Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Vinski bal

  • Vlasotince

    Otkazani koncerti sa Vinskog bala biće na Dan opštine Vlasotince

    Na Dan opštine Vlasotince, 10. oktobra, biće održan drugi deo Vinskog bala, odnosno koncert Šaka Polumente i Gabrijele Pejčev, koji je avgusta otkazan zbog loših vremenskih uslova. Za taj nastup je iz budžeta Vlasotinca izdvojeno 1.500.000 dinara.

    (4) detaljnije
  • Vinski bal

    Održan deo Vinskog bala, odloženi koncerti Šaka Polumente i Gabrijele Pejčev

    Zbog loših vremenskih uslova koncerti Gabrijele Pejčev i Šaka Polumente, koji su bili najavljeni za subotu uveče na 37. Vinskom balu, odloženi su za 10. oktobar kada je Dan opštine Vlasotince. Vremenske neprilike omele su i program kod česme na keju i dodelu nagrada vinarima, a iz Opštine najavljuju da će to biti održano sledeće nedelje.

    detaljnije
  • vinski bal

    ”Vinski bal” u Vlasotincu 5. avgusta: Budžet prepolovljen, nastupa Šako Polumenta

    Tradicija da ”Vinski bal” u Vlasotincu traje po dva dana ove godine biće prekinuta, pošto će festival vina ove godine biti održan samo 5. avgusta, a kao glavni razlog za to, kako kažu iz Opštine, jeste problem sa budžetom usled naplata po sudskim presudama. Više se neće birati ni najlepša devojka ”Vinskog bala”, već će performans pred nagrađenim vinarima izvesti ”vinogradarske vile”, dok će na letnjoj pozornici nastupiti Gabrijela Pejčev i Šako Polumenta.

    (4) detaljnije
  • Vinski bal

    U Vlasotincu se ponovo može popiti dobro domaće vino - poruka ovogodišnjeg Vinskog bala

    Muzičkim nastupima, proglašenjem najboljih vinara, najlepših devojaka i pesama o vinu, završen je 36. Vinski bal u Vlasotincu. Iako nema onoliko vinograda kao nekada, u tom kraju se ponovo može popiti dobro domaće vino - poruka je organizatora. Najviše nagrađenih vinara je upravo iz Vlasotinca.

    (5) detaljnije
  • vinski bal 2

    Bajaga, degustacija vina, plivanje za burence, kotlić i karikature prvog dana Vinskog bala

    Pripremom vinogradarske janije, jela od tri vrste mesa i povrća u kotliću, pored reke Vlasine počela je dvodnevna manifestacija 36. Vinski bal u Vlasotincu. Bilo je organizovano plivanje za burence, kao i degustacija jela i pića, proglašeni su pobednici konkursa za najlepšu karikaturu na temu vina i grožđa, a kao "šlag na torti" bio je koncert Bajage i instruktora.

    (1) detaljnije
  • Vinski bal

    Otvoreni konkursi za učešće na "Vinskom balu", biraju se najbolje vino i boginja vina

    ”Vinski bal” biće održan biće održan ranije nego prethodnih godina 5. i 6. avgusta, a organizatori iz Turističke organizacije Vlasotince kažu da će i ove godine tradicionalno biti održan niz takmičarskih događaja i pozivaju učesnike da se prijave na konkursima za najbolje vino, boginju vina, karikatruru i pesmu sa temom vina i grožđa, kao i plivačko takmičenje za ”vinsko burence”.

    detaljnije
  • vinski bal

    ”Vinski bal” u Vlasotincu 5. i 6. avgusta, najavljeni koncerti Bajage i Zorice Brunclik

    Posle 2020. kada je vlasotinački ”Vinski bal” odložen i prošle godine, kada je on protekao bez koncerata usled pandemije virusa korona, ove godine će biti održan 5. i 6. avgusta, a prema najavama iz Turističke organizacije, očekuju se nastupi Bajage i Zorice Brunclik.

    (1) detaljnije
  • vinski bal

    U Vlasotincu danas počinje Vinski bal

    Prošle godine usled loše epidemiološke situacije ”Vinski bal” nije održan, a ove godine organizatori su odlučili da manifestacija bude održana bez velikih koncerata, te će danas i sutra apsolutno sve biti posvećeno vinu i grožđu. Manifestacija počinje zvanično od 15 sati, a već od 17 sati će biti održano plivanje za vinsko burence.

    detaljnije
  • Vinski bal

    "Vinski bal" ove godine bez koncerata, novac preusmeravaju za bolje vodosnabdevanje

    Zbog straha da će epidemiološke mere pooštravati, ali i zbog rasta broja zaraženih Turistička organizacija Vlasotince donela je odluku da 35. Vinski bal ove godine prođe bez velikih koncerata. Takođe, dodaju i da će sredstva koja su bila predviđena za koncerte 27. i 28. avgusta biti preusmerena za izradu dokumentacije za poboljšanje vodosnabdevanja.

    (3) detaljnije
  • prvi vinski bal vlasotince

    Pre 60 godina u Vlasotincu održan prvi "Vinski bal"

    Sredinom jula 1960. godine održan je prvi "Vinski bal" koji se već godinama organizuje u Vlasotincu. Kako kažu u vlasotinačkoj Biblioteci, ideju je pokrenuo Turistički savez Leskovca, želeći da upotpuni ponudu Međunarodnog sajma tekstila i tekstilnih mašina, uključujući u događaj i mesta oko Leskovca.

    detaljnije
  • vlasotince

    Bez "Vinskog bala" ove godine zbog korone, nove mere donete i u Vlasotincu

    Za nešto više od mesec dana na teritoriji opštine Vlasotince registrovano je 9 pozitivnih na virus korona, a kako bi sprečili širenje ove bolesti Opštinski štab za vanredne situacije doneo je odluku o ograničenom okupljanju, zbog čega ove godine neće biti održan tradicionalni "Vinski bal" i vašar. Nošenje maski je obavezno i u zatvorenom i na otvorenom prostoru, a oni koji ne poštuju mere biće kažnjeni.

    (1) detaljnije
  • Leskovčanka izabrana za "boginju vina" na vlasotinačkom Vinskom balu

    Uz izbor za "boginju vina", titulu koju je ove godine ponela Jovana Mitić iz Leskovca, nastup mališana iz vrtića „Milka Dimanić“, nastup leskovačkih mažoretkinja, karnevalske grupe, a reviju venčanica i koncert Dragane Mirković, završen je ovogodišnji Vinski bal u Vlasotincu.

    detaljnije
  • Zoran Popović Vinski bal 2019

    Vinski bal otvoren hranom, pićem, "Leksington bendom" i plivanjem za burence

    Pored reke Vlasine sinoć je otpočeo tradicionalni Vinski bal, manifestacija koja svake godine okupi brojne vinare iz ovih krajeva, ali i brojne posetioce. Prvog dana, sve ih je zabavljao popularni bend Leksington, dodeljene su nagrade za vrhunska i tradicionalna bela i crvena vina, za najbolju karikaturu i pesmu, plivalo se za vinsko burence, a Bal je otpočeo kotlićem u kome su se spremala tradicionalna jela - vinogradarska janija, kupus i riblja čorba.

    detaljnije
  • dragana mirković

    Dragana Mirković i "Lexintong bend" na ovogodišnjem "Vinskom balu"

    Izborom najboljih vina i pripremom "Vlasinskog kotlića" počeće tradicionalni "Vinski bal" u Vlasotincu. Manifestacija će se održati 23. i 24. avgusta, organizatori najavljuju bogat zabavni program, a nastupiće "Lexington bend" i Dragana Mirković.

    detaljnije
  • tropiko bend

    Koncertom “Tropiko benda” završen 33. “Vinski bal”

    Ljubitelji vina tokom dva dana festivala "Vinski bal" uživali su u ukusima ovog pića. Pored predstavljanja i izbora najboljih vinara i "Boginje vina", posetioci su prvog dana "đuskali" uz muziku Dejana Petrovića i "Big benda", dok su drugog dana igrali uz poznate numere “Tropiko benda”.

    detaljnije
  • vinski bal vlasotince

    Dejan Petrović i "Tropiko bend" na "Vinskom balu" u Vlasotincu

    I ove godine će “Vinski bal” u Vlasotincu početi pripremom “Vlasinskog kotlića”, a posetioci će tokom manifestacije, koja se održava 24. i 25. avgusta, moći da probaju najbolja vina i uživaju u koncertima i pratećem zabavnom programu.

    detaljnije
  • balkanika-vlasotince-foto-publika

    Koncertom “Balkanike” završen 32. “Vinski bal”

    Drugi dan “Vinskog bala” u Vlasotincu bio je rezervisan za proivođače vina, koji su svoje proizvode predstavili u hotelu “Novi Zemun”. Pored domaćih vinara, svoje proizvode predstavili su i Mađari. Posle izbora Boginje vina i takmičenja u brzom ispijanju špricera na binu je izašao Sanja Ilić sa svojom “Balkanikom” i za sve okupljene svirao dva sata.

    detaljnije
  • vino-vlasotince-foto-publika

    Na “Vinskom balu” izabrani najbolje vino i vinogradar, svirao i Dinkić

    Vlasotince je ovih dana u znaku vina, jer se u ovom mestu na jugu Srbije održava “Vinski bal”. Prve večeri za najboljeg vinogradara izabran je Petar Pešić. Najbolje vrhunsko belo vino pravi Milutin Cakić, a crveno Zoran Popović. Na kraju večeri na binu su izašli “Piloti” i za okupljene svirali više od 2 sata, dok im se u jednom trenutku na bini pridružio i bivši ministar finansija Mlađan Dinkić.

    (4) detaljnije
  • vinski bal

    Pripremom “Vlasinskog kotlića” počinje “Vinski bal”

    Ovogodišnji “Vinski bal” koji se u Vlasotincu bez prekida održava već 23 godine, počinje u petak, 25. avgusta pripremom “Vlasinskog kotlića”. Pored izbora najboljih vina i vinogradara, takmičenja u brzom ispijanju vina i plivanja za “Vinsko burence”, posetioci će moći da uživaju i u muzici, na koncertima “Pilota” i “Balkanike”.

    detaljnije
  • 1 Balkanika koncert foto Aleksandar Kostic

    "Piloti” i "Balkanika” nastupaju u Vlasotincu

    Obožavaoci pop-rok i muzike sa etno elementima, moći će da uživaju na koncertima koji će se održati 25. i 26. avgusta u Vlasotincu, u okviru manifestacije “Vinski bal”. Pored koncerata Kikija Lesandrića i “Pilota” i Sanje Ilića i “Balkanike”, posetioci će moći da probaju najbolja vina iz ovog kraja.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: