Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Aerodrom Konstantin Veliki

 • avion

  "Wizz Air" ukinuo doplatu za jednu veću torbu ručnog prtljaga

  Svi putnici koji sa niške vazdušne luke lete avionima “Wizz Air”-a, od 29. oktobra mogu da unesu duplo više prtljaga, što je uračunato u cenu karte, saopštavaju iz te avio-kompanije. U putničku kabinu, bez ikakve doplate, dozvoljeno je uneti komad prtljaga maksimalnih dimenzija 55x40x23 cm i do 10 kg.

  (2) detaljnije
 • Aerodrom Konstantin Veliki Niš

  Kreću letovi iz Niša za Stokholm

  Svakog utorka i subote, kako su saopštili sa aerodroma “Konstantin Veliki”, iz Niša će poletati avioni za Stokholm. Prvi polazak zakazan je za 31. oktobar, a omogućila ih je niskobudžetna kompanija “Ryanair”, koja već ima 4 redovna leta sa niškog aerodorma.

  (12) detaljnije
 • Direktni letovi iz Niša od 23. juna; foto: flicker, Eric Johnston

  "Germania Flug": Ne isplati se da letimo iz Niša, osim u vreme praznika

  Iz švajcarske avio-kompanije koja je krajem juna počela da leti iz Niša za Cirih, kazali su da je ova linija ukinuta “iz komercijalnih razloga”. Iz kompanije dodaju da se nadaju da će se ubuduće promeniti tržišne okolnosti kako bi mogli ponovo da imaju letove sa “Konstantina Velikog”.

  (2) detaljnije
 • Nova linija do Ciriha

  "Germania Flug" ukida letove do Ciriha sa niškog aerodroma

  Ove zime će "Germania Flug" po poslednji put leteti sa Aerodroma "Konstantin Veliki", jer ova švajcarska avio-kompanija, kako kažu u njenom menadžmentu, od 8. januara ukida liniju od Niša do Ciriha.

  (5) detaljnije
 • pokloni

  Beogradski aerodrom poklonio niškom 400.000 evra u opremi

  Rendgen aparati za pregled robe, pošte i prtljaga, metal-detektorska vrata, kao i detektori za eksploziv, deo su opreme koji je Aerodrom “Nikola Tesla” poklonio niškom “Konstantinu Velikom”. Za jesen je najavljeno da će niška vazdušna luka dobiti i vatrogasna vozila.  

  (6) detaljnije
 • helikopter

  Iz Rusije u Niš stigao helikopter koji će se koristiti za gašenje požara

  Helikopter MI-8, koji je poleteo iz Moskve, sleteo je u Niš gde će biti do 31. avgusta kao deo Srpsko-ruskog humanitarnog centra. On će kako kažu u Sektoru za vanredne situacije, pomagati u gašenju požara ukoliko za to bude potrebe.

  detaljnije
 • aerodrom3-D.P

  Bulatović: Grad više neće subvencionisati plate zaposlenih na Aerodromu

  Nakon što su se u niški Aerodrom slili milioni evra iz gradske kase, koji su godinama izdvajani kroz subvencije kako bi “Konstantin Veliki” zaživeo, konačno, kako kaže gradonačelnik Darko Bulatović, od 2018. godine više neće iz gradskog budžeta biti izdvajane pare za plate zaposlenih i ostale troškove Aerodroma.

  detaljnije
 • nakit-carina

  Na niškom aerodromu zaplenjen nakit vredan više od milion dinara

  U prtljagu jedne Nemice, carinici na niškom Aerodromu “Konstantin Veliki” pronašli su zlatan nakit vredniji od milion dinara. Pošto ga putnica, kako kažu u Upravi carina, nije prijavila, njoj je naplaćena kazna od 150.000 dinara, a dragocenosti su joj trajno oduzete.

  (3) detaljnije
 • avion

  Ruski ambasador: Avio-linija Niš-Kaluga od septembra

  Od septembra bi po treći put mogla da bude uvedena linija Niš-Kaluga sa Aerodroma Konstantin Veliki, najavio je ruski ambasador Aleksandar Čepurin. Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović kaže da su oni spremni za prihvat i te linije i da samo vlade Srbije i Rusije treba da je odobre. U Ministarstvu turizma kažu da je to odobrenje samo formalnost.

  (4) detaljnije
 • avion

  “Wizz Air” ukida doplatu za ručni prtljag

  Putnici koji sa niškog aerodroma lete avionima kompanije “Wizz Air”, od 29. oktobra će moći u putničku kabinu besplatno da unesu ručni prtljag za 50% veći od dosadašnjeg, saopštili su u ovoj avio-kompaniji. Oni dodaju da će onima koji su već kupili karte sa doplatom za ručni prtljag, a putuju nakon 29. oktobra, vratiti novac.

  (1) detaljnije
 • Aerodrom Konstantin Veliki Niš

  Grad Niš razmatra i ukidanje subvencija Aerodromu

  Osim racionalizacije broja zaposlenih, Fiskalni savet je predložio lokalnoj samoupravi Niša da smanji trošenje para tako što neće nastaviti dosadašnji trend subvencionisanja, naročito Aerodroma “Konstantin Veliki”. Gradonačelnik Niša rekao je da se planira njiovo smanjivanje i ukidanje.

  (4) detaljnije
 • Aerodrom zgrada

  Zbog skrivanja informacija - prinudna naplata Aerodromu i prekršajna prijava direktoru

  Sve rokove za plaćanje kazni zbog skrivanja informacija o sistematizaciji radnih mesta direktor niškog Aerodroma Vladica Đurđanović probio je još pre 5 meseci. Poverenik za informacije od javnog značaja pokrenuo je postupak za prinudnu naplatu i traži da Ministarstvo za državnu upravu pokrene disciplinski postupak protiv Đurđanovića.

  (6) detaljnije
 • aerodrom

  Direktor Aerodroma nije platio kaznu za skrivanje informacija, sledi prinudna naplata

  Dok direktor Vladica Đurđanović kaže da nije platio kaznu zbog skrivanja informacije o sistematizaciji radnih mesta u niškom Javnom preduzeću “Aerodrom”, u kancelariji Poverenika za pristup informacijama od javnog značaja su rekli da je slučaj predat Vladi Srbije koja, po zakonu, mora da omogući prinudnu naplatu.

  (9) detaljnije
 • aerodrom

  Nova fasada zgrade niškog aerodroma

  Rekonstrukcija terminalne zgrade Aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu završena je i svečano je svečano otvorena, uz prisustvo potpredsednice Vlade i ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, koji su najavili duplo proširenje terminala i izgradnju tornja do 2020.godine.

  (11) detaljnije
 • ryanair

  Avionom iz Niša od oktobra i do Stokholma

  Osim do Dizeldorfa, Berlina, Milana i Bratislave, avioni irske kompanije "Ryanair" će od 31. oktobra iz Niša leteti i do Stokholma, saopšteno je sa niškog aerodroma. Promotivna cena karte svega 19,99 evra u jednom smeru.

  (8) detaljnije
 • aerodrom

  Na niškom aerodromu 100.000 putnika za 4 meseca

  Nišlija Ninoslav Milenković je 100.000. putnik niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” u ovoj godini, zbog čega je dobio simbolične poklone. Njega su na aerodromu, pored gradonačelnika Darka Bulatovića i direktora Vladice Đurđanovića, dočekali i niški novinari, među kojima nije bilo novinara Južnih vesti , jer ih duže od godinu dana rukovodstvo Aerodroma ne zove na konferencije.

  (2) detaljnije
 • Rogovi jelena

  Na niškom aerodromu zaplenjeni rogovi zaštićenih vrsta životinja

  Carinici su tokom kontrole prtljaga srpskog državljanina na Aerodromu „Konstantin Veliki“ u utorak 25. aprila zaplenili četiri roga srndaća, divojarca i jelena.

  (2) detaljnije
 • Avioni kompanije "Swiss" leteće do jeseni; foto: FB Aerodrom Niš "Konstantin Veliki"

  Sa niškog aerodroma poleteo prvi avion kompanije “Swiss” do Ciriha

  Avion švajcarske nacionalne kompanije “Swiss Air Lines” sleteo je u nedelju 2. aprila na niški Aerodrom “Konstantin Veliki”, odakle su putnici leteli do Ciriha. Ubuduće će avioni ovog prevoznika saobraćati dva puta nedeljno iz niške vazdušne luke.

  (4) detaljnije
 • Direktor švajcarske avio-kompanije "Germania" Tobias Somandin; foto: JV

  Švajcarski avio-prevoznik odabrao niški aerodrom za prvi let iz Srbije

  Zbog velikog broja Srba u Švajcarskoj kojima će omogućiti da ubuduće direktno lete do Niša, kako kaže generalni direktor Tobias Somandin, avio-kompanija “Germania” odabrala je da prvi aerodrom u Srbiji sa koga će njihovi avioni leteti do Ciriha, bude upravo niška vazdušna luka “Kontantin Veliki”.

  (5) detaljnije
 • aerodrom Niš

  Niški aerodrom konačno objavio spisak radnih mesta

  Nakon velikog pritiska javnosti i nekoliko novčanih kazni koje je izrekao Poverenik za informacije od javnog značaja, direktor niškog aerodroma dostavio je Južnim vestima “strogo čuvanu tajnu” - spisak radnih mesta i propisanu stručnu spremu za rad u ovom preduzeću. Ipak, pojedine delove iz dokumenata je cenzurisao, a Poverenik upozorava da je to protivzakonito.

  (11) detaljnije