Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Gradska kuca

  • novogodišnji ukras, Nova godina, jelka

    Za nišku decu zaposlenih u Gradskoj upravi po 6.000 dinara

    Deca zaposlenih u niškoj Gradskoj upravi, njih 400, dobiće, preko roditelja, po 6.000 dinara, što će zajedničku gradsku kasu koštati 2,4 miliona dinara, bez pdv-a. Za izradu tih 400 novogodišnjih poklon-kartica iz budžeta Grada će biti isplaćeno 36.000 dinara Banci Poštanske štedionice koja se jedina i javila na tender. Karticama će, piše na Portalu javnih nabavki, biti moguće plaćanje dobara i usluga u svim trgovinama, ali novac neće moći da se podigne na bakomatima i šalterima.

    (14) detaljnije
  • radnici gradske uprave

    Štrajk radnika Gradske uprave u Prokuplju, traže obećanih 10.000 dinara

    Zbog neisplaćene jednokratne novčane pomoći od 10.000 dinara koja im je obećana za prevazilaženje energetske krize, oko 40-ak zaposlenih u Gradskoj upravi u Prokuplju okupilo se danas ispred Kabineta bivšeg gradonačelnika i sadašnjeg predsednika Privremenog organa Milana Aranđelovića kako bi ukazali na problem koji imaju i podsetili na neispunjeno obećanje. Najavili su da će svakog dana štrajkovati po zakonu dok im se ne uplati novac.

    (4) detaljnije
  • toma mona 2

    Ministar Toma Momirović i ono što je ostalo od EI Niš: "Budući industrijsko-naučno-ugostiteljski hab"

    Radna grupa koja bi trebalo da reši probleme privrednika koji posluju u prostoru nekadašnje "Elektronske industrije" imala je prvi sastanak u Nišu, a ministar trgovine Tomislav Momirović podseća da je stari gigant nekada zapošljavao više od 20.000 ljudi i kaže da bi kompleks mogao da postane industrijsko-naučno-ugostiteljski hab.

    (23) detaljnije
  • 1280x0_karavani-2

    Tim Sotirovski - nepotpun "zbog uštede", većini posao promocija, a u ugovorima drugi poslovi

    Kabinet gradonačelnice Niša, koji je Dragana Sotirovski sama formirala, nikada nije bio u punom sastavu, a trenutno su u tom timu glavni hroničari njenih događaja - Marko Rajić i Mladen Đurović, koji ne odlaze na poslove za koji su plaćeni, već je kamerom prate u stopu. Sotirovski tvrdi "zbog uštede", kao i da je to dozvoljeno, jer iz istog budžeta svih Nišlija primaju platu. Za njih kaže da rade "neku vrstu PR-a". Za ceo tim kaže da oni treba da prate njen tempo i "budu budni 24 sata dnevno, od čega su ranije mnogi odustajali".

    (16) detaljnije
  • IMG-9aecdb9c78834df4b7eceba39b463fff-V

    Radnici DKC-a u Nišu - od "radikalizacije protesta" do "možda i pristanemo" na spajanje s Divljanom

    Radnici Dečijeg kulturnog centra imali su jutros sastanak u Gradskoj kući na kom su razgovarali o mogućim rešenjima njihovog problema, ali konkretnog rešenja ipak nema. Zaposleni kažu da postoji mogućnost da dođe do spajanja ustanova, ali da i dalje imaju nedoumice pa nastavljaju sa pregovorima i protestima.

    (13) detaljnije
  • 1692991826085

    Građani Knjaževačke u Nišu dogovorili se sa nadležnima, ali nastavljaju sa protestom

    Podizanje četiri pešačka prelaza, kao i poboljšanje signalizacije u Knjaževačkoj ulici neka su od srednjeročnih rešenja za koja gradska vlast ima rok od mesec dana da ih započne, a građani će nastaviti sa protestima, zbog toga što su, kako kažu, više puta do sada dobijali lažna obećanja. To je ugovoreno na sastanku meštana i nadležnih koji su im predstavili novi projekat za tu ulicu.

    (25) detaljnije
  • protest

    Poruke sa protesta - šta građani poručuju gradonačelnici Niša [video]

    Sedmi protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu, koji je održan u petak, 28. jula, bio je drugačiji od prethodnih jer građani nisu šetali, već su ispred Gradske kuće ostavljali poruke gradonačelnici Dragani Sotirovski. Neke Nišlije smatraju da je potrebna veća briga o građanima, dok neki nisu želeli da pišu poruke, jer ih Sotirovski, kako su rekli, “sigurno neće pročitati”.

    (18) detaljnije
  • protest

    Protest "Srbija protiv nasilja" u Nišu - "Neka bude borba neprestana"

    Sedmi protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu, ovog puta bio je drugačiji od prethodnih jer građani nisu šetali već su ostali ispred Gradske kuće i ostavljali poruke gradonačelnici. Okupljenima su se obratili student Dimitrije Dimić i aktivistkinja Brankica Mitrovska, koja je Nišlijama poručila da budu uporni i ujedinjeni do cilja.

    (19) detaljnije
  • investitori gradska kuća

    "Ispoštujte nas" - građevinski investitori traže koktel i priznanja na kraju godine u niškoj Gradskoj kući

    Direktor niške građevinske firme Šampion doo Dušan Stanković predlaže da gradska vlast na kraju svake godine organizuje koktel za investitore u Nišu i podeli im zahvalnice, kao sportistima. "Ispoštujte nas kao graditelje"- tražio je investitor od gradonačelnice, a ona je odgovorila potvrdno uz konstataciju da Grad već puno čini za investitore. Južne vesti pisale su o toj firmi zbog problema stanara u Igmanskoj prošle zime.

    (21) detaljnije
  • protest 66

    Novi protest u petak u Nišu, umesto šetnje akcija “Poruči gradonačelnici”

    Protest “Srbija protiv nasilja” biće održan i ovog petka, 28. jula, ispred Gradske kuće, ali šetnje neće biti, već je u planu da okupljeni ostanu na tom mestu od 19 do 21 sat. Organizatori kažu da će postaviti štand sa sveskom, gde će građani moći da napišu poruke i pitanja za gradonačelnicu.

    (76) detaljnije
  • Gradska kuća

    Firma iz Veternika menjaće krov niške Gradske kuće za 84.000 evra

    Firma "Gro statik" iz Veternika trebalo bi da se pobrine da zaposleni u Gradskoj kući u Nišu ne moraju “da otvaraju kišobrane kada pada kiša”, kako je rekla gradonačelnica Dragana Sotirovski, pošto su pobedili na tenderu za sanaciju krova. Vrednost radova je oko 9,9 miliona dinara sa PDV-om, što je više od 84.000 evra, a rok za završetak najviše 60 radnih dana.

    (2) detaljnije
  • Gradska kuca Nis, maj 2023, foto Ljubica Jocic

    “Trebaće kišobran jer prokišnjava” - za krov Gradske kuće 71.000 evra

    Do kraja roka javnog poziva za radove na sanaciji krova na Gradskoj kući u Nišu stigle su četiri ponude, navodi se na Portalu javnih nabavki, a procenjena vrednost javne nabavke je 8.416.666 dinara. Komisija će odlučiti koja ponuda je odgovarajuća, a dok ne počnu radovi gradonačelnica Dragana Sotirovski i oni koji rade u Gradskoj kući moraće, kako je rekla, "da otvore kišobrane ako pada kiša jer zgrada prokišnjava".

    (15) detaljnije
  • Dragana Sotirovski

    Sotirovski o SNS mitingu: Uprave i drugim danima prazne, ništa čudno ako budu i tada

    Dok više izvora i radnici javnih preduzeća svedoče o pritiscima i o tome da se uveliko prave spiskovi za SNS miting 26. maja u Beogradu, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da to nije stranački, već “narodni skup nade i budućnosti”. Sa govornice u Gradskoj kući poziva građane da dođu u Beograd, kaže da pritisaka nema i da ih neće ni biti, a novinarima poručuje da dovedu kod nje one koji se na to žale. Tvrdi da ne zna ko će platiti autobuse koji će se tog dana uputiti iz Niša ka glavnom gradu.

    (51) detaljnije
  • Jovica Krstić fotografiše gradonačelnicu; foto: JV-Ljubica Jocić

    Na terenu uz Sotirovski, a "na papiru" rade druge poslove u gradskim upravama

    U Kabinetu gradonačelnice Niša ima posla za 16 ljudi, ali prema dostavljenim podacima tu i dalje zvanično radi njih četvoro - dve pomoćnice, kao i vozač i šefica kojima su produženi ugovori. Drugi koje novinari viđaju na terenu i uz Draganu Sotirovski zapravo su zaposleni u gradskim upravama i trebalo bi da se bave pravnim i ekonomskim poslovima. Zvanično, poslove portparola niko ne obavlja, a jedan od onih koji najavljuje njene konferencije za medije je "na papiru" iz Uprave nedavno prešao u sektor javnih nabavki u Niškoj Banji, dok za drugog koji se predstavljao kao PR tvrde da njegov ugovor ni ne postoji.

    (28) detaljnije
  • gradska kuca u nisu, foto jv ljubica jocic

    Gradska kuća u Nišu dobija novi krov

    Različite vrste radova na staklenom krovu Gradske kuće u Nišu, kako piše u javnom pozivu Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj, deo su javne nabavke raspisane zbog sanacije objekta u Ulici 7. jula 2. Rok za podnošenje ponuda je 22. maj, a procenjena vrednost radova je nepoznata.

    (16) detaljnije
  • Sotirovski sindikat

    Sotirovski: U gradskim i opštinskim upravama u Nišu više od 40% radnika prima minimalac

    Zaposleni u gradskim i opštinskim upravama Niša dobili su u dva navrata po 20.000 dinara pomoći ove godine pošto više od 40% njih radi za minimalac, istakla je gradonačelnica Dragana Sotirovski nakon sastanka sa predstavnicima Sindikata uprave Srbije. Predsednik Sindikata Slađan Bobić kaže da je jednokratna novčana pomoć rezultat toga što je lokalna samouprava prepoznala težak ekonomski momenat.

    (24) detaljnije
  • ambasador češke

    Ambasador Češke u Nišu: Imamo firme koje bi htele da ulažu u poljoprivredu Srbije

    Češka Republika zainteresovana je da Nišu i okolini pomogne u poljoprivrednoj proizvodnji, izjavila je gradonačenica Niša Dragana Sotirovski. Time se pohvalila i Njegovoa ekselencija ambasador Češke Tomaš Kuhta koji je istakao da ima firmi koje bi želele da ulažu u prerađivanje poljoprivrednih proizvoda u Srbiji.

    (4) detaljnije
  • bratimljenje

    Još jedno bratimljenje Niša, sada sa Istočnim Sarajevom u Republici Srpskoj

    Saradnju u oblasti trizma, kulture, privrede, kao i međusobnu pomoć između dve Gradske uprave u vanrednim situacijama, samo su neke od stvari koje bi trebalo da donese Sporazum koji je danas potpisan između Niša i Istočnog Sarajeva u Republici Srpskoj.

    (6) detaljnije
  • Sotirovski ambasadori

    Arapski ambasadori u Nišu: gradonačelnica predlaže izvoz govedine i "uvoz" studenata

    Jedna od poruka nakon sastanka gradonačelnice Dragane Sotirovski sa nekoliko ambasadora arapskih zemalja u Gradskoj kući jeste da bi Niš mogao da izvozi govedinu u te države, uz pomoć Ministarstva poljoprivrede. Sotirovski najavljuje i projekte u okviru kulturne saradnje na proleće.

    (21) detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: