Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Roštilj

  • Roštiljijada 2021.

    Počinje leskovačka Roštiljijada, 7 dana roštilja i koncerata

    Prepoznatljiv ukus roštilja sa preko 20 štandova ugostitelja iz Leskovca, ali i drugih gradova, od 21. do 27. avgusta dočekaće posetioce 33. po redu Roštiljijade. Osim kulinarske ponude, gastronomsku manifestaciju obeležiće i brojni koncerti, takmičenja i prateći programi.

    (8) detaljnije
  • Roštiljijada 2021.

    Od roštilja Dragija Bureta za Tita do brenda Leskovca - proces pun ljubavi do prave leskovačke pljeskavice

    Iako poznat kao paprikarski kraj, Leskovac je sredinom prošlog veka obeležio i jedan roštilj majstor - Miodrag Gligorijević koji je u Srbiji i šire poznatiji pod nadimkom Dragi Bure. Upravo se on smatra najzaslužnijim za nastanak Roštiljijade, a da ga Leskovčani ne zaboravljaju pokazuje što i danas vole da pričaju o tome kako je svojim majstorskim umećem u pripremi roštilja iznova očaravao Tita i njegove goste. I današnji majstori slažu se da je do prave leskovačke pljeskavice dug proces sa puno ljubavi, od pripreme mesa do ukusnih leskovačkih pljeskavica koje su ove godine skuplje nego prošle godine.

    (12) detaljnije
  • 20220601_194048

    Leskovčani čuvaju recept mućkalice, a sve raduje broj mladih kuvara

    Centar Leskovca sinoć je ponovo zamirisao na roštilj, a 20 seniorskih i juniorskih ekipa takmičile su se u pripremi leskovačke mućkalice i šopske salate. Kada su majstori završili svoj deo posla, žiri je za pobednike u pripremi mućkalice proglasio kuvare iz leskovačkog Doma učenika i studenata, a najbolje šopske salate spremilo je osoblje restorana ”Tomina priča” iz Pečenjevca.

    (4) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: