Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ruska stranka

 • Ruska stranka

  Smenjen predsednik Ruske stranke u Prokuplju

  Ruska stranka smenila je dosadašnjeg predsednika prokupačkog odbora Ivicu Spasića, koji je inače i odbornik u lokalnom parlamentu. Istovremeno, nekadašnji visoki funkcioner SPS-a i bivši predsednik Opštine Prokuplje Ljubiša Đurković postavljen je za koordinatora stranke za Toplički okrug,

  (2) detaljnije
 • ruska zastava

  Raspušteni odbori Ruske stranke u Prokuplju i Babušnici, "pod lupom" i niški

  Zbog toga što se nisu dovoljno angažovali oko izbora za članove Saveta nacionalnih manjina, ali i zbog “koketiranja” i saradnje sa Srpskom naprednom strankom, kako kaže predsednik Ruske stranke Slobodan Nikolić, u Prokuplju i Babušnici su raspuštene odborničke grupe, a njihovi članovi isključeni iz stranke. Nikolić dodaje da će se najverovatnije ista stvar dogoditi i u Nišu, gde se njihov predstavnik i odbornik Miroslav Milosavljević Moca “integrisao” u niški SNS.

  (8) detaljnije
 • ulica

  Ruska stranka protiv ulice Dragiši Cvetkoviću u Nišu

  To što nekadašnji predsednik Vlade Kraljevine Jugoslavije Dragiša Cvetković, rodom iz Niške Banje, ima ulicu u Nišu je “opšta sramota”, tvrdi predsednik Ruske stranke u Nišu Miroslav Milosavljević, sa objašnjenjem da je Cvetković uveo fašističke zakone Adolfa Hitlera protiv Jevreja i Roma. Ipak, istoričar Nebojša Ozimić kaže da je Cvetković zaslužio ulicu zbog svega što je uradio za Niš, da je učestvovao u donošenju anti-jevrejskih zakona, ali i da je pomagao Jevrejima.

  (33) detaljnije
 • ruska stranka
  Izbori 2016

  Još jedna ruska stranka predala izbornu listu

  Ruska stranka se zalaže da Niš bude sedište jugoistočne Srbije, humanitarni i kulturni centar i centar za lečenje leukemije. Oni su jedanaesta organizacija koja je gradskoj izbornoj komisiji podnela kandidaturu za lokalne izbore u Nišu.

  (4) detaljnije
 • ruska

  Novi ljudi u Ruskoj stranci u Nišu

  Iako je odbor Ruske stranke u Nišu konstituisan još početkom 2014. godine, zbog lošeg funkcionisanja izabrano je novo rukovodstvo koje pretežno čine nekadašnji članovi i osnivači niškog Pokreta socijalista koji su tu stranku napustili prošle godine.

  (5) detaljnije
 • Ruska stranka
  Izbori 2014

  Ko su kandidati za poslanike: Ruska stranka

  Ruska stranka - Slobodan Nikolić

  detaljnije
 • glasacka-kutija-glas-sasa.jpg
  Izbori 2014

  Na listama Crnogorske i Ruske stranke kandidati sa juga

  Republička izborna komisija potvrdila je još nekoliko lista manje poznatih stranaka, a među kandidatima je puno “južnjaka”.

  (2) detaljnije
 • ruska-stranka.jpg

  Osnovana Ruska stranka u Nišu

  Predsednik Gradskog odbora Ruske stranke je Srđan Jović, dok je za njegovog zamenika izabran Vladimir Mladenović.

  (32) detaljnije