Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Tribina

 • NKC

  U NKC-u tribina o položaju žena

  Koji problemi tište žene danas, kakav je njihov socijalni status i obrazovanje, kako njihov položaj može da se unapredi u društvu, neka su od pitanja o kojima će se diskutovati na tribini u Niškom kulturnom centru 7. marta, pred obeležavanje Međunarodnog dana žena.

  (3) detaljnije
 • Nasilje nad ženama

  Nasilje nad ženama sveprisutno, neophodna bolja primena zakona

  Iako se generalno u Srbiji muškarcu dozvoljava da bude ljubomoran i nasilan, profesorka Zorica Mršević je na tribini u Nišu kazala da je medijska slika nasilja i femicida ipak drugačija nego ranije. Država ima dobre zakonske okvire za borbu protiv porodičnog nasilja, ali je, kako kaže, pitanje koliko ih "žestoko" primenjuje.

  (3) detaljnije
 • tribina

  “Era populizma globalna - najgori postaju najuticajniji”

  Vreme populizma koje živimo je vreme laži, a novac je postao sam sebi cilj, a ne sredstvo, zaključci su tribine “Kultura dijaloga u doba populizma” koja je održana u Nišu. Učesnici su istakli i da su loši đaci postali najuticajni i najvidljiviji i sada su “zvezde supermarket kulture”.

  (1) detaljnije
 • cirilica

  Tribina o maternjem jeziku na Filozofskom fakultetu u Nišu

  Studenti Filozofskog fakulteta i učenici srednjih škola govoriće stihove na svih 11 jezika koji se izučavaju u ovoj niškoj visokoobrazovnoj ustanovi, a biće upriličeno i predavanje o maternjem jeziku, u sredu 21. februara u amfiteatru u prizemlju niškog Filozofskog.

  (3) detaljnije
 • nkc

  Tribina u Nišu o kulturi dijaloga u doba populizma

  Ima li prostora za dijalog u doba populizma ili mnoštvo monologa zamenjuje dijalog, kao i na koji način populizam promoviše stil mišljenja koji je brz, površan i ukalupljen, teme su tribine u Niškom kulturnom centru 21. februara u 18 sati. Govoriće pisac Muharem Bazdulj i kulturolog Maja Vukadinović.

  detaljnije
 • Mladi

  U Media centru Niš najavljena tribina o zapošljavanju mladih

  Mladi koji bi želeli da čuju kako da lakše dođu do posla, ali i oni koje zanima kako da se mladima omogući da se zaposle, mogu da prisustvuju tribini na kojoj će govoriti direktor niške Nacionalne službe za zapošljavanje Boban Matić, koordinator Kancelarije za mlade Niša Stevan Živković i odgovorni urednik Kapital magazina Filip Jovanović.

  (13) detaljnije
 • Jovo Bakić

  Sociolog Jovo Bakić u Nišu govori o menjanju stvarnosti

  Poznati sociolog Jovo Bakić, u javnosti poznat po tome što “stvari naziva pravim imenom” i govoriće na tribini Udruženog pokreta slobodnih stanara na temu “Kako menjati stvarnost”, koja će biti održana u Nišu, u ponedeljak 19. februara.

  (20) detaljnije
 • Deli prostor

  U Nišu tribina o uspešnom dizajniranju proizvoda

  Stručnjak iz nekoliko oblasti razvoja biznisa Ljuba Youngbiom, najavljuju iz organizacije “No Limit Hub”, govoriće u “Deli” prostoru u Nišu o uspešnom dizajniranju i menandžmentu proizvoda i tome kako to iskoristiti u biznisu, a njegova tribina počinje večeras od 18 sati.

  (1) detaljnije
 • Radijator

  Stanari pozivaju Nišlije na tribinu o nezakonitom radu Toplane

  O najnovijem izveštaju državnog revizora o poslovanju Gradske toplane , ceni grejanja, partijskom zapošljavanju i sličnim temema koje se tiču ovog preduzeća, iz Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS), kako najavljuju, govoriće u ponedeljak 5. februara od 17 sati, u Mesnoj kancelariji “Božidar Adžija” na Bulevaru Nemanjića.

  (3) detaljnije
 • Tribina o medijskoj pismenosti

  "Režim bi da kontroliše ljude, na građanima da prepoznaju tabloide i laži"

  Da je u doba interneta najveći deo sadržaja zapravo prikriveni PR, da vesti treba da zvuče onako kako govorimo, kako bismo građane opismenili, kao i da je neophodno upoređivati informacije koje dobijemo, neke su od teza koje su mogli čuti okupljeni studenti i zainteresovani građani na tribini o medijskoj pismenosti, održanoj u "Deli prostoru" u Nišu.

  (4) detaljnije
 • Slobodan Samardžić

  Slobodan Samardžić u Nišu govori na tribini o Kosovu

  „Kosovo – neotuđivi deo Srbije“ je još jedna tribina na temu Kosova i Metohije koju organizuje Srpski pokret Dveri. Kako najavljuju, biće održana u sredu 24. januara od 18 sati u Mesnoj kancelariji Božidar Adžija na Bulevaru Nemanjićam a jedan od govornika biče i nekadašnji ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić.

  (1) detaljnije
 • Deli prostor

  Tribina “Mehanizmi dezinformisanja na internetu” danas u Nišu

  O lažnim vestima, spinovanju, klikbejt naslovima i prikrivenom reklamiranju, kao i o drugim pojavama na internetu koje negativno utiču na informisanost građana, biće reči na tribini u "Deli" prostoru u Nišu, u utorak 16. januara.

  detaljnije
 • Svetislav Pesic Kari

  Pešić: Treba vratiti entuzijazam za košarku na jug Srbije

  Lošu situaciju u kojoj se nalazi klupska košarka na jugu Srbije, kako je u Nišu ocenio trofejni trener Svetislav Pešić, moguće je promeniti ukoliko se formira profesionalni klub, koji će moći da igra ABA ligu, ali i vratiti ljubav prema košarci i entuzijazam, zahvaljujući kome su se postizali veliki rezultati.

  (5) detaljnije
 • Udruženi pokret stanara

  Stanari ponovo na ulicama zbog EPS-a i paljenja automobila u Nišu

  Elektrodistribucija nije zainteresovana da reši probleme koje imaju sa građanima, naročito one koji se tiču isključenja struje. Na ovo upozorava niški Udruženi pokret slobodnih stanara UPSS i dodaje da će zbog ovoga organizovati tribinu i protest, a sledeće nedelje će se okupiti i zbog toga što smatraju da je Niš postao nebezbedan grad.

  (36) detaljnije
 • Gitarista

  Večeras u klubu “Feedback” tribina i koncert britanske muzike

  Prva “invazija” britanske muzike krajem pedesetih, gruvi šezdesete, koloritne sedamdesete, kao i rađanje panka, kul Britanije i Britpopa, neke su od tema o kojima će se u četvrtak 14. decembra govoriti u niškom klubu “Feedback”, najavljuju organizatori, a nakon toga sledi i koncert.

  detaljnije
 • nasilje nad zenama grafit foto aleksandar kostic

  Tribina o nasilju nad ženama u Prokuplju

  Kako prepoznati i prijaviti nasilje, kako zauzeti aktivan odnos i osnažiti se da reaguju na nasilje, samo su neke od tema tribine "Nasilje jednako zločin“ koja će biti organizovana u subotu, 2. decembra od 12 sati u Narodnom muzeju Toplice.

  detaljnije
 • Rodoljub Šabić

  Tribina "Peščanika" u četvrtak u Nišu

  Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić govoriće na skupu “Država bez javnosti – građani bez privatnosti”, koji se održava u četvrtak 23. novembra od 18 sati, u Regionalnom centru u Nišu.

  detaljnije
 • Rezervisti u centru Niša

  Borci iz Niša i Pirota pozivaju lokalnu vlast da čuje njihove zahteve

  Povlastice prilikom plaćanja struje i ostalih komunalija, besplatan prevoz u gradskim autobusima, ali i lekarske preglede bez plaćanja participacije, neki su od zahteva boraca rata 1999. godine iz Nišavskog i Pirotskog okruga. Oni pozivaju predstavnike lokalne vlasti da saslušaju njihove potrebe na tribini koju organizuju u Nišu 4. novembra od 13 sati, u sali Skupštine.

  (9) detaljnije
 • martin luter

  Tribina o Martinu Luteru u NKC-u

  Svi građani koji žele da čuju nešto više o značaju osnivača protestantske crkve i refermatoru Martinu Luteru, mogu to da učine u maloj sali Niškog kulturnog centra, 11. oktobra.

  (2) detaljnije