Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

gradonačelnik

 • gradonačelnica

  Sotirovski razmišlja da li da tuži Banđura, novi sukob unutar SNS

  Viber poruka odbornika SNS-a Miloša Banđura u kojoj vređa gradonačelnicu Draganu Sotirovski, iako je namenio stranačkim kolegama dospela je i na brojne druge adrese. Ona poriče sukob, ali ističe da su reči Banđura pokušaj da bude zanimljiv i da razmišlja da li će ga tužiti.

  (41) detaljnije
 • sotirovski i kostic

  Sotirovski: Kostićeva će biti moja šefica Kabineta

  Gradsko veće je danas i zvanično usvojilo predlog o formiranju posebnog organa - Kabineta gradonačelnice. On će imati 16 zaposlenih, a njegova šefica biće, kako se još ranije spekulisalo, Miljana Kostić. Gradonačelnica Dragana Sotirovski je potvrdila da će njena saradnica koja je do sada u Kabinetu bila i bez ugovora i u sukobu interesa i zvanično šefovati Kabinetom.

  (16) detaljnije
 • sotirovski i kostic

  Misterija nove šefice Kabineta gradonačelnice - uvek uz Sotirovski, ali status se krije

  Skoro da ne postoji događaj u Nišu na kojem je bila gradonačelnica Dragana Sotirovski, a da nije i Miljana Kostić, do prošle nedelje odbornica SNS. Ona je i na sednicama Veća, na prijemu građana, ali medijima ne govori koji je njen status u Kabinetu. Dok stižu najave da će biti nova šefica, nema odgovora da li je sada zaposlena i u kom je statusu dok obavlja zvanične gradske poslove.

  (43) detaljnije
 • Razgovor sa gradonacelnicom 1, septembar 2020; foto: N. M

  Neki od problema građana dočekali i četvrtog gradonačelnika, još čekaju rešenje

  Priliku da nadležnima ukažu na probleme, zatraže pomoć i predlože ideje imali su građani na današnjem prijemu u Gradskoj kući pred gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski, njenom zamenicom, resornim članovima Veća i pomoćnicom. Ukazivali su na komunalne probleme i teške uslove života, a neki od građana kažu da im je zamereno što su o svojim problemima govorili i za medije. Na ove tvrdnje, iz kabineta gradonačelnice kažu da je reč o neistinama.

  (10) detaljnije
 • hotelijeri gradska kuća

  Hotelijeri, ugostitelji i turističke agencije traže pomoć od Grada pred poslednji “državni minimalac”

  Smanjenje poreza na imovinu, vraćanje boravišnih taksi, olakšice i pomoć Grada - to očekuju hotelijeri, ugostitelji i vlasnici turističkih agencija kako bi zadržali radnike i prebrodili korona-krizu koju opisuju kao najgore vreme za biznis. Gradonačelnica Dragana Sotirovski i predstavnici javnih preduzeća naveli su da im treba pomoći, ali nisu precizirali kako. Poručeno im je i da je za pomoć ovim sektorima privrede nadležna Vlada Srbije.

  (11) detaljnije
 • Škole u Nišu dobile toplomere i maske za zaposlene

  Povodom početka školske godine, zaposleni u školama dobiće po 2 maske što je donacija italijanske kompanije Olimpias, a javna preduzeća u Nišu školama su obezbedila beskontaktne toplomere. Nova gradonačelnica Dragana Sotirovski pohvalila se ovom donacijom na društvenim mrežama, a zvanično saopštenje niti poziv na događaj "Južne vesti" nisu dobile, a nema ga ni na gradskom sajtu.

  (10) detaljnije
 • Djordjevic, Sotirovski, Davidovic; foto: JV

  Realnije socijalne karte Nišlija, rešavanje problema beskućnika i dece ulice neke od najava nove-stare vlasti

  Brojne projekte i novine u oblasti socijalne zaštite najavljuje nova zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović, među kojima su realnije socijalne karte Nišlija, rešavanje problema beskućnika i dece ulice. Takođe kaže da će insistirati da bez dinara troška iz budžeta Niš bude prvi na Balkanu koji će otvoriti Dečiju kuću za decu koja su pretrpela nasilje. Novac za ambiciozne planove, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski, očekuju od donacija i evropskih fondova.

  (13) detaljnije
 • poplava Palilula

  Prekinuto ćutanje Grada - Sotirovski obećala rešenje za poplave na Paliluli

  Kao “prioritet prioriteta” opisala je nova gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski problem sa poplavama koje mesecima imaju građani Palilule, a koje mesecima nadležni ne rešavaju. Najavila je da će sledeće nedelje biti konstituisana vlast na Paliluli i da će oni, uz struku, pokušati da pomognu Palilulcima i da trajno reše problem poplava.

  (31) detaljnije
 • gradsko veće

  Niški većnici podelili resore

  Na prvoj sednici Gradskog veća koje je sastavila nova gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski podeljeni su resori. Nenad Stanković biće zadužen za planiranje i izgradnju, Branislav Kačar zadržaće sport i omladinu, a Adriana Anastasov vodiće kulturu i turizam, oblast koju je gradonačelnica označila kao prioritet jer, kaže, do sad nije dobro iskorišćena.

  (52) detaljnije
 • opština pirot

  Imenovani novi-stari pomoćnici gradonačelnika Pirota

  Dosadašnji zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović u narednom mandatu biće njegov pomoćnik. Gradonačelnik Vasić za pomoćnicu je imenovao i Milicu Golubović, koja je i u prošlom sazivu Skupštine bila na tom mestu i bila koordinator Grada za saradnju sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima.

  (1) detaljnije
 • dragana sotirovski

  Ekspoze Sotirovski - od opere do novih puteva, bivši čelnici se ne slažu da je Niš decenijama urušavan

  Da je Niš decenijama urušavan, a da je obnovu grada započeo SNS, kako je rekla u svom ekspozeu nova gradonačelnica Dragana Sotirovski, nisu saglasni bivši čelnici Niša - Goran Ćirić iz DS-a i Mile Ilić iz SPS-a. Obećanja iz Sotirovskinog ambicioznog ekspozea Danijel Dašić iz NKD-a ocenjuje kao prodaju bajke o nastupajućem zlatnom dobu.

  (67) detaljnije
 • sednica

  Na sednici niške Skupštine izabrana nova izvršna vlast

  Zasedanje niškog parlamenta na kojem je i zvanično doneta odluka o tome ko će činiti izvršnu vlast, odnosno ko će biti gradonačelnik i gradski većnici, održava se u Oficirskom domu. Za gradonačelnicu je izabrana Dragana Sotirovski, njen zamenik biće Dušića Davidović, a imenovano je i 9 gradskih većnika.

  (35) detaljnije
 • Sotirovski

  Niš dobio prvu gradonačelnicu - Dragana Sotirovski od kontrole politike na novu političku funkciju

  Prvi put u svojoj istoriji Niš ima gradonačelnicu - Dragana Sotirovski i zvanično će u narednom mandatu biti na čelu najvećeg grada na jugu Srbije, odlučili su odbornici na sednici skupštine sa 56 glasova za. Politikom se ne bavi dugo, iza sebe ima duži, 25-godišnji novinarski staž, dve i po godine je ipak u dresu naprednjaka i fotelji načelnice Nišavskog upravnog okruga, odakle je SNS prebacuje na mesto gradonačelnika.

  (76) detaljnije
 • sns izbori kolaz

  Milovanović: Ime gradonačelnika Niša saznaćete možda već sutra

  Da se danas u Beogradu birao gradonačelnik Niša, tvrde izvori Južnih vesti, a poverenik niških naprednjaka Zvezdan Milovanović kaže da zvanične sednice, pa ni odluke o tome nije bilo, ali da verovatno postoje konsultacije na nivou stranke oko kadrovskih rešenja. Ipak, ime prvog čoveka grada obećava vrlo brzo, možda već sutra, ali kaže da to nije bitno, jer će svakako biti neko iz Srpske napredne stranke, a možda i on ukoliko "neko tako kaže".

  (60) detaljnije
 • sednica

  Naprednjaci sami formirali vlast u Prokuplju, novi gradonačelnik Milan Aranđelović

  Sa 48 glasova za, 1 protiv i 6 odbornika koji nisu glasali, izabran je novi gradonačelnik Prokuplja, donedavni načelnik Topličkog okruga Milan Aranđelović. Na današnjoj konstitutivnoj sednici verifikovani su mandati 55 odbornika, a sudeći po izboru funkcionera, Srpska napredna stranka je sa 41 od ukupno 55 odborničkih mesta odlučila da sama formira gradsku vlast.

  (12) detaljnije
 • dom kulture

  Prokupački naprednjaci mogu sami da formiraju vlast, socijalisti čekaju poziv

  Konstitutivna sednica na kojoj će se verifikovani mandati odbornika, ali i izabrati novi predsednik parlamenta i njegovog zamenika, kao i funkcioneri koji će u naredne 4 godine činiti gradsku vlast u Prokuplju, zakazana je za 17. avgust. Za sada, jedina nedoumica je hoće li Srpska napredna stranka, koja je osvojila 41 mandat, kao i do ovih izbora napraviti koaliciju sa socijalistima koji će u novom sazivu imati 6 odbornika.

  (4) detaljnije
 • sns izbori kolaz

  Funkcionerima SNS se ne sviđa anketa "Južnih vesti", ali podelili rezultate kada vode

  Dok čitaoci "Južnih vesti" u anketi glasaju šta misle ko će između tri nezvanična kandidata SNS-a zaista i postati gradonačelnik Niša, njih dvoje - Dragana Sotirovski i Zvezdan Milovanović, svako na svom Fejsbuk profilu, kritikovali su anketu, namere Južnih vesti , ali su oboje objavili sliku rezultata u trenutku kada baš oni imaju prednost. Na Fejsbuk profilu Sotirovske, koja anketu naziva razonodom, slika je kada ona ima najviše glasova, dok je Milovanović, koji je naziva podmetačinom, takođe uhvatio baš trenutak kada je on u vođstvu.

  (41) detaljnije
 • opstina leskovac

  Konstitutivna sednica nove leskovačke Skupštine 17. avgusta

  Novog predsednika Skupštine grada, kao i predstavnike građana Leskovac bi trebalo da dobije u ponedeljak, 17. avgusta, za kad je zakazana konstitutivna sednica parlamenta.

  (1) detaljnije
 • Bulatovic, cenzura, mediji

  Pres služba gradonačelnika Niša demantuje pitanje, tokom Bulatovićevog uključenja se prvi put čulo o aparatu

  Nakon što je novinar "Južnih vesti" na konferenciji za medije Vlade Srbije pitao o aparatu Kardiohirurgije koji radi testove na koronu, pres služba gradonačelnik Niša reagovala je na pitanje, rekavši da Darko Bulatović o tom aparatu nikada nije govorio. Glavna urednica "Južnih vesti" Gordana Bjeletić pozivanje na odgovornost zbog pitanja ocenjuje kao novinu i kaže da je prvi put informacija o aparatu javno izrečena tokom Bulatovićevog uključenja na TV "Pink".

  (21) detaljnije
 • korona

  U Srbiji 118 zaraženih, o obolelima od korone u Nišu nadležni i dalje ćute

  Građani su i dalje bez informacija o tome koliko je obolelih od virusa korona na lečenju u Nišu i kakvo je njihovo zdravstveno stanje. O tome niko od nadležnih ne želi da govori već dva dana, gradonačelnik Darko Bulatović takođe kaže da ne zna i da će pokušati da reši problem ćutanja nadležnih iz institucija. Ono što javnost zna jeste sa sajta Ministarstva zdravlja, da u Srbiji ima 118 obolelih od korone, za 21 više nego juče.

  (24) detaljnije