Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

ajvar

 • Dimitrovgradu odobrena 2 projekta

  Opštinama Pirotskog okruga 17 miliona za lokalne projekte

  Novac koji su dobili iz budžetskog fonda za lokalne samouprave, opštine Dimitrovgrad, Bela Palanka i Babušnica iskoristiće za realizaciju gastronomskih manifestacija, uvođenja E-uprave i za sređivanje skupštinske i fiskulturne sale. Najviše para dobila je Babušnica - 10,5 miliona dinara, a najmanje Bela Palanka - 856.000 dinara.

  (1) detaljnije
 • ajvar

  U Nišu izabran pobednik u pripremanju ajvara

  Početak jeseni je generalno period kada se ulicama južnih gradova širi miris pečene paprike. Praveći jedan od omiljenih srpskih specijaliteta - ajvar, u Parku Svetog Save tokom vikenda se nadmetalo 15 ekipa. Najbolji je, kako su saopštili iz Turističke organizacije Niša, bio tim "Arriva", dok su drugi bili "Doktor za ajvar", a treća ekipa članica Udruženja "Aktiv žena grada Niša".

  (5) detaljnije
 • ajvar foto aleksandar kostic

  U Leskovcu takmičenje za najbolji ajvar

  Leskovčani, za koje mnogi govore da prave najbolji ajvar jer imaju najbolje paprike i jedinstven recept, imaće priliku da to i dokažu u subotu, 29. septembra od 11 sati u dvorištu Šop Đokićeve kuće u okviru karavana "Izađi mi na teglu".

  detaljnije
 • ajvar

  U Vlasotincu takmičenje za najbolji ajvar

  Nadmetanje majstora u pravljenju ajvara održaće se u Vlasotincu 25. avgusta, a organizatori ove godine najavljuju dobru zabavu i druženje, kao i vredne nagrade za pobednike. U toku je prijavljivanje ekipa, karavan će proći gradovima širom Srbije, a veliko finale održaće se 13. oktobra u Beogradu.

  (1) detaljnije
 • Ajvar

  U Beloj Palanci takmičenje za najbolji ajvar

  “Izađi mi na teglu”, manifestacija na kojoj će se nadmetati svi oni koji smatraju da su majstori u pravljenju ajvara, održaće se 28. septembra u Beloj Palanci. Početak takmičenja zakazan je za 10:30, trajaće tokom čitavog dana, a najavljeni su i brojni plesni i muzički nastupi, program za decu, te prezentacija hrane.

  (3) detaljnije
 • Ajvar

  Takmičenje za majstore ajvara u Vlasotincu

  Vlasotinčani koji smatraju da su vešti u pripremi ajvara, mogu svoje kulinarsko umeće da pokažu na manifestaciji "Izađi mi na teglu", koja će se održati 25. avgusta na platou ispred zgrade Opštine. Manifestacija počinje u 11 sati.

  (2) detaljnije
 • Ajvar

  Kada bi se ajvar mešao sam... [video]

  Kao što retko ko ne voli da jede ajvar, skoro da nema onih koji uživaju da ga prave. Sate i sate treba provesti uz šporet, peći, ljuštiti, samleti paprike i na kraju konstantno mešati da zbog propusta trud ne bude uzaludan. Ipak, u dvorištu jednog Nišlije sve ovo umesto njega rade mašine.

  (25) detaljnije
 • Paprike

  Traži se ajvar-majstor u Nišu

  Nišlije koje bi da se oprobaju u pripremanju ajvara imaju priliku da učestvuju u karavanu “Izađi mi na teglu”. U četvrtak 22. septembra od 11 sati ispred “Roda centra” biće obezbeđeni svi potrebni sastojci i oprema za pripremu ovog specijaliteta.

  (7) detaljnije
 • Izađi-mi-na-teglu-2---Turistička-organizacija-Bele-Palanke.jpg

  Ko je najbolji ajvar-majstor?

  Natkriveni štand za ekipu, stolovi i stolice, kube, drva, tegle, sveža paprika i ostali sastojci biće obezbeđeni svakom takmičaru koji se bude prijavio na belopalančko takmičenje “Izađi mi na teglu”, gde će biti izabran najbolji spremač ajvara.

  detaljnije
 • ajvar-izadji-mi-na-teglu-juzne-vesti.jpg

  Leskovčani u subotu biraju najbolje u pripremi ajvara

  Karavan “Izađi mi na teglu”, jednodnevno takmičenje u pripremi ajvara, održaće se 3. oktobra od 10 sati u Leskovcu. Broj ekipa ograničen je na 15, a zainteresovani takmičari se mogu prijaviti u Turističkoj organizaciji Leskovca.

  detaljnije
 • jj.jpg

  Ko pravi najbolji ajvar u Nišu, Leskovcu i Vranju?

  Oni koji veruju da su pronašli najbolji recept za ajvar mogu to probati da dokažu na takmičenju “Izađi mi na teglu” za koje će se kvalifikacije održati 13. septembra u Nišu, 3. oktobra u Leskovcu a dan kasnije u Vranju.

  (3) detaljnije
 • ajvar pobednici

  Tim iz Leskovca napravio najbolji ajvar u Srbiji

  Da je leskovački ajvar najukusniji i najbolji u Srbiji dokazala je ekipa srednje škole ”Svetozar Krstić Toza” iz Vučja koja je pobedila u finalu takmičenja “Izađi mi na teglu“ održanom u Beogradu.

  detaljnije
 • ajvar3.jpg

  Tim "Bakina tajna“ pobednik u pravljenju ajvara

  Pobednik takmičenja "Izađi mi na teglu“ koje je održano kod sportske hale u Vranju je tim "Bakina tajna" i oni će učestvovati u finalu koje će se održati u Beogradu. "Baburice" su osvojile drugo mesto, a treće ekipa "Mijumčiki i feferončiki”.

  detaljnije
 • 490x370-zimnica.jpg

  Najbolja zimnica i čvarci u Niškom sajmištu

  U petak, 3. oktobra, na prostoru Niškog sajmišta biće održano osmo takmičenje “Naj-zimnica” na kom će svoje specijalitete predstaviti preko 80 učesnika iz južne i centralne Srbije.

  detaljnije
 • ajvar

  Najbolji ajvar u Leskovcu napravili srednjoškolci

  U nadmetanju za titulu najboljeg ajvara u Srbiji “boje” Leskovca braniće tim Srednje škole”Svetozar Krstić Toza” iz Vučja koji je bio najuspešniji na takmičenju “Izađi mi na teglu“ u ovom gradu.

  detaljnije
 • izadji-mi-na-teglu-ajvarshow.jpg

  Takmičenje u pravljenju ajvara u Vranju

  U organizaciji asocijacije “Bašta mašta” i “Turističke organizacije” u sredu će, kod Sportske hale, biti održano takmičenje u spremanju ajvara “Izađi mi na teglu”. Program počinje u 12h i trajaće sve do 20h.

  (1) detaljnije
 • ajvar

  Izbor najboljeg ajvara “Izađi mi na teglu”

  Kako bi se pronašao najbolji recept i rešila misterija gde i ko pravi najbolji ajvar u Srbiji, takmičarski karavan “Izađi mi na teglu” posetiće 30. septembra Leskovac, 1. oktobra Vranje, dok se tačan datum nadmetanja u Nišu još ne zna.

  detaljnije
 • zimnica.jpg

  Ajvar od pečuraka i slatko od ljubičica

  Na 7. takmičenju u pripremanju zimnice održanom u Nišu izlagači su prikazali brojne raznovrsne, neobične i organske proizvode.

  (1) detaljnije
 • ajvar

  Leskovački ajvar dobio međunarodni sertifikat

  Leskovački domaći ajvar dobio je serifikat o Međunarodnoj registraciji imena porekla proizvoda od Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO).

  (1) detaljnije
 • leskovac, ajvar komora

  Leskovački ajvar očekuje međunarodni sertifikat

  Regionalna privredna komora iz Leskovca i Udruženje proizvođača "Leskovački ajvar" pokrenuli su akciju za dobijanje međunarodnog sertifikata za ovaj proizvod.

  detaljnije