Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Srpski sabor "Zavetnici"

  • prokuplje centar

    Prokupački Zavetnici nakon ulaska u vlast sa SNS-om ostali bez jednog odbornika

    Stranka Zavetnici u Prokuplju koja je u predizbornoj kampanji prošle godine bila jedna od najvećih kritičara lokalne vlasti na čelu sa SNS-om, a nakon izbora i osvojena 3 mandata ušla u vladajuću koaliciju sa njima, ostala je bez jednog odbornika. Za saradnju sa naprednjacima i socijalistima Zavetnici su dobili jednog člana Gradskog veća, ali je na poslednjoj Skupštini odbornik Boban Stojković zbog neslaganja sa takvom politikom Zavetnika podneo ostavku na članstvo u stranci i nadalje će u Skupštini nastupati kao samostalni odbornik.

    (2) detaljnije
  • zgrada prokuplja

    Zavetnici i zvanično postali deo vladajuće većine u Prokuplju

    Prokupački naprednjaci, iako imaju više nego dovoljan broj odbornika u lokalnom parlamentu da sami formiraju vlast sa 35 od 55 odbornika, odlučili su da nakon socijalista kojima su dali jedno mesto većnika, nakon današnje Skupštine privole vladajućoj većini i Zavetnike, zbog koje je naprednjak Simon Simonović posle nepunih mesec dana morao da podnese ostavku, a na njegovo mesto postavljen je Predrag Tasić iz stranke Zavetnici.

    (5) detaljnije
  • grad Prokuplje

    Zavetnici postaju deo lokalne vlasti u Prokuplju

    Na današnjoj sednici Skupštine Prokuplja stranka Zavetnici, koja ima tri odbornika, ući će u koaliciju sa vladajućom Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije. Takvu odluku je potvrdio i Marko Ristić, jedan od odbornika Zavetnika, kome će ovo biti poslednja sednica Skupštine u ovom sazivu jer je juče podneo ostavku i danas će ga zameniti novi odbornik sa te liste.

    (6) detaljnije
  • Zavetnici, SNS i SPS sastanak Svrljig

    Zavetnici sa SNS i SPS na listi za lokalne izbore u Svrljigu

    Opštinski odbor Zavetnika saopštio je da će na predstojećim lokalnim izborima biti na zajedničkoj listi sa SPS-om i naprednjacima, iako su do nedavno bili najveći kritičari lokalne vlasti koju u Svrljigu zajedno čine SNS i Ujedinjena seljačka stranka Milije Miletića, a koji je upravo sa liste SNS-a četvrti put izabran za narodnog poslanika u Skupštini Srbije.

    (9) detaljnije
  • poks

    "Ujedinimo Pirot" više nije ujedinjen: Zavetnici deo vlasti, POKS nije

    Na lokalnim izborima u Pirotu 17. decembra lokalni odbori Srpske stranke Zavetnici i Pokreta obnove Kraljevine Srbije izašli su u koaliciji "Ujedinimo Pirot", ali njihovo ujedinjenje je kratko trajalo. Zajedno su usvojili 2 mandata, a da više nisu u koaliciji bilo je jasno na konstitutivnoj sednici Skupštine kada je odbornik Zavetnika podržao vlast, dok predstavnik POKS-a nije.

    (6) detaljnije
  • skupština kuršumlije

    Naprednjaci sa Zavetnicima i SPS-om formirali vlast u Kuršumliji

    Iako imaju neohodnu većinu da sami formiraju gradsku vlast, Srpska napredna stranka u Kuršumliji je napravila koaliciju sa Zavetnicima i Socijalističkom partijom Srbije. Sa po dva odbornika u lokalnom parlamentu Zavetnicima je pripalo mesto potpresednika Skupštine i jedan član Opštinskog veća, dok je SPS dobio jednog većnika. Na čelu Skupštine biće naprednjak Slavimir Mihajlović, a novi-stari predsednik Opštine je Vojimir Čarapić, takođe iz SNS-a.

    (5) detaljnije
  • izbori glasanje spisak

    U senci ubedljive pobede naprednjaka u Toplici na desetine prijavljenih nepravilnosti

    Srpska napredna stranka u Topličkom okrugu na izborima 17. decembra ostvarila je ubedljivu pobedu u Prokuplju, kao i ostalim opštinama u Toplici - Kuršumliji Blacu i Žitorađi pa ta stranka može sama, bez koalicionih partnera da formira vlast. O brojnim neregularnostima tokom izbora i o desetinama prijava građana policiji odlučivaće u narednom periodu tužilaštva u Prokuplju i Kuršumliji, ali ono što se za sada zna je da još nema ni jedne krivične prijave.

    (3) detaljnije
  • Tamara Milenković Kerković

    38 južnjaka na listi Dveri i Zavetnika, Tamara Milenković Kerković najbolje rangirana

    Koalicija “Nacionalno okupljanje - državotvorna snaga”, koju čine Dveri i Zavetnici, predala je Republičkoj izbornoj komisiji listu narodnih poslanika. Južnjaci imaju 38 predstavnika, a najviše šanse da se nađe u Parlamentu ima profesorka iz Niša Tamara Milenković Kerković.

    (4) detaljnije
  • Dragan-Nikolic-SNS-Vranje-1.JPG

    Poslanik Zavetnika iz Vranja zvanično se vratio u Srpsku naprednu stranku

    Pre samo 9 meseci demantovao je povratak u Srpsku naprednu stranku i tražio izvinjenje predsednika Izvršnog odbora Darka Glišića, a sada je vranjski advokat Dragan Nikolić Nika, nakon raspisivanja lokalnih i parlamentarnih izbora, zvanično opet pristupio stranci čije je dugogodišnji član bio.

    (4) detaljnije
  • samoposluga 1

    Niški Zavetnici o obećanjima gradonačelnice stanovnicima Delijskog visa: Bolje išta nego ništa

    Nakon što je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obećala stanovnicima Delijskog Visa renoviranje nekadašnje samoposluge, oglasili su se Zavetnici iz Niša koji smatraju da je logičnije da Grad ponudi investitorima duži rok zakupa i troškove renoviranja. Kažu i da će obećano održavanje pojedinih ulica, stanovnicima polovično rešiti problem poplava.

    (13) detaljnije
  • delijski vis

    Niški Zavetnici podržavaju protest na Delijskom visu, pridružuju se protestnoj šetnji

    Ulice u katastrofalnom stanju, zelenilo koje niko ne održava, problemi sa smećem i samoposlugom u naselju Delijski vis, nerešivi su problemi koji muče stanovnike tog dela grada, smatraju iz niškog odbora stranke Zavetnici. Zato najavljuju da će se, zajedno sa svojim pristalicama, pridružiti protestnoj šetnji koju organizuju Trošarinci u subotu, 7. oktobra, od 17 sati.

    (8) detaljnije
  • Ne kapitulaciji

    Tribine "Ne kapitulaciji" za vikend u Prokuplju i Leskovcu

    Zajednička tribina na kojoj će se jasno i nedvosmisleno reći "ne francusko-nemačkom sporazumu" za Kosovo i Metohiju i, kako tvrde - "kapitulaciji”, održaće se u prokupačkom Domu kulture u subotu 11. marta od 16 sati, dok će dan kasnije od 12 sati konferencija biti održana i na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra u organizaciji Pokreta Dveri, Zavetnika, Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

    (8) detaljnije
  • desničari 2

    "Vučić hoće da prizna nezavisnost Kosova, ali neće da prizna da je priznao"- tribina desničara u Nišu

    Potpisivanje francusko-nemačkog sporazuma podrazumevalo bi priznanje nezavisnosti Kosova, što bi dovelo do stvaranja Velike Albanije, a to bi značilo nužnu borbu i za Niš, Vranje, Leskovac i Prokuplje - poruka je sa tribine desničarskih stranaka u Nišu. Oni su pozvali vlast da poštuje Ustav, a građane da “šire istinu” i ako bude potrebno izađu na ulice kako bi sprečili potpisivanje predloga.

    (31) detaljnije
  • Zavetnici - Le

    Zavetnici o incidentu u leskovačkom selu: Još jedan spin SNS-a, njihov kandidat je tukao oca našeg člana

    Nakon što su se iz Gradskog odbora SNS-a oglasili saopštenjem u kome navode da je njihov kandidat na izborima za savet leskovačkih mesnih zajednica Ivica Kostić napadnut od strane osobe bliske kandidatu Zavetnika, iz te stranke ističu da se radi o još jednom spinu vladajuće partije, kao i da je upravo Kostić napao oca njihovog člana i naneo mu lakše povrede.

    (3) detaljnije
  • IMG_20220316_150100
    Izbori 2022

    Milica Đurđević na početku kampanje poručila da jug Srbije više ne sme biti zaboravljen

    Svoju kampanju za predsedničke izbore Milica Đurđević, kandidat Srpske stranke Zavetnici, počela je iz Leskovca, odakle je poručila da jug Srbije nakon izbora 3. aprila više ne sme biti zaboravljen, ali i da je vreme da se prekine sa stranačkim zapošljavanjem i ugnjetavanjem radnika po stranim fabrikama.

    (53) detaljnije
  • dejan trickovic

    Zavetnici: Tričković obrukao funkciju, oslikava bahatost i alavost vlasti u Vranju

    Prvi čovek vranjskog parlamenta Dejan Tričković nalazi se na prvom mestu preliminarne liste Vranjanaca koji dobijaju subvencije za kupovinu kotla na pelet, a iz vranjskog odbora Srpske stranke Zavetnici kažu da je Tričkoviću to "prvo mesto koje je zaslužio u životu" i njegovu prijavu za subvencije ocenjuju kao bahatost i alavost zbog primanja koja ima.

    (3) detaljnije
  • zavetnici

    “Zavetnici” na izborima u Nišu: Da vratimo Divljanu našoj deci

    Da u Divljani više ne budu migranti i da se štiti jug Srbije, da se otpišu kamate za dugovanja Nišlija, da Parking servis od svakog plaćenog parkinga izdavaja 10% za fond za lečenje dece iz Niša, a da Niška Banja dobije status banje - to su osnovna načela programa liste “Zavetnici”. Ova opcija će biti na listićima pod brojem 15, a predvodi je Jelena Đorđević.

    (19) detaljnije
  • tribina jedinstvena srbija

    Jedinstvena Srbija samostalno na izbore, Filipović kandidat za gradonačelnika Leskovca

    Treća politička opcija koja je u Leskovcu najavila izlazak na predstojeće izbore je Jedinstvena Srbija, a njihov kandidat za gradonačelnika biće trenutni predsednik ove odborničke grupe u lokalnom parlamentu Nenad Filipović.

    (5) detaljnije
  • zavetnici leskovac

    Zavetnici u Leskovcu najavili izlazak na izbore

    Srpska stanka Zavetnici druga je politička opcija koja je u Leskovcu najavila izlazak na predstojeće izbore. Prema rečima predsednika Gradskog odbora ove stranke Dejana Nešića u narednom periodu će građanima predstaviti svoj plan i program, a kao najvažniji deo toga ističe smanjenje ekonomske zavisnosti zemlje.

    (54) detaljnije
  • đorđević

    SNS osudio prebijanje niške odbornice koje se nije ni desilo

    Nakon što je tokom jučerašnjeg dana “Kurir” pisao o pretnjama koje je pre dve godine, tada odbornica Dveri iz Niša, a danas Zavetnica Jelena Đorđević, navodno dobijala od lidera te stranke Boška Obradovića, SNS je osudio to, ali i “njeno prebijanje”, za koje i ona sama kaže da se nije desilo. Nijedan nadležni organ do sada nije potvrdio nijedno krivično delo u ovom slučaju.

    (14) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: