Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Srpska radikalna stranka

 • 12 srpske brigade foto J.B

  Stanovnici 12. srpske brigade ne žele da im se ulica zove po radikalu Krasiću

  Skoro 90% meštana Ulice 12. srpske brigade u Nišu, kako sami kažu, potpisalo je peticiju kojom traže od nadležne Komisije da preispita i poništi odluku o promeni imena ulice, jer ne žele njeno preimenovanje u Ulicu Zorana Krasića. Tu živi i narodni poslanik SRS Nikola Savić, čija je stranka i predložila novo ime, ali on nije želeo da komentariše peticiju svojih komšija.

  (18) detaljnije
 • srpska radikalna stranka zastava foto ALEKSANDAR KOSTIC Juzne vesti

  Radikali izabrali novo rukovodstvo u Niškoj Banji

  Posle dve godine održana je godišnja Skupština Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke, pa je za predsednika izabran Stamen Zlatanović, nekadašnji banjski većnik u periodu od 2008. do 2012. godine.

  (6) detaljnije
 • nebojša arsić predsednik opštine medveđa

  Nebojši Arsiću još jedan mandat na čelu Opštine Medveđa

  I u naredne 4 godine Medveđom će upravljati dosadašnji predsednik Nebojša Arsić, kadar Srpske napredne stranke. Iako je ostao na čelu Opštine, izgubio je mesto predsednika Opštinskog odbora SNS koji je do sada vodio. Na čelu stranke zameniće ga Goran Ivanović koji će i u sadašnjem sazivu biti na mestu Arsićevog zamenika i koga je Arsić lično predložio.

  (2) detaljnije
 • izbori glasanje foto aleksandar kostic juzne vesti

  Arifi i Musliju zajedno na izborima u Medveđi, proglašena i lista Miše Vacića

  Nedavno osnovan odbor stranke Miše Vacića, Srpska desnica, učestvovće na izborima u Medveđi. Sa zajedničkom listom na izbore koji se održavaju 8. septembra će izaći Alternativa za promene Nagipa Arifija i Demokratska partija Šćirima Muslija.

  (2) detaljnije
 • izbori

  Na izborima u Medveđi i radikali, PUPS i PDD

  Nakon što su naprednjaci, u koaliciji sa socijalistima i Jedinstvenom Srbijom, predali listu koja nosi Vučićevo ime, na izborima će se naći i predstavnici Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Srpske radikalne stranke i Partije za demokratsko delovanje. Narodna stranka i Dveri bojkotuju ove lokalne izbore, a građani će za svoje predstavnike glasati 8. septembra.

  detaljnije
 • Savić

  Preporuka poverenice: Odbornik SRS da se izvini zbog seksističkih izjava

  Izjave odbornika SRS Nikole Savića da je žena pre svega genetski programirana za rađanje ili da bludnice materinstvo spasava, prema mišljenju Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, diskriminatorske su i seksističke. Ove stavove izneo je na martovskoj sednici gradskog parlamenta, a preporuka je da se upravo u skupštini ili preko medija javno i izvini. Savić pita da li treba da se izvinjava zbog citiranja Nikole Tesle i Duška Radovića.

  (7) detaljnije
 • Radikali zastava FOTO ALEKSANDAR KOSTIC

  Radikali pokrenuli peticiju za ukidanje izvršitelja

  Deo kampanje Srpske radikalne stranke protiv privatnih izvršitelja je i peticija, a građani Niša mogu je potpisati u prostorijama SRS u Ulici Borivoja Gojkovića od 12 do 17 sati ili na Durlanskoj pijaci od 9 do 11 sati.

  (14) detaljnije
 • Radikali zastava FOTO ALEKSANDAR KOSTIC

  Radikali formirali odbor u Blacu, uskoro u Prokuplju i Žitorađi

  Nakon skoro 10 godina, u Blacu je ponovo formiran Opštinski odbor Srpske radikalne stranke koji čine bivši, ali i 50-ak novih članova, mahom mladih ljudi koji se, kako kažu, nisu “ukaljali u politici”. Za predsednika blačkih radikala izabran je Goran Toskić, njegov potpredsednik biće Milovan Mirković, dok će funkciju sekretara obavljati Ljubodrag Pršić.

  (3) detaljnije
 • savic-skupstina

  Niški radikal u Skupštini: Žena programirana za rađanje, bludnice materinstvo spasava

  Da je žena pre svega genetski programirana za produženje vrste, te da rođenjem dobija čari i lepotu što je njen kapital, kao i da one sa uspešnom karijerom nemaju mnogo toga što ih čini srećnim - samo su neke od izjava odbornika SRS Nikole Savića na sednici niške Skupštine. Od više niških odbornica u sali, reagovale su samo dve i govor Savića nazvale neprimerenim.

  (39) detaljnije
 • savic

  Nikola Savić podneo ostavku, radikale Nišavskog okruga vodi Šešeljev sin

  Dosadašnji predsednik Okružnog odbora Srpske radikalne stranke Nišavskog okruga - Nikola Savić podneo je ostavku na to mesto zbog, kako kaže, izbornih rezultata u Doljevcu. Koordinator nišavskih radikala do izbora novog predsednika biće Aleksandar Šešelj, sin Vojislava Šešelja.

  (11) detaljnije
 • sednica kursumlija foto privatna arhiva

  Nastavlja se kriza u kuršumlijskoj Skupštini, od četvrtka protesti opozicije

  Opstrukcija u radu, isključenje odbornika, policija u civilu i još jedna sednica koja je završena u kancelariji predsednika Opštine, obeležili su najnovije zasedanje lokalnog parlamenta u Kuršumliji. Opozicioni odbornici ističu da se sednice namerno izmeštaju u kancelariju predsednika, kako bi se u neuslovnom prostoru za njihovo održavanje na prečac usvojile sporne odluke koje lokalna većina predlaže. Opozicija najavljuje i proteste za četvrtak od 18 sati u centru grada.

  detaljnije
 • Vučić, Cumtobel

  Otvaranje “Cumtobela” - fabrike čija je “istorija starija i moćnija od antičke Grčke” [foto]

  Članovi Srpske napredne stranke, direktori javnih ustanova i preduzeća, ali i službenici zaposleni u državnoj službi iz Niša, Leskovca, Vranja, Blaca, Pirota, ali i Kruševca i Paraćina “sjatili” su se isred ulaza u novosagrađenu fabriku "Cumtobel" u Nišu, kako bi čuli obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vučić je ocenio da "Cumtobel" ima stariju i moćniju istoriju od antičke Grčke i starog Rima.

  (16) detaljnije
 • radikali srs

  Niški radikali u “beskompromisnim” kosovskim majicama na sednici gradske Skupštine

  Četvoro odbornika Srpske radikalne stranke pojavilo se na današnjoj sednici niškog parlamenta u majicama na kojima je pisalo “Kosovo je Srbija, nema kompromisa”. Odbornik SRS Nikola Savić navodi da su ovim gestom hteli da podrže “ostanak Kosova i Metohija u sastavu Srbije” i Ustav.

  (11) detaljnije
 • apelacioni sud nis foto jv arhiva

  Odbornik radikala osuđen zbog vređanja LGBT aktiviste

  Zbog toga što je 2016. godine LGBT aktivistu Stefana Radovića iz Kuršumlije za skupštinskom govornicom nazvao bolesnom osobom, Apelacioni sud u Nišu osudio je odbornika i lokalnog lidera radikala Zvezdana Ristića da na ime sudskih troškova plati 36.000 dinara, kao i da o svom trošku presudu objavi u Službenom glasniku Skupštine opštine Kuršumlija.

  (1) detaljnije
 • Zoran Krasić - Medija centar Beograd

  In memoriam: Zoran Krasić

  Potpredsednik Srpske radikalne stranke, narodni poslanik i bivši ministar Zoran Krasić umro je u 62. godini posle kratke i teške bolesti, saopštava SRS. Iako rođen u Beogradu, školovao se i radio u Nišu, gde je završio osnovnu školu, Gimnaziju “Bora Stanković” i Pravni fakultet.

  (7) detaljnije
 • srs

  Niški radikali protiv poklanjanja aerodroma Državi?

  Odbornici SRS, kako novinari "Južnih vesti" nezvanično saznaju, mogli bi na sednici Skupšine grada Niša da glasaju protiv odluke da Aerodrom “Konstantin Veliki” bude predat Državi na upravljanje. Ovakve instrukcije navodno stižu od predsednika ove stranke Vojislava Šešelja. Međutim, predsednik Okružnog odbora SRS nije želeo da komentariše ovo, rekavši da će građani sve saznati na sednici.

  (9) detaljnije
 • bojan krstić

  Bivši većnik Krstić prešao u Jedinstvenu Srbiju

  Nekadašnji funkcioner Srpske radikalne stranke i bivši većnik resorno zadužen za obrazovanje Bojan Krstić, kako su saopštili iz Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Nišu, postaće njihov član, a na sutrašnjoj konferenciji će ova stranka predstaviti grupu funkcionera SRS koja je prešla pod njihovo "okrilje".

  (7) detaljnije
 • Vojislav Šešelj

  Šešelj traži smenu ministra zdravlja zbog nameštanja tendera za KC Niš

  Vođa radikala kazao je da je u nameštanje tendera za opremanje novog Kliničkog centra, koga je pre godinu dana osporila i Republička komisija za zaštitu prava ponuđača, bio umešan i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Zbog toga Vojislav Šešelj traži da Lončar bude smenjen sa funkcije ministra ali i da bude uhapšen.

  (4) detaljnije
 • radikali

  SRS: Nismo zadovoljni kako funkcioniše vladajuća koalicija u Nišu

  Iako su opozicija na nacionalnom nivou, niški radikali učestvuju u gradskoj vlasti i pokušavaju na sve načine da opravdaju što su deo vlasti, kaže predsednik Okružnog odbora SRS Nikola Savić. Ipak, nisu zadovoljni kako funkcioniše vladajuća koalicija, ali ne preciziraju čime.

  (8) detaljnije