Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Socijalni stanovi

 • majakovskog

  Konkurs za kupovinu socijalnih stanova u Nišu najavljen za kraj 2020.

  Nišlije koje nemaju svoju imovinu već duži period iščekuju konkurs za kupovinu socijalnih stanova, a neki od njih kažu da od nadležnih ne dobijaju odgovore da li ima stanova koji čekaju nove stanare. Da će konkurs biti raspisan do kraja godine, te da drugih stanova nema, tvrdi direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović.

  (17) detaljnije
 • kuće

  Deo žitelja romskog naselja u Prokuplju trajno rešio stambeno pitanje

  Uslovi i kvalitet života za 65 žitelja romskog naselja Mala Guba, od kojih je 45 maloletno, od danas će biti mnogo bolji i kvalitetniji jer se 12 najugroženijih porodica ovog dela divljeg naselja u Prokuplju uselilo u nove kuće. Objekte pojedinačne površine od oko 60 kvadrata finansirala je Evropska unija sa oko 1,3 miliona evra, uz učešće i pomoć Grada Prokuplja na prikupljanju potrebne dokumentacije i radove na infrastrukturi.

  (13) detaljnije
 • majakovski

  Socijalni stanovi u Majakovskog grade se iz kredita

  Prvi stanari u nove tri lamele u ulici Majakovskog trebalo bi da se usele na leto 2021, rok za kraj gradnje je decembar 2020, a da bi ove socijalne stanove završili Gradska stambena agencija podiže kredit od 198 miliona dinara. Odluku je usvojilo Gradsko veće, a potrebno je da je usvoji i Skupština grada.

  (5) detaljnije
 • Zgrada započeta još 1999. godine

  Belopalančani grade stanove za mlade bračne parove

  Nedovršeni objekat u blizini centra grada koji je do sada bio u vlasništvu Građevinske direkcije Srbije, Opština Bela Palanka je otkupila za nešto više od 4 miliona dinara, a na tom mestu, kaže predsednik Opštine Goran Miljković, planira se izgradnja stanova koji bi se dali na korišćenje mladim bračnim parovima. Zgrada je započeta 1999. godine, a plan je da se stanovi završe do 2023. godine.

  (1) detaljnije
 • Ulica Palih Boraca

  Država od porodica palih boraca traži kiriju za stanove koje su im izgradili Japanci

  Porodice palih boraca i ratnih vojnih invalida već 12 godina žive u Ulici Palih boraca u Nišu, u zgradi izgrađenoj novcem Japana i, kako sami kažu, bez plaćanja zakupa. Kada su 2017. godine ugovori potpisani na 10 godina istekli, tražili su da ih produže, ali niko ih nije čuo. Pre nedelju dana dobili su ultimatum - imaju mesec dana da prikupe dokumentaciju, pristanu da plate kiriju ili da se isele. Nadležni zasad nisu odgovorili na pitanja "Južnih vesti", ali su se sastali sa stanarima i, kako oni prenose, rekli da samo postupaju po Uredbi Vlade Srbije.

  (6) detaljnije
 • bager

  Postavljen kamen temeljac za još 3 zgrade za socijalne stanove u Nišu

  Ulica Majakovskog trebalo bi da bude “bogatija” za još 3 zgrade sa jeftinim stanovima. Danas je, kako kažu u Kabinetu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, postavljen kamen temeljac, a istovremeno stanari okolnih zgrada protestuju jer će im zbog novih građevina “biti tesno”.

  (5) detaljnije
 • Majakovskog stanari

  Stanari u Majakovskog protestuju zbog gradnje nove zgrade - kažu biće tesno

  Stanari socijalnih stanova nezadovoljni su što će nova zgrada u njihovom kompleksu imati 3 lamele i za 50 % više stanova u odnosu na njihove objekte, jer kažu da neće imati dovoljno parking mesta, zelenila i prostora za dečju igru. Zbog toga najavljuju protest kod zgrada večeras u 18:30. Iz gradskog preduzeća koje se bavi izgradnjom socijalnih stanova, međutim, kažu da se gradi po propisu i da će biti dovoljno mesta za sve.

  (18) detaljnije
 • majakovski

  Još 3 zgrade sa socijalnim stanovima se grade u Nišu

  Nakon što je završeno i useljeno 6 zgrada sa jeftinim stanovima u Ulici Majakovskog u Nišu, kako kaže direktor Gradske stambene agencije Vladan Stanojević, kreće izgradnja još 3 zgrade na ovoj lokaciji. Završetak radova, kaže, očekuje krajem 2020, a useljenje prvih stanara početkom 2021.

  (12) detaljnije
 • Majakovskog stanovi

  Na proleće u Nišu počinje izgradnja novih socijalnih stanova

  Ulicu Majakovskog 7, 8 i 9 u Nišu bi na proleće 2019. trebalo da "okupiraju" mašine i radnici koji će graditi nove socijalne stanove, najavljuje direktor Gradske stambene agencije Vladan Stanojević, a okvirni rok da se izgradi njih 106 je godinu i po dana. Cene za kupovinu i izdavanje trebalo bi da ostanu niske.

  (6) detaljnije
 • Majakovskog

  Novi stanari useljeni u socijalne stanove bez struje

  Pre nešto više od nedelju dana porodice su se uselile u socijalne stanove u Majakovskog u niškom naselju Duvanište, ali kažu da neki još nemaju struju. Gradski većnik Svetozar Aleksov pojašnjava da moraju da potpišu ugovore sa Elektrodistribucijom da bi dobili nove strujomere.

  (8) detaljnije
 • Socijalni stanovi

  Porodice iz Mramora uselile se u socijalne stanove u Duvaništu

  Porodicama iz Mramora, koje su izgubile domove na klizištu na Mramorskom brdu, kao i onima koji stanove uzimaju na zakup, dodeljeni su ključevi “socijalnih stanova” u ulici Majakovskog u naselju Duvanište. Ipak, oni koji su domove izgubili na klizištu nezadovoljni su, jer stanovi i dalje nisu u njihovom vlasništvu.

  (10) detaljnije
 • Socijalni stanovi

  Počinje prodaja "socijalnih stanova" u Nišu

  Građani koji nemaju svoj “krov nad glavom”, niti u svom vlasništvu nekretnine koje su uslovne za stanovanje, niti ih imaju članovi njihovih porodica, od utorka će moći da se prijave za kupovinu stanova za socijalno stanovanje. Konkurs će biti otvoren narednih mesec dana.

  (6) detaljnije
 • stanovi

  Porodice sa Mramorskog brda konačno dobijaju stanove

  Posle više od 10 godina porodice iz Mramora i Krušca koje su u klizištu 2006. godine izgubile krov nad glavom blizu su da dobiju trajni smeštaj. Ukoliko Skupština grada usvoji predlog Gradskog veća, 15 porodica dobiće gradske stanove u Ulici Majakovskog, zasada, na privremeno korišćenje, a kada Vlada Srbije proglasi klizište u Mramoru za elementarnu neppogodu, postaće i trajni vlasnici stanova.

  (5) detaljnije
 • Socijalni stanovi

  Odložen konkurs za kupovinu socijalnih stanova u Majakovskog

  Iako su u Gradskoj stambenoj agenciji marta kazali da će konkurs za socijalne stanove biti raspisan početkom juna, sada je direktor Gradska stambene agencije Vladan Stojanović kazao da će biti pomeren za jul. Razlog je, navodi Stojanović to što moraju da se promene uslovi konkursa.

  (5) detaljnije
 • vladicin han foto i.m.

  Stanovi za devet romskih porodica iz Vladičinog Hana

  Devet romskih porodica, korisnika socijalne pomoći čiji su domovi uništeni u poplavama i klizištima pre 2 godine, preselile su se iz kontejnera u nove domove opremljene osnovnim nameštajem i belom tehnikom. Devet stanova je smešteno u pet objekata u selu Prekodolce.

  detaljnije
 • stanovi

  GSA: Konkurs za kupovinu stanova u Majakovskog biće raspisan za 45 dana

  Nove lamele takozvanih “socijalnih stanova” su skoro završene, a upotrebnu dozvolu, prema rečima gradonačenika Niša Darka Bulatovića, dobiće posle parternog uređenja. Konkurs za kupovinu i davanje u najam 72 stana bi, prema najavama Gradske stambene agencije, trebalo da bude raspisan za 45 dana.

  (4) detaljnije
 • Socijalni stanovi u Majakovskog - projekat

  Prodaja i najam socijalnih stanova u Duvaništu sa zakašnjenjem

  Iako je bio najavljen za prošlo leto, konkurs za prodaju i najam socijalnih stanova u Ulici Majakovskog u Nišu očekuje se tek februara sledeće godine. Stanovi su, kako kažu u Gradskoj stambenoj agenciji, izgrađeni, ali još nije priključena struja, grejanje, a ostalo je i parterno uređenje. 

  (4) detaljnije
 • stan

  Šteta na izgorelim stanovima procenjena na oko 200 evra, stanari nezadovoljni

  Stanari čiji su domovi oštećeni u požaru koji je sinoć zahvatio zgradu u Rasadniku nezadovoljni su procenjenom štetom na svega nekoliko desetina hiljada dinara. Oni su, takođe, odbili ponudu gradske vlasti da privremeno budu smešteni u odmaralište u Divljani.  

  (27) detaljnije
 • Socijalni stanovi

  Konkurs za socijalne stanove tek na leto

  Iako je pre dva meseca najavljeno da će socijalni stanovi u niškom naselju Duvanište biti gotovi u aprilu, probijen je još jedan rok. U Gradskoj stambenoj agenciji još uvek ne znaju datum za raspisivanje konkursa, sa kojim se kasni skoro godinu dana.

  (5) detaljnije
 • zgrada

  U vreme planiranih useljenja, socijalni stanovi još u izgradnji

  Umesto da prema prvobitnom planu već primaju prve stanare, izgradnja 70 socijalnih stanova u niškom naselju Duvanište još traje. Rok za završetak radova istekao je pre 9 meseci, a prema novim procenama - kraj izgradnje moguć je tek u aprilu.

  (8) detaljnije