Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Socijalni stanovi

 • stanovi za izbeglice

  Dugovi, posete izvršitelja i problemi sa dokumentima - muke zakupaca stanova za izbeglice u Pasi Poljani

  Dugovanja oko 60 porodica koje su zakupci stanova za izbeglice u Pasi Poljani gomilaju se već 10 godina, od 2011. kada su izgubili spor od Grada Niša. Nerazjašnjeno stambeno pitanje zbog koga ne mogu da dođu do dokumenata i učestale posete izvršitelja u kasnim večernjim satima, samo su neki od dodatnih problema sa kojima se u poslednje vreme suočavaju. Nerešivi su bili i za prethodnu Radnu grupu, pa će se njima sada baviti još jedna, nova.

  (11) detaljnije
 • stanovi 1

  Raspisan konkurs za kupovinu socijalnih stanova u Nišu

  Nakon više odlaganja, konačno je Gradska stambena agencija raspisala konkurs za kupovinu socijalnih stanova u Ulici Majakovskog u Nišu. Na prodaju je 90 stanova, a cena po kvadratu je 830,50 evra, a zainteresovane Nišlije koje nemaju svoju imovinu mogu se do 1. jula prijaviti na konkurs.

  (13) detaljnije
 • stanovi 1

  Konkurs za kupovinu socijalnih stanova u Nišu za oko 10 dana, nakon toga i za iznajmljivanje

  Nakon nekoliko odlaganja, konkurs za socijalne stanove u ulici Majakovskog biće raspisan u dve faze, najavljuju nadležni. U narednih desetak dana prvo će moći da konkurišu oni koji žele da kupe nekretninu, a zatim će biti raspisan i konkurs za iznajmljivanje. Cena po kvadratu je 830 evra.

  (27) detaljnije
 • posle pozara

  SSP: Socijalne stanove dati besplatno na korišćenje porodicama čije su kuće izgorele u požaru

  Da bi Grad Niš morao da porodicama koje su u nedavnom požaru izgubile krov nad glavom obezbedi besplatan smeštaj, smatraju u Gradskom odboru Stranke slobode i pravde i zahtevaju od nadležnih da im ustupi socijalne stanove besplatno na korišćenje.

  (17) detaljnije
 • posle pozara

  Porodicama čije su kuće izgorele u požaru ponuđeni gradski stanovi i plaćanje kirije

  Porodicama čije su kuće prošle nedelje izgorele u velikom požaru, na sastanku u Gradskoj kući kao rešenje ponuđeni su stanovi i plaćanje kirije, prenose članovi porodica koji su sastanku prisustvovali, a nakon njega kažu da su uznemireni jer to mogu i bez pomoći Grada. Pomoćnica gradonačelnice Dušica Davidović, koja je Južnim vestima ranije rekla da Grad traži trajno rešenje, danas se nije javila na telefon već je prekinula poziv.

  (24) detaljnije
 • majakovskog

  Konkurs za kupovinu socijalnih stanova u Nišu opet odložen, čeka se sednica Skupštine

  Najava da će konkurs za kupovinu socijalnih stanova biti raspisan početkom aprila pala je u vodu, pa kao novi rok direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović navodi poslednju nedelju aprila ili prvu nedelju maja. Čeka se, kaže, sednica Skupštine Grada na kojoj bi trebalo da usvoje odluku o otuđenju stanova u Ulici Majakovskog, za šta je Gradsko veće na poslednjoj sednici dalo zeleno svetlo, a u rešenju navedeno da je cena stanova skočila zbog većih troškova, pa će metar kvadratni Nišlije koštati oko 830 evra sa PDV-om.

  (20) detaljnije
 • majakovskog

  Konkurs za kupovinu socijalnih stanovu u Nišu nakon odlaganja najavljen za početak aprila

  Iako je prvobitno bilo planirano da Nišlije koje nemaju svoju imovinu konkurišu za stanove još decembra prošle godine, zbog korone je, kako kaže direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović, taj rok produžen i očekuje se da će prve nedelje aprila konačno biti raspisan konkurs. Građani koji budu ispunjavali uslove konkursa i koji budu izabrani moći će, kaže Stojanović, da se usele na leto – jula i avgusta.

  (16) detaljnije
 • Socijalni stanovi u Majakovskog - projekat

  Useljenje u socijalne stanove u Majakovskog najavljeno za jun, sa 6 meseci zakašnjenja

  Izgradnja stanova za socijalno stanovanje u Ulici Majkavskog u Nišu je pri kraju, kaže direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović, a useljenje najavljuje za jun mesec, iako je prvi plan bio da sve bude završeno ovog meseca - decembar 2020. Direktor kaže i da se tu neće stati i da se nove lamele planiraju na Ledenoj Steni.

  (9) detaljnije
 • majakovskog

  Konkurs za kupovinu socijalnih stanova u Nišu najavljen za kraj 2020.

  Nišlije koje nemaju svoju imovinu već duži period iščekuju konkurs za kupovinu socijalnih stanova, a neki od njih kažu da od nadležnih ne dobijaju odgovore da li ima stanova koji čekaju nove stanare. Da će konkurs biti raspisan do kraja godine, te da drugih stanova nema, tvrdi direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović.

  (20) detaljnije
 • kuće

  Deo žitelja romskog naselja u Prokuplju trajno rešio stambeno pitanje

  Uslovi i kvalitet života za 65 žitelja romskog naselja Mala Guba, od kojih je 45 maloletno, od danas će biti mnogo bolji i kvalitetniji jer se 12 najugroženijih porodica ovog dela divljeg naselja u Prokuplju uselilo u nove kuće. Objekte pojedinačne površine od oko 60 kvadrata finansirala je Evropska unija sa oko 1,3 miliona evra, uz učešće i pomoć Grada Prokuplja na prikupljanju potrebne dokumentacije i radove na infrastrukturi.

  (13) detaljnije
 • majakovski

  Socijalni stanovi u Majakovskog grade se iz kredita

  Prvi stanari u nove tri lamele u ulici Majakovskog trebalo bi da se usele na leto 2021, rok za kraj gradnje je decembar 2020, a da bi ove socijalne stanove završili Gradska stambena agencija podiže kredit od 198 miliona dinara. Odluku je usvojilo Gradsko veće, a potrebno je da je usvoji i Skupština grada.

  (5) detaljnije
 • Zgrada započeta još 1999. godine

  Belopalančani grade stanove za mlade bračne parove

  Nedovršeni objekat u blizini centra grada koji je do sada bio u vlasništvu Građevinske direkcije Srbije, Opština Bela Palanka je otkupila za nešto više od 4 miliona dinara, a na tom mestu, kaže predsednik Opštine Goran Miljković, planira se izgradnja stanova koji bi se dali na korišćenje mladim bračnim parovima. Zgrada je započeta 1999. godine, a plan je da se stanovi završe do 2023. godine.

  (1) detaljnije
 • Ulica Palih Boraca

  Država od porodica palih boraca traži kiriju za stanove koje su im izgradili Japanci

  Porodice palih boraca i ratnih vojnih invalida već 12 godina žive u Ulici Palih boraca u Nišu, u zgradi izgrađenoj novcem Japana i, kako sami kažu, bez plaćanja zakupa. Kada su 2017. godine ugovori potpisani na 10 godina istekli, tražili su da ih produže, ali niko ih nije čuo. Pre nedelju dana dobili su ultimatum - imaju mesec dana da prikupe dokumentaciju, pristanu da plate kiriju ili da se isele. Nadležni zasad nisu odgovorili na pitanja "Južnih vesti", ali su se sastali sa stanarima i, kako oni prenose, rekli da samo postupaju po Uredbi Vlade Srbije.

  (6) detaljnije
 • bager

  Postavljen kamen temeljac za još 3 zgrade za socijalne stanove u Nišu

  Ulica Majakovskog trebalo bi da bude “bogatija” za još 3 zgrade sa jeftinim stanovima. Danas je, kako kažu u Kabinetu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, postavljen kamen temeljac, a istovremeno stanari okolnih zgrada protestuju jer će im zbog novih građevina “biti tesno”.

  (5) detaljnije
 • Majakovskog stanari

  Stanari u Majakovskog protestuju zbog gradnje nove zgrade - kažu biće tesno

  Stanari socijalnih stanova nezadovoljni su što će nova zgrada u njihovom kompleksu imati 3 lamele i za 50 % više stanova u odnosu na njihove objekte, jer kažu da neće imati dovoljno parking mesta, zelenila i prostora za dečju igru. Zbog toga najavljuju protest kod zgrada večeras u 18:30. Iz gradskog preduzeća koje se bavi izgradnjom socijalnih stanova, međutim, kažu da se gradi po propisu i da će biti dovoljno mesta za sve.

  (18) detaljnije
 • majakovski

  Još 3 zgrade sa socijalnim stanovima se grade u Nišu

  Nakon što je završeno i useljeno 6 zgrada sa jeftinim stanovima u Ulici Majakovskog u Nišu, kako kaže direktor Gradske stambene agencije Vladan Stanojević, kreće izgradnja još 3 zgrade na ovoj lokaciji. Završetak radova, kaže, očekuje krajem 2020, a useljenje prvih stanara početkom 2021.

  (12) detaljnije
 • Majakovskog stanovi

  Na proleće u Nišu počinje izgradnja novih socijalnih stanova

  Ulicu Majakovskog 7, 8 i 9 u Nišu bi na proleće 2019. trebalo da "okupiraju" mašine i radnici koji će graditi nove socijalne stanove, najavljuje direktor Gradske stambene agencije Vladan Stanojević, a okvirni rok da se izgradi njih 106 je godinu i po dana. Cene za kupovinu i izdavanje trebalo bi da ostanu niske.

  (6) detaljnije
 • Majakovskog

  Novi stanari useljeni u socijalne stanove bez struje

  Pre nešto više od nedelju dana porodice su se uselile u socijalne stanove u Majakovskog u niškom naselju Duvanište, ali kažu da neki još nemaju struju. Gradski većnik Svetozar Aleksov pojašnjava da moraju da potpišu ugovore sa Elektrodistribucijom da bi dobili nove strujomere.

  (8) detaljnije
 • Socijalni stanovi

  Porodice iz Mramora uselile se u socijalne stanove u Duvaništu

  Porodicama iz Mramora, koje su izgubile domove na klizištu na Mramorskom brdu, kao i onima koji stanove uzimaju na zakup, dodeljeni su ključevi “socijalnih stanova” u ulici Majakovskog u naselju Duvanište. Ipak, oni koji su domove izgubili na klizištu nezadovoljni su, jer stanovi i dalje nisu u njihovom vlasništvu.

  (10) detaljnije
 • Socijalni stanovi

  Počinje prodaja "socijalnih stanova" u Nišu

  Građani koji nemaju svoj “krov nad glavom”, niti u svom vlasništvu nekretnine koje su uslovne za stanovanje, niti ih imaju članovi njihovih porodica, od utorka će moći da se prijave za kupovinu stanova za socijalno stanovanje. Konkurs će biti otvoren narednih mesec dana.

  (6) detaljnije