Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

javni prevoz

 • Autobus

  Vozač i putnik se potukli u gradskom autobusu u Nišu

  Prepirka, koja je onda prerasla i u tuču, kako kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu, desila se danas oko 15 sati između vozača i putnika u niškom gradskom autobusu, a onda se preselila i van njega na Trgu kralja Aleksandra.

  (10) detaljnije
 • U kakvim autobusima se voze Nišlije?

  Nišlije prevozili neispravnim autobusom?

  Jedan od gradskih autobusa koji saobraća na "kružnoj liniji", policija je juče isključila iz saobraćaja kod "Niš-auta" i uputila na tehnički pregled, jer je bio neispravan, tvrdi bivši radnik Direkcije za javni prevoz Slobodan Kašić, koji kaže da je i sam vozio autobuse koji su “pokvareni”. U policiji je “ovaj slučaj još u obradi”, a direktor Direkcije i njegov zamenik nisu želeli da komentarišu, jer su “na odmoru”.

  (7) detaljnije
 • Gradski prevoz

  Izmenjene pojedine linije gradskog prevoza zbog Dana policije

  Građani koji se ovih dana budu vozili gradskim prevozom moraće da čekaju autobus na drugim stanicama nego uobičajeno, jer će neke linije biti preusmerene. Širi centar Niša će povremeno biti zatvoren za saobraćaj do nedelje 4. juna, zbog proslave Dana policije, pa zato autobusi neće moći tuda da prolaze.

  detaljnije
 • vranje parking foto i.m.

  Besplatan parking i dežurstva u Vranju tokom prvomajskih praznika

  Osim u garaži kod hotela "Vranje", parkiranje se neće naplaćivati 1. i 2. maja, a neće biti ni gradskog prevoza. Dežurna apoteka biće "Zdravlje 1", lekari će raditi od 7 do 13 sati, a neprekidno dežuraju Hitna pomoć i Urgentna služba Doma zdravlja.

  detaljnije
 • Nedeljni i letnji red vožnje od 1. do 7. januara; foto: FB strana JKP Direkcija za javni prevoz Grada Niša

  Za novogodišnje praznike letnji i nedeljni red vožnje

  Nišlije koje u vreme novogodišnjih i božićnih praznika budu morale da se voze autobusom koristiće nedeljni red vožnje na svim linijama javnog prevoza. Za zimski raspust će se primenjivati letnji red vožnje.

  detaljnije
 • Dragan Dobrašinović

  Zbog afere sa gradskim prevozom, krivične prijave protiv tužilaca

  Smatrajući da su Tužilaštvo za organizovani kriminal i Više tužilaštvo u Nišu odustajanjem od istrage protiv tadašnjeg gradonačelnika Niša Zorana Perišića i njegovog saradnika Nenada Stankovića za nameštanje tendera za gradski prevoz zapravo želeli da ih zaštite, građanski nadzornik tog tendera traži istragu protiv tužilaca.

  (7) detaljnije
 • vozdova

  Zatvara se saobraćaj u centru Niša

  Gradski autobusi neće prolaziti kroz centar grada u utorak od 9 do 11:30 zbog “Trke za srećnije detinjstvo” koju organizuje Crveni krst Srbije.

  (4) detaljnije
 • Kuršumlija---Lj.-M..jpg

  Opština plaća taksi đacima do škole i nazad

  Nakon što je “Niš ekspres” ukinuo autobusku liniju od Kuršumlije do Kuršumlijske Banje, lokalne vlasti su odlučile da za prevoz desetak đaka iz planinskih sela angažuju taksiste.

  detaljnije
 • Autobus ostao bez točka

  Sa gradskog autobusa otpao točak

  Nakon što je, tvrde svedoci, neko vreme vozio sa vidno iskrivljenim zadnjim desnim točkom, sa autobusa "Niš ekspresa" je na Trgu kralja Aleksandra u Nišu otpao točak. Niko nije povređen, a putnici su mirno napustili autobus.

  (25) detaljnije
 • gradski-prevoz-foto:-FB-strana-JGP-Nis

  Počinje zimski red vožnje, Direkcija “otvorena za predloge”

  Od 1. septembra do leta iduće godine, osim tokom školskih raspusta, gradski autobusi u Nišu će ići češće, po zimskom redu vožnje. Iz Direkcije za javni prevoz pozivaju građane da daju svoje predloge i sugestije u vezi sa trasama i terminima.

  (22) detaljnije
 • 490x370-autobus-gradski-prevoz.jpg

  Više autobusa do Niške Banje zbog Dana Svetog Ilije

  Gradski autobusi za Nišku Banju će u utorak 2. avgusta od 16:30 učestalije saobraćati na ovoj liniji zbog opštinske slave praznika Sveti Ililja, potvrdili su u Direkciji za javni gradski prevoz.  

  (1) detaljnije
 • Namešten tender za gradski prevoz

  Istraga protiv Perišića za nameštanje tendera ipak nastavljena

  Nakon što je Tužilaštvo za organizovani kriminal odustalo, Više javno tužilaštvo je odlučilo da nastavi istragu u vezi sa nameštanjem tendera za javni gradski prevoz, vrednog preko 50 miliona evra.

  (6) detaljnije
 • 490x370-parking-znak1

  Tokom praznika besplatan parking i izmenjen red vožnje

  Od petka 29. aprila do utorka 3. maja neće biti naplate parkinga u Nišu, a gradski i prigradski autobusi ići će po nedeljnom letnjem redu vožnje.

  detaljnije
 • Nije namešteno

  Tužilaštvo obustavilo istragu protiv Perišića i Stankovića

  I pored audio-snimaka na kojima se čuje kako gradonačelnik i njegovi saradnici šteluju uslove tendera za gradski prevoz, Tužilaštvo za organizovani kriminal je odbacilo krivičnu prijavu jer "nema osnova za sumnju" da je reč o korupciji.

  (26) detaljnije
 • autobus
  Izbori 2016

  Pred izbore i nove povlastice za gradski prevoz

  Još 9.500 penzionera u Nišu ubuduće će besplatno dobijati kartice za autobuski prevoz. Odluku da privilegije omogući pred izbore gradonačelnik objašnjava tvrdnjom da su sada "ostvarene uštede" i stvorena mogućnost za to.

  (15) detaljnije
 • Namešten tender

  Nestali snimci sa sednica tenderske komisije za gradski prevoz

  Nakon što su godinu i po dana tvrdili da su snimci sa sastanaka komisije za pripremu najvećeg tendera u istoriji Niša "javno dostupni", ali odbijali da kažu gde, iz gradske Direkcije za javni prevoz saopšteno da su snimci - slučajno uništeni.

  (25) detaljnije
 • bus

  Više autobuskih polazaka na Zadušnice

  U subotu 5. februara, kada pravoslavni hrišćani obeležavaju Zadušnice, biće uvedena jedna vanredna linija gradskog prevoza i biće pojačan prevoz na liniji Gabrovačka reka - Novo groblje.

  detaljnije
 • stajalista

  Postavljaju se autobuske nadstrešnice na bulevarima

  Na Bulevaru dr Zorana Đinđića, Bulevaru cara Konstantina i Nemanjića u Nišu biće postavljeno 14 nadstrešnica na autobuskim stajalištima, najavili su iz niške Direkcije za izgradnju grada.

  (5) detaljnije
 • Putnici na niškom aerodromu

  Treća (najava) sreća

  Nakon dve najave da će biti formirano preduzeće "Aerodromi Srbije" stigla nam je - treća najava. Prošle nedelje Vlada Srbije prenela je saopštenje Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da je Vlada na sednici odlučila da tokom prve polovine februara počne sa radom preduzeće „Aerodromi Srbije".

  (1) detaljnije
 • prevoz

  Letnji red vožnje za vreme raspusta

  Na svim autobuskim linijama javnog prevoza u Nišu u toku zimskog školskog raspusta, od 1. februara do 16. februara primenjivaće se letnji red vožnje.

  detaljnije