi isključeni iz stranke. Nikolić dodaje da će se najverovatnije ista stvar dogoditi i u Nišu, gde se njihov predstavnik i odbornik Miroslav Milosavljević Moca “integrisao” u niški SNS.

  (8) detaljnije
 • ulica

  Ruska stranka protiv ulice Dragiši Cvetkoviću u Nišu

  To što nekadašnji predsednik Vlade Kraljevine Jugoslavije Dragiša Cvetković, rodom iz Niške Banje, ima ulicu u Nišu je “opšta sramota”, tvrdi predsednik Ruske stranke u Nišu Miroslav Milosavljević, sa objašnjenjem da je Cvetković uveo fašističke zakone Adolfa Hitlera protiv Jevreja i Roma. Ipak, istoričar Nebojša Ozimić kaže da je Cvetković zaslužio ulicu zbog svega što je uradio za Niš, da je učestvovao u donošenju anti-jevrejskih zakona, ali i da je pomagao Jevrejima.

  (33) detaljnije
 • ruska stranka
  Izbori 2016

  Još jedna ruska stranka predala izbornu listu

  Ruska stranka se zalaže da Niš bude sedište jugoistočne Srbije, humanitarni i kulturni centar i centar za lečenje leukemije. Oni su jedanaesta organizacija koja je gradskoj izbornoj komisiji podnela kandidaturu za lokalne izbore u Nišu.

  (4) detaljnije
 • ruska

  Novi ljudi u Ruskoj stranci u Nišu

  Iako je odbor Ruske stranke u Nišu konstituisan još početkom 2014. godine, zbog lošeg funkcionisanja izabrano je novo rukovodstvo koje pretežno čine nekadašnji članovi i osnivači niškog Pokreta socijalista koji su tu stranku napustili prošle godine.

  (5) detaljnije
 • Ruska stranka
  Izbori 2014

  Ko su kandidati za poslanike: Ruska stranka

  Ruska stranka - Slobodan Nikolić

  detaljnije
 • glasacka-kutija-glas-sasa.jpg
  Izbori 2014

  Na listama Crnogorske i Ruske stranke kandidati sa juga

  Republička izborna komisija potvrdila je još nekoliko lista manje poznatih stranaka, a među kandidatima je puno “južnjaka”.

  (2) detaljnije
 • ruska-stranka.jpg

  Osnovana Ruska stranka u Nišu

  Predsednik Gradskog odbora Ruske stranke je Srđan Jović, dok je za njegovog zamenika izabran Vladimir Mladenović.

  (32) detaljnije