Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Pomoćnici gradonačelnika

 • ljubiša janić

  Janić od načelnika do pomoćnika - unapređen ili sklonjen?

  Gradonačelnica Dragana Sotirovski imala je samo reči hvale za rad načelnika Gradske uprave Ljubiše Janića, ali ipak mu nije dala da vodi nijednu upravu, a godinama je vodio sve, već ga je imenovala za svog pomoćnika. Oni koji prate političke prilike u gradu kažu da je ovo jasan znak da je Janić nazadovao jer pomoćnik nije čak ni funkcioner. Sam Janić nije odgovarao na pitanja kao načelnik, ne odgovara ni kao pomoćnik gradonačelnice.

  (26) detaljnije
 • stajic-sanja

  Sanja Stajić i Vladislava Ivković pomoćnice gradonačelnice Niša

  Dugogodišnja funkcionerka u Merošini i lider naprednjaka u ovoj opštini Sanja Stajić biće pomoćnica gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski zadužena za zdravstvenu zaštitu. Sotirovski je imenovala i drugu pomoćnicu - Vladislavu Ivković, koja je bila dugogodišnja sekretarka Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj. Trenutno su četiri žene na čelu Niša, a gradonačelnica može da imenuje još tri pomoćnika.

  (57) detaljnije
 • opština pirot

  Imenovani novi-stari pomoćnici gradonačelnika Pirota

  Dosadašnji zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović u narednom mandatu biće njegov pomoćnik. Gradonačelnik Vasić za pomoćnicu je imenovao i Milicu Golubović, koja je i u prošlom sazivu Skupštine bila na tom mestu i bila koordinator Grada za saradnju sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima.

  (1) detaljnije
 • sednica

  Naprednjaci sami formirali vlast u Prokuplju, novi gradonačelnik Milan Aranđelović

  Sa 48 glasova za, 1 protiv i 6 odbornika koji nisu glasali, izabran je novi gradonačelnik Prokuplja, donedavni načelnik Topličkog okruga Milan Aranđelović. Na današnjoj konstitutivnoj sednici verifikovani su mandati 55 odbornika, a sudeći po izboru funkcionera, Srpska napredna stranka je sa 41 od ukupno 55 odborničkih mesta odlučila da sama formira gradsku vlast.

  (12) detaljnije
 • rivero

  Građani koji se žale na objekat izgrađen nasred ulice ostali bez obećanog sastanka sa čelnicima grada

  Obećani sastanak na kojem je trebalo da pomoćnik gradonačelnika Niša Miloš Milošević saopšti žiteljima Donje Vrežine šta će biti učinjeno sa pomoćnom zgradom kafića Rivero , izgrađenom bez dozvola nasred ulice, ali i sa bukom iz ovog lokala, nije se dogodio. To je razočaralo meštane, koji najavljuju radikalizaciju svojih daljih postupaka. Ipak, Milošević tvrdi da je odlagao sastanak zbog obaveza i kaže da je, koliko on zna, odbijen zahtev za legalizaciju spornog objekta.

  (12) detaljnije
 • 71498979_431764734117363_4070645436212314112_n

  Vlasnik “Rivera” bez dozvole sagradio objekat nasred ulice, komšije zahtevaju rušenje

  Godinu dana se građani niškog vikend naselja Donja Vrežina žale i prijavljuju nadležnima da od buke koja dopire iz kafića "Rivero" ne mogu da žive, a ukazivali su i na to što je protizakonito iza njega nasred ulice sazidan objekat. Tvrde da dosad na njihove prijave niko nije reagovao, a sve to su rekli i pomoćniku gradonačelnika Milošu Miloševiću.

  (23) detaljnije
 • Mesto pomoćnika za socijalna pitanja opet upražnjeno

  Pomoćnik predsednice Opštine Babušnica iz Pirota već smenjen sa funkcije

  Samo mesec dana nakon imenovanja za pomoćnika predsednice Opštine Babušnica, Piroćanac Ninoslav Ćirić razrešen je te dužnosti. Predsednica Slađana Nikolić opet, kaže da je to njeno diskreciono pravo i ne objašnjava zbog čega je on toliko kratko bio u njenom timu.

  (1) detaljnije
 • Pirotski SPS isključio Ćirića iz lokalnog odbora

  SPS: Pomoćnik predsednice Opštine Babušnica isključen iz stranke

  Iako je novoimenovani pomoćnik predsednice Opštine Babušnica, Piroćanac Ninoslav Ćirić rekao da je član pirotskog odbora Socijalističke partije Srbije i da na to mesto dolazi u sklopu koalicionog dogovora, predsednik pirotskih socijalista Vidojko Panajotivić tvrdi da je Ćirić isključen iz partije još novembra prošle godine.

  (3) detaljnije
 • Pomoćnik iz Pirota

  Predsednica Opštine Babušnica za pomoćnika imenovala Piroćanca

  Salvu komentara na društvenim mrežama izazvala je informacija da je Ninoslav Ćirić (SPS), do prošle godine gradski većnik u Pirotu, kandidat za pomoćnika predsednice Opštine Babušnica Slađane Nikolić. Dok ona kaže da je izbor pomoćnika njeno diskreciono pravo, opozicija negoduje što se na to mesto bira Piroćanac.

  (2) detaljnije
 • Marina Kostić

  Marina Kostić nova pomoćnica gradonačelnika Niša

  Umesto na čelu Sekretarijata za obrazovanje u Gradskoj upravi Niša Marina Kostić od sada će biti pomoćnica gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, a biće zadužena za informisanje i odnose sa medijima, potvrđeno je u kabinetu gradonačelnika.

  (35) detaljnije
 • gradska kuća

  Novi pomoćnik gradonačelnika opet stiže sa mesta u JP, ali ga se ne odriče

  Dok je Miloš Milošević zbog stupanja na dužnost pomoćnika gradonačelnika Niša dao otkaz u Gradskoj toplani, što je gradonačelnik Darko Bulatović isticao kao veoma značajno, novi pomoćnik Goran Milosavljević svoje radno mesto u Objedinjenoj naplati je zamrzao. Doktor lokalne samouprave, nekadašnji gradski i funkcioner SPS-a Mile Ilić objašnjava da je zamrzavanje funkcije po Zakonu i iznenađen je zašto je Milošević dao otkaz, jer se funkcija pomoćnika završava sa Bulatovićevim mandatom.

  (25) detaljnije
 • goran milosavljević

  Master istoričar novi pomoćnik gradonačelnika Niša

  Gradonačelnik Darko Bulatović je za svog pomoćnika iz oblasti ekonomskog razvoja i razvoja lokalne zajednice izabrao nekadašnjeg člana Srpskog pokreta obnove i master istoričara, inače bivšeg portparola u "Objedinjenoj naplati" Gorana Milosavljevića.

  (77) detaljnije
 • bulatovic i milosevic

  Miloš Milošević postao novi pomoćnik gradonačelnika Niša

  Bivši gradski većnik za planiranje, izgradnju i energitiku Miloš Milošević, koji je tu funkciju napustio nakon zapošljavanja u Toplani, postavljen je na mesto pomoćnika gradonačelnika Niša Darka Bulatovića u oblasti izgradnje grada. On je na tu funkciju, kako kažu u Kabinetu gradonačelnika, stupio nakon što je dao otkaz u Toplani, gde je radio na neodređeno.

  (46) detaljnije
 • gradska kuca

  Gradonačelnik Niša ostao bez pomoćnika?

  Preostala dva pomoćnika gradonačelnika Niša - potpredsednik Socijaldemokratske partije Srbije Nebojša Ranđelović i novinar TV Pink Zoran Radenković, prema nezvaničnim informacijama, nisu više u pomoćničkom timu prvog čoveka Grada Darka Bulatovića. Iz Kabineta gradonačelnika već skoro nedelju dana o tome ćute.

  (13) detaljnije
 • Nenad Stankovic foto Aleksandar Kostic JUZNE VESTI

  Nenad Stanković budući pomoćnik gradonačelnika Niša?

  Na poslednjoj sednici Gradskog odbora SNS diskutovalo se o mogućim novim pomoćnicima gradonačelnika, potvrdio je poverenik te stranke Zvezdan Milovanović, a jedna od opcija je i zamenik direktora Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković. Međutim, iz Kabineta gradonačelnika poručuju da se “tako nešto ne razmatra”.

  (44) detaljnije
 • Pomoćnik gradonačelnika Vranja Aleksandar Tomić

  Vranje dobilo novog pomoćnika gradonačelnika

  Novi pomoćnik gradonačelnika Vranja je Aleksandar Tomić, inače na ovu funkciju postavljen kao kadar Jedinstvene Srbije, a kako je saopšteno iz Gradske uprave, on je zadužen za rudarstvo, šumarstvo, vodoprivredu, elementarne nepogode i vanredne situacije.

  (3) detaljnije
 • gradska kuća

  Novinar TV "Pink" novi pomoćnik gradonačelnika Niša

  U razvoju turizma, jednom od najvećih potencijala Grada Niša, ubuduće će gradonačelniku Darku Bulatoviću pomagati diplomirani ekonomista Zoran Radenković, inače dugogodišnji dopisnik Televizije "Pink" za jugoistočnu Srbiju. On će prvom čoveku grada pomagati i u "komunikaciji", jer je krajem avgusta postavljen na mesto pomoćnika gradonačelnika "za turizam i komunikaciju".

  (12) detaljnije
 • Gradska kuća

  Bulatović imenovao i svog četvrtog pomoćnika

  Redovni profesor Elektronskog fakulteta Goran Đorđević novi je pomoćnik gradonačelnika Niša za oblast "nauke i napredne tehnologije". U Gradskoj kući tvrde da je reč o nestranačkoj ličnosti.

  (12) detaljnije
 • Nebojša Ranđelović Necer

  Ranđelović novi pomoćnik gradonačelnika Niša

  Potpredsednik SDPS, partije Rasima Ljajića, a nekadašnji drugi čovek LDP Nebojša Ranđelović, novi je pomoćnik gradonačelnika Niša Darka Bulatovića.

  (21) detaljnije
 • Gradska kuća

  Stari automobil i manji troškovi za službena putovanja gradonačelnika

  Iako je budžetom planirano da se za 12,5 miliona dinara kupe vozila za gradonačelnika i predsednika niške skupštine, taj novac za ovu namenu neće biti potrošen, a u gradskoj vlasti kažu da će troškove putovanja prvog čoveka Niša umanjiti za 250.000 dinara.   

  (9) detaljnije