Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Laboratorija "Vatreno oko"

 • laboratorija

  Privatne laboratorije u Nišu o PCR testovima: Čekamo odobrenje ministarstva

  U privatnim laboratorijama u Nišu, onih koje su odgovorile na pitanja Južnih vesti, u ovom trenutku nije moguće raditi PCR testiranje, a odluka da se sa primenom ove dijagnostičke metode krene kod većine njih nije doneta jer od Ministarstva zdravlja nisu dobili nikakva obaveštenja o tome, ali ni odobrenja. Kako piše Danas, neke od privatnih laboratorija u Srbiji bi već od polovine avgusta mogle da dobiju odobrenje Ministarstva i da počnu sa PCR testiranjem.

  (3) detaljnije
 • laboratorija vatreno oko

  U izjavama nadležnih PCR testiranje “danas za sutra”, građani svedoče suprotno

  Novootvorena laboratorija “Vatreno oko” ima kapacitet da obradi do 1.000 testova dnevno, iz Instituta za javno zdravlje u Nišu kažu da na stanju imaju 17.000 PCR testova i da se rezultati dobijaju “danas za sutra” , ali da i dalje nedeljama čekaju PCR testiranje, svedoče čitaoci koji su pisali Južnim vestima. Problem imaju oni koji u inostranstvo moraju zbog posla, ali i oni koji bi nakon posete rodbini u Srbiji da se vrate nazad, za šta im je potreban negativan PCR test.

  (28) detaljnije
 • vatreno

  Institut za javno zdravlje: U Nišu su rezultati testova na koronu “danas za sutra”

  Nikada se u Nišu nije čekalo duže “od danas za sutra” na rezultate testova na kronu, tvrdi v.d. direktor Instituta za javno zdravlje Miodrag Stojanović. Naglašava da oni u istom danu rezultate za 90% uzoraka šalju laboratorijama, a da one posle obaveštavaju građane. Na lageru Instituta, koji sada raspolaže i laboratorijom Vatreno oko, ukupno je 17.000 PCR testova.

  (20) detaljnije