Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

gradonačelnik

 • gradska kuća

  Svi novinari gradonačelnika Niša - sukobi interesa, lažno predstavljanje i rad bez ugovora

  Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, iako često izbegava direktan kontakt sa medijima, okružen je novinarima koji rade za njega, a da nije jasno po kom osnovu i kako su za posao plaćeni kada uopšte nisu ni zaposleni u ovoj gradskoj službi. Njegov zvanični fotograf i portparol zapravo su zaposleni na sada privatnoj "Niškoj televiziji" i tvrde da su gradonačelnikovi volonteri, a zvanična pomoćnica za medije uverava da je i ona volonterka, ali na svom drugom poslu - na Gašićevoj TV “Zona plus”.

  (14) detaljnije
 • znakovi ljubavi

  "Znakovi ljubavi" od 700.000 dinara na mostovima u Leskovcu

  Da će Leskovac, pored postojećih, dobiti još 2 nova obeležja, pre par dana najavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. “Znakovi ljubavi” naći će se na pešačkim mostovima kod OŠ “Svetozar Marković” i Zelene pijace, gde će građani, poput mosta u Vrnjačkoj Banji, moći da ostave katance i "zaključaju" svoju ljubav. Kako se došlo na ovu ideju i zašto se toliki novac izdvaja za ukrase, nadležni nisu želeli da komentarišu, a građani Leskovca kažu da je sve to preskupo.

  (11) detaljnije
 • aktivisti

  Aktivisti predočili gradonačelniku Niša probleme žitelja okolnih sela - novi sastanak u decembru

  Problemi meštana Donje Trnave, Toponice, Mezgraje, Vrtišta, Trupala, Popovca i Medoševca koje su tokom marša kroz ova mesta prikupili aktivisti Nacionalne koalicije za decentralizaciju, našli su se pred gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem. Prvi čovek grada je obećao da će sagledati probleme, a novi sastanak između njega i aktivista zakazan je za decembar.

  (3) detaljnije
 • darko bulatović

  Gradonačelnik Niša tvrdi da se ulice ne grade i sređuju "bez stajanja" zbog izbora

  Nakon što je na konferenciji na kojoj je prisustvovalo tek nekoliko medija najavio da se radi na 24 putna pravca i da će do kraja godine biti obnovljeno oko 50 km puteva u Nišu i okolini, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je dva dana kasnije odbio da uživo odgovori na pitanje novinara Južnih vesti da li je užurbana izgradnja ulica u vezi sa predstojećim lokalnim izborima. Potom je mejlom odgovorio da "desetine kilometara ulica i puteva koje se grade nisu ni na kakav način povezane sa bilo kojim izborima ili političkim kampanjama”, već da su sad stvoreni uslovi za gradnju.

  (35) detaljnije
 • škoda

  Bulatović bio na Kosovu, a službeni auto na njegovo ime vozili po Nišu - on o tome ćuti

  Dok je 8. septembra 2018. gradonačelnik Niša Darko Bulatović privatnim kolima išao na Kosovo na miting predsednika Srbije Aleksandra Vučića gde je u povratku i priveden, na njegovo ime je njegov vozač po Nišu vozio službenu “škodu”. Vozač Zvonko Pavlović za to je naplatio 6 sati prekovremenog rada, a tvrdi da je tog dana razvozio gradske većnike po gradilištima, ali nije precizirao koje, niti zbog čega je Bulatović naveden kao korisnik. O svemu ćuti i gradonačelnik.

  (24) detaljnije
 • gradonačelnik

  Borci se sastali sa gradonačelnikom Niša - nove povlastice na čekanju

  Grupu ratnih veterana koja je protestovala ispred Gradske kuće primio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa kojim je, kako kažu u njegovom Kabinetu, dogovoreno da se nastavi sa beneficijama za komunalne usluge i izradom socijalnih karata. Odsad će, dodaju u Kabinetu gradonačelnika, gradska većnica za socijalna pitanja Tijana Đorđević Ilić jednom mesečno razgovarati sa njima.

  (3) detaljnije
 • gradski sajt Leksovac

  Gradski sajt Leskovca ponovo u službi veličanja gradonačelnika

  Trogodišnjica od odbrane doktorskog rada gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića bila je povod da se na gradskom sajtu napiše vest o tome. Iako bi zvanične prezenatcije gradova trebalo da informišu građane o važnim temama iz njihovg kraja, na leskovačkom često "zalutaju" vesti o gradonačelnikovim ličnim uspesima. I dok administratori sajta u tome ne vide ništa loše, opoziciona odbornica Jelena Spirić smatra da je reč o čistoj zloupotrebi.

  (40) detaljnije
 • Aero-klub Saša Mitrović Leskovac

  Puštanje zmajeva i druženje sa gradonačelnikom u nedelju u Leskovcu

  Ljubitelji vazduhoplovstva i avio-sportova moći će u nedelju, 7. jula od 17 sati bliže da se upoznaju sa radom aviona i vide deo opreme koju ima leskovački Aero-klub "Saša Mitorvić". Pored brojnih aktivnosti, Leskovčani će moći da uživaju u muzici i razgovoru, ali i, sudeći po pozivu sa zvaničnog gradskog sajta, razmene ideje sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem.

  (4) detaljnije
 • cvetanović gradonačelnik leskovac

  Nova nagrada za gradonačelnika Leskovca - najčitaniji stručni članak

  Nakon zahvalnice iz Hong Konga, proglašenja za "Džentlmena godine", ali i nagrade za najlepšu pesmu štiglića kojeg čuva, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović dobio je još jednu - nagradu za najčitaniji rad u 2017. godini u specijalizovanom časopisu "Acta medica Medianae".

  (31) detaljnije
 • cvetanović forum kina 2019

  Gradonačelnik Leskovca na forumu u Kini

  Prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović učesnik je Foruma gradonačelnika koji se ovih dana održava u kineskoj provinciji Ljiajoing. Cvetanović je deo delagacije Republike Srbije koja će na skupu govoriti o unapređenju odnosa dve zemlje u oblasti privrede i turizma.

  (3) detaljnije
 • obeležavanje trogodišnjice

  SSP: Obeležavanje gradonačelnikovog mandata oličenje grandomanije

  Da se jučerašnjim obeležavanjem drugog mandata gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića nipodoštavaju svi oni koji su pre naprednjaka bili na čelu grada, smatraju članovi Stranke slobode i pravde. Na obeležavanju godišnjice govorilo se o uspesima, a prikazani su film i izložba o napretku grada koji su veličali trenutno rukovodstvo. Svečanosti su prisustvovali direktori i zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama, kao i leskovački privrednici.

  (2) detaljnije
 • obeležavanje trogodišnjice

  Izložba i film u funkciji veličanja gradonačelnika Leskovca

  Desetominutnim filmom na kome su prikazane završene rekonstrukcije ulica, objekata i otvorene fabrike počelo je obeležavanje trogodišnjice od kada je mesto gradonačelnika po drugi put izabran Goran Cvetanović (SNS). Ova prilika iskorišćena je za veličanje i hvalospeve o radu, a Cvetanović je na događaju govorio i o svojim nagradama.

  (7) detaljnije
 • Goran Cvetanović i štiglić

  Gradonačelnikov nagrađeni štiglić na zvaničnom Tviter nalogu Leskovca

  Na javnom Tviter nalogu Grada Leskovca objavljena je vest o nagradi koju je osvojio štiglić gradonačelnika Gorana Cvetanovića. I dok administratori grupe nemaju komentar, a tvit su nakon reakcija javnosti obrisali, stručnjaci ocenjuju da je reč o neetičnom ponašanju i korišćenju zvaničnih kanala za ličnu promociju.

  (18) detaljnije
 • cvetanovic

  Gradonačelnik Leskovca: Od faraona do titule džentlmena godine

  Nakon prošlonedeljne pošiljke iz Hong Konga u kojoj je pored časopisa bila i diploma, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ove nedelje dobio je i priznanje "Prvog kluba dama", odnosno - proglašen za "Džentlmena godine". Navode da je nagradu dobio zbog zalaganja za eliminisanje stereotipa u poslovnom okruženju, a dok informacije o tačnim kriterijumima nema, opozicionari brojne "nagrade" vide kao način prikrivanja neuspeha u rukovođenju gradom.

  (8) detaljnije
 • bulatovic

  Bulatović deo delegacije Srbije u Kini - razgovori o tome da Niš postane pametan grad

  Kao jedini član delegacije Srbije sa lokala, kako kažu u Kabinetu gradonačelnika Niša, prvi čovek grada Darko Bulatović otputovao je u Kinu na Samit “Jedan pojas, jedan put”. Tamo će, tvrde, razgovarati o projektu za potpunu digitalizaciju Niša. Ukoliko se projekat realizuje, Niš bi, kažu u Gradskoj kući, bio prvi srpski "pametni" grad.

  (22) detaljnije
 • cvetanovic

  Pošiljka iz Hong Konga za gradonačelnika Leskovca: časopis i dve diplome

  Nagradu za uspešnog lidera organizacije “The bizz awards”, za koju svako može da se prijavi sam, a nije poznato da je onaj ko se prijavio nije i dobio, sada ima i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Stigla je iz Hong Konga i to za "uspešnog lidera i izvanredno poslovno rukovodstvo". Zasluge Cvetanovića deo su istog odlikovanja koje je ranije stiglo leskovačkoj Opštoj bolnici, odakle su potvrdili da kotizacija košta 900 evra.

  (10) detaljnije
 • avion

  Grad Niš predlaže destinacije do kojih će se leteti sa niškog aerodroma

  Dok u Ministarstvu saobraćaja ističu da Grad Niš mora da predloži i pre toga opsežno analazira evropske destinacije od javnog interesa do kojih bi trebalo da se leti sa Aerodroma “Konstantin Veliki”, u kabinetu gradonačelnika kažu da se analize već izrađuju. Međutim, ne pojašnjavaju koje službe analiziraju i koliko će im eventualno vremena trebati da sve završe i pošalju Vladi na usvajanje.

  (27) detaljnije
 • cvetanovic

  Gradonačelnik Leskovca na bolovanju obilazi svet

  Prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović juče se posle više od nedelju dana prvi put pojavio u javnosti, a na pitanje gde je u međuvremenu bio, u njegovom kabinetu kažu - odsutan zbog bolesti, iako "Južne vesti" poseduju fotografiju koja potvrđuje da je gradonačelnik leteo iz Istanbula.

  (88) detaljnije
 • potpisivanje ugovora

  Potpisan kolektivni ugovor u niškim JP - najavljeni bolji uslove za zaposlene

  Priznavanje radnog staža pri prelasku zaposlenih iz jednog u drugo javno preduzeće, ali i više mogućnosti za sidnikaliste da kontrolišu rad javnih i javno komunalnih preduzeća iz Niša omogućeni su kroz gradski kolektivni ugovor, ocenjuju sindikalisti javnog sektora. U Sindikatu “Nezavisnost” kažu da su zadovoljni ugovorom, ali da se nadaju da je on tek početak.

  (4) detaljnije
 • gradska kuća

  Novi pomoćnik gradonačelnika opet stiže sa mesta u JP, ali ga se ne odriče

  Dok je Miloš Milošević zbog stupanja na dužnost pomoćnika gradonačelnika Niša dao otkaz u Gradskoj toplani, što je gradonačelnik Darko Bulatović isticao kao veoma značajno, novi pomoćnik Goran Milosavljević svoje radno mesto u Objedinjenoj naplati je zamrzao. Doktor lokalne samouprave, nekadašnji gradski i funkcioner SPS-a Mile Ilić objašnjava da je zamrzavanje funkcije po Zakonu i iznenađen je zašto je Milošević dao otkaz, jer se funkcija pomoćnika završava sa Bulatovićevim mandatom.

  (25) detaljnije