Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

aerodrom

 • Aerodrom Konstantin Veliki Niš

  Kreću letovi iz Niša za Stokholm

  Svakog utorka i subote, kako su saopštili sa aerodroma “Konstantin Veliki”, iz Niša će poletati avioni za Stokholm. Prvi polazak zakazan je za 31. oktobar, a omogućila ih je niskobudžetna kompanija “Ryanair”, koja već ima 4 redovna leta sa niškog aerodorma.

  (12) detaljnije
 • Nova linija do Ciriha

  "Germania Flug" ukida letove do Ciriha sa niškog aerodroma

  Ove zime će "Germania Flug" po poslednji put leteti sa Aerodroma "Konstantin Veliki", jer ova švajcarska avio-kompanija, kako kažu u njenom menadžmentu, od 8. januara ukida liniju od Niša do Ciriha.

  (5) detaljnije
 • pokloni

  Beogradski aerodrom poklonio niškom 400.000 evra u opremi

  Rendgen aparati za pregled robe, pošte i prtljaga, metal-detektorska vrata, kao i detektori za eksploziv, deo su opreme koji je Aerodrom “Nikola Tesla” poklonio niškom “Konstantinu Velikom”. Za jesen je najavljeno da će niška vazdušna luka dobiti i vatrogasna vozila.  

  (6) detaljnije
 • avion

  Ruski ambasador: Avio-linija Niš-Kaluga od septembra

  Od septembra bi po treći put mogla da bude uvedena linija Niš-Kaluga sa Aerodroma Konstantin Veliki, najavio je ruski ambasador Aleksandar Čepurin. Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović kaže da su oni spremni za prihvat i te linije i da samo vlade Srbije i Rusije treba da je odobre. U Ministarstvu turizma kažu da je to odobrenje samo formalnost.

  (4) detaljnije
 • Avion

  Još jedan avio-prevoznik poleteo iz Niša za Cirih

  Putnici sa juga Srbije mogu da lete još jednim avio-prevoznikom sa niškog aerodroma. Prvi avion švajcarske kompanije “Germania Flug” svečano je dočekan u petak u Nišu. Leteće 2 puta nedeljno za Cirih, ponedeljkom i petkom.

  (13) detaljnije
 • Direktor švajcarske avio-kompanije "Germania" Tobias Somandin; foto: JV

  Švajcarski avio-prevoznik odabrao niški aerodrom za prvi let iz Srbije

  Zbog velikog broja Srba u Švajcarskoj kojima će omogućiti da ubuduće direktno lete do Niša, kako kaže generalni direktor Tobias Somandin, avio-kompanija “Germania” odabrala je da prvi aerodrom u Srbiji sa koga će njihovi avioni leteti do Ciriha, bude upravo niška vazdušna luka “Kontantin Veliki”.

  (5) detaljnije
 • Aerodrom Niš

  Aerodrom kažnjen sa još 180.000 dinara, ali i dalje krije dokumentaciju

  Zbog odbijanja direktora Vladice Đurđanovića da Južnim vestima dostavi spisak radnih mesta i propisanu školsku spremu potrebnu za rad na niškom aerodromu, Poverenik za informacije od javnog značaja je najpre to javno preduzeće kaznio sa 20.000, a sada i dodatno, još 180.000 dinara.

  (17) detaljnije
 • Radnici na zgradi aerodroma

  Novi šalteri i rekonstrukcija zgrade niškog Aerodroma

  Putnici koji sa niškog aerodroma lete za evropske destinacije, ubuduće bi trebalo da se brže ukrcavaju na avion, jer će, kako najavljuju, “Konstantin Veliki” kroz nedelju dana imati duplo više šaltera za prijavu. Izgradnja je počela zajedno sa rekonstrukcijom krova, svetlosnih kupola i izolacije na aerodromskoj zgradi.

  (1) detaljnije
 • Aerodrom Niš

  Aerodrom kažnjen, ali i dalje odbija da objavi sistematizaciju

  Zbog odbijanja direktora Vladice Đurđanovića da Južnim vestima dostavi spisak radnih mesta i propisanu školsku spremu potrebnu za rad na niškom aerodromu, Poverenik za informacije od javnog značaja je kaznio to javno preduzeće sa 20.000 dinara, uz pretnju da izrekne još jednu kaznu - od 180.000 dinara.

  (9) detaljnije
 • rodoljub sabic

  Odbačena tužba niškog Aerodroma protiv Šabića

  Upravni sud je odbacio tužbu direktora niškog Aerodroma Vladice Đurđanovića protiv odluke Poverenika za informacije od javnog značaja kojom je naložio tom preduzeću da novinarima Južnih vesti dostavi dokumentaciju u vezi sa sistematizacijom radnih mesta.

  (10) detaljnije
 • Aerodrom Niš

  Šabić: Aerodrom da objavi sistematizaciju

  Nakon upornog odbijanja direktora niškog aerodroma da postupi po njegovim odlukama odlukama i Južnim vestima dostavi sistematizaciju radnih mesta, Poverenik za informacije od javnog značaja preti novčanim kaznama.

  (12) detaljnije
 • Na niški aerodrom sleteo prvi avion iz Dizeldorfa

  Počeli su letovi na liniji Dizeldorf-Niš-Dizeldorf, a avioni kompanije “Ryanair” leteće za ovaj nemački grad četvrtkom i nedeljom.

  (9) detaljnije
 • Aerodrom Niš

  Direktor Aerodroma sistematizaciju proglasio službenom tajnom

  Nakon što se mesecima pravdao proceduralnim razlozima, a zatim Južnim vestima dostavio netačne informacije, direktor niškog Aerodroma je podatke o opisu radnih mesta i potrebnoj školskoj spremi proglasio za službenu tajnu.

  (23) detaljnije
 • Rodoljub Šabić

  Niški Aerodrom tužio Šabića

  Nezadovoljan zbog toga što je Poverenik za informacije od javnog značaja naložio JP Aerodrom da Južnim vestima dostavi dokumentaciju u vezi sa sistematizacijom radnih mesta, direktor tog preduzeća je protiv odluke Poverenika podneo tužbu Upravnom sudu. 

  (28) detaljnije
 • bomba

  Zarđala bomba pronađena blizu aerodroma

  Dok su kopali zbog radova nedaleko od zgrade niškog Aerodroma, radnici ovog javnog preduzeća su, kažu u policiji, pronašli zarđalu ručnu bombu.

  (1) detaljnije
 • Aerodrom Niš

  Niški Aerodrom krije sistematizaciju radnih mesta

  Pravdajući se proceduralnim razlozima, uprava JP "Aerodrom" Niš već mesecima odbija da Južnim vestima dostavi dokument sa podacima o sistematizaciji radnih mesta. Reagovao i Poverenik za informacije od javnog značaja.

  (14) detaljnije
 • easyjet-foto-wikipedia

  I treći avio-prevoznik uskoro leti sa niškog aerodroma?

  Nakon kompanija “Wizzair” i “Ryanair”, čiji avioni uveliko lete ka Zapadnoj Evropi sa niškog aerodroma, uskoro bi i treći avio-prevoznik trebalo da dođe u Niš, najavljuje direktor RRA Jug Bojan Avramović, ne precizirajući detalje. 

  (16) detaljnije
 • iljusin

  "Iljušin" imao dozvolu da prevozi oružje sa niškog aerodroma

  Transportni avion "iljušin", koji je 8. septembra sa niškog aerodroma poleteo ka Džedi u Saudijskoj Arabiji, imao je odobrenje za transport naoružanja i vojne opreme, potvrđeno je Radiju Slobodna Evropa iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije.

  (8) detaljnije
 • Iljušini na niškom aerodromu

  Oružje za Bliski Istok ide sa niškog aerodroma?

  Odbijajući da "Južnim vestima" odgovore šta je u velikim transportnim avionima "iljušin" koji ovih dana iz Niša lete za Saudijsku Arabiju, u izjavi za specijalizovani portal "TangoSix" gradski čelnici potvrdili su da je reč o oružju.

  (16) detaljnije
 • Rajaner

  "Rajaner" konačno leti iz Niša

  Posle bezbroj najava u zadnjih deset godina, najveća evropska "jeftina" avio-kompanija uspostavila je redovne linije iz Srbije. Avion Rajanera poleteo sa na niškog aerodroma za Berlin, među putnicima i Makedonci, Vojvođani,... 

  (19) detaljnije