Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

jednokratna pomoć

 • 490x370-prokuplje-ck.jpg

  Siromašnim porodicama u Dimitrovgradu pomoć u hrani i kozmetici

  Najugroženijim porodicama u Dimitrovgradu Crveni krst dodeliće 500 paketa sa hranom, brašnom i kozmetikom za higijenu. Paketi će se deliti svakog radnog dana od 10 do 14 sati u prostorijama ove humanitarne organizacije, a prednost imaju osobe sa invaliditetom, korisnici socijalne pomoći i penzioneri. Crveni krst dodelio je i školski pribor prvacima dimitrovgradske Osnovne škole.

  detaljnije
 • Bebe novac foto Aleksandar Kostic

  Umesto novca, za Vranjance koji dobiju bebu - vaučeri

  Kako bi novac za novorođenče ubuduće mogli da dobiju i parovi koji u tom trenutku nisu platili porez, odbornici su doneli odluku da roditeljima, umesto jednokratne pomoći, daju vaučer. Novac u iznosu od 12.000 dinara moći će da potroše u radnjama Apotekarske ustanove.

  (1) detaljnije
 • Staratelji dobili 15.000 dinara

  Pomoć za decu bez roditeljskog staranja u Pirotu

  Desetu godinu zaredom Grad Pirot dodeljuje novčanu pomoć deci bez roditeljskog staranja, a danas je uručeno 36 rešenja starateljima kojima je dodeljeno po 15.000 dinara. Jednokratna pomoć uručuje se već 10 godina uoči Uskrsa, kako bi starateljima olakšali materijalnu situaciju.

  detaljnije
 • bebe

  Nakon 3 meseca pauze, krajem februara počinje podela vaučera za bebe

  Oko 600 roditelja koji od kraja novembra prošle godine čekaju na vaučere koje dobijaju kao pomoć Grada Niša nakon rođenja deteta, dobiće ih krajem februara, pošto je procedura oko javne nabavke pri kraju, kaže gradska većnica Tijana Đorđević Ilić. Vaučeri vrednosti 10.909 dinara 990 roditelja moći će da iskoristi u "Ready group"-u koji je pobedio na tenderu.

  (3) detaljnije
 • oprema za bebe

  Podeljeni svi vaučeri za novorođene bebe u Nišu, novi posle praznika

  Pošto je do kraja novembra podeljeno svih 550 "Pertinijevih" vaučera za bebe, nabavljenih u oktobru, oni koji u međuvremenu budu dobili dete u Nišu moraće da čekaju na ovu gradsku pomoć do sledeće godine. Sekretarka Sekretarijata za socijalnu zaštitu Mirijana Popović kaže da je u pripremi javna nabavka za novu turu vaučera.

  (3) detaljnije
 • Bojnik, 1 sediste SO mala

  Konkurs za jednokratnu pomoć studentima iz Bojnika

  Redovni studenti druge, treće i četvrte godine sa prosekom ocena 8,5 i više i prebivalištem u Bojniku, mogu konkurisati za jednokratnu novčanu pomoć od 30.000 dinara, koju dodeljuje Opština. Dokumenta se mogu predati do 30. novembra.

  detaljnije
 • paketi

  Siromašnim niškim porodicama brašno i kozmetika, uskoro i ogrev

  Najsiromašnijim porodicama u Nišu Crveni krst deli pakete u kojima je brašno i kozmetika za higijenu, a uskoro će dobiti i drva za ogrev, piše na gradskom sajtu, dok bi prema najavama, oni koji žive u najlošijim uslovima mogli da dobiju i drugu pomoć pred predstojeću zimu.

  (1) detaljnije
 • Opstina Prokuplje foto lj.m.

  Konkurs za jednokratnu pomoć studentima sa teritorije Prokuplja

  Redovni studenti druge, treće i četvrte godine sa prosekom ocena 9 i više i prebivalištem u Prokuplju, mogu konkurisati za jednokratnu novčanu pomoć koju dodeljuje Opština Prokuplje, a preko Fonda za finanasiranje talenata. Rok za predaju dokumenata je do 19. novembra.

  detaljnije
 • Bebe novac foto Aleksandar Kostic

  Smanjena davanja za vantelesnu oplodnju u Vranju

  Nakon promene pravilnika po kome parovi koji su već koristili pomoć Grada mogu konkurisati ponovo za jednokratnu pomoć, a koja je do nedavno iznosila po 400.000 dinara, broj zahteva se naglo povećao, pa je Gradsko veće odlučilo da se pomoć smanji na 200.000 dinara, kako bi više parova iskoristilo sredstva.

  detaljnije
 • oprema za bebe

  Roditelji iz Niša vaučere za bebe moraju da potroše u prodavnici igračaka

  Novopečeni roditelji će vaučere koje dobijaju kao pomoć Grada Niša nakon rođenja deteta od sada moći da iskoriste u prodavnici "Pertini" koja je izabrana na javnoj nabavci. Dok mame i tate negoduju jer kažu da u toj prodavnici u ponudi nema najpotrebnijih stvari za novorođenčad i ističu da je to "bacanje para", Mirjana Popović iz Sekretarijata za dečiju i socijalnu zaštitu kaže da je tender sproveden po zakonu i da će i tamo moći da se kupi oprema za bebe.

  (20) detaljnije
 • bebe 2018 vranje foto i.m.

  Dečak i 3 devojčice prve bebe u Vranju u 2018. godini

  Prva beba koja je na svet došla u Novoj godini je dečak koga je ubrzo nakon ponoći rodila Bojana Aritonović iz Dubnice koju su predstavnici vranjske vlasti darivali sa 20.000 dinara. U novogodišnjoj noći rođene još 3 devojčice, a njihove majke darivane su sa po 10.000 dinara.

  detaljnije
 • Gradska uprava Vranje foto i.m.

  Grad Vranje nastavlja da pomaže lečenje bolesne dece

  Od početka ove godine sa namenskog računa za lečenje dece i omladine obolele od maligniteta i drugih bolesti koji je Grad Vranje otvorio kako neophodna pomoć ne bi zavisila od trenutnog stanja u budžetu, isplaćeno je ukupno 775.000 dinara.

  detaljnije
 • skolske klupe foto Aleksandar Kostic

  Naredne nedelje isplata pomoći roditeljima vranjskih prvaka

  Odluka da svi đaci prvaci sa teritorije Vranja dobiju po 5.000 dinara krenuće da se sprovodi u ponedeljak, 4. decembra, saopšteno je nakon sednice Gradskog veća. Uskoro i konkurs za dodelu po 20.000 dinara iz gradskog budžeta najuspešnijim visokoškolcima.

  detaljnije
 • stare osobe penzioneri foto aleksandar kostic

  PUPS traži 13. penziju i za niške penzionere

  Partija ujedinjenih penzionera Srbije predlaže da građani Niša kojima je penzija niža od 15.000 dinara dobiju i 13. uplatu u istom iznosu kolika im je i penzija, a ovom inicijativom ugledali su se na predsednika svoje stranke Milana Krkobabića koji je ovakvu pomoć najavio za Beograđane.

  (7) detaljnije
 • skolske klupe foto aleksandar kostic

  Prvacima u Vranju i Svrljigu po 5.000 dinara

  Gradsko veće Vranja donelo je odluku o dodeli jednokratne pomoći roditeljima učenika 1. razreda osnovnih škola sa teritorije grada od po 5.000 dinara. Isti iznos dobijaju i prvaci u Svrljigu, kao i poklon pakete sa sveskama i školskim priborom. Besplatan školski pribor i za prvake u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

  detaljnije
 • Vujacic-foto-Evropski-progres

  “Poslovni ambijent treba da ohrabruje mlade na preduzetništvo”

  Obrazovni sistem koji se ne poklapa sa potrebama tržišta rada, nedostatak prakse i veština koje traže poslodavci, nedovoljno prilika za radna iskustva, loša ekonomska situaciju, ali i strah od nepoznatog, razlozi su visoke stope nezaposlenosti mladih, smatra nacionalni menadžer programa „Evropski progres“ Marko Vujačić.

  detaljnije
 • Nebojsa-Ivkovic

  Frizerski salon otvorio u osamnaestoj - ni od čega napravio nešto

  Skoro svaki drugi ispitanik u Srbiji je u anketi Svetske banke rekao da želi da bude preduzetnik, ali na taj korak nije spreman ni svaki deseti jer čak 85 % anketiranih to smatra rizikom. Nebojša Ivković iz Merošine se u takav rizik upustio čim je dobio diplomu frizera i "ni od čega napravio nešto".

  (4) detaljnije
 • Vranje porodiliste foto i.m.

  Duplirana pomoć u Vranju za vantelesnu oplodnju

  Umesto dosadašnjih 200.000 dinara, parovi kojima se odobri novac za vantelesnu oplodnju iz budžeta Grada dobijaće po 400.000. Promenjen je i Pravilnik dodele pomoći, a u budžetu je za ovu namenu planirano 4 miliona dinara.

  detaljnije
 • Vranje foto I.M.

  Na računu za bolesnu decu iz Vranja blizu 700.000 dinara

  Iako je najveći deo novca do sada uplatio Grad koji je i otvorio račun, novac uplaćuju i sami Vranjanci, a Grad apeluje na sve, naročito privrednike da nastave sa uplatama na račun za lečenje teško obolele dece i mladih iz ovog grada.

  detaljnije
 • vranje

  Vranju pomoć duplirana, Surdulici prepolovljena

  Vlada Srbije opredelila je novac iz tekuće budžetske rezerve za Grad Vranje u iznosu od 100 miliona dinara, iako je premijer Aleksandar Vučić obećao 50 miliona, dok je Surudulica tražila 30, a dobila 15 miliona dinara.

  (5) detaljnije