Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

jednokratna pomoć

 • Redovi prodavnice vanredno stanje Niš mart 2020 foto Južne vesti Vanja Keser6

  I milioneru i siromahu po 100 evra - “Vučićeva kampanja usred pandemije”

  Dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da naprednjačka vlast namerava da iz budžeta svim punoletnim građanima Srbije podeli po 100 evra, stručnjaci kažu da je reč o populističkoj meri, marketinškom potezu i kampanji koja nikad nije ni stala, iako je vanredno stanje zbog pandemije koronavirusa.

  (143) detaljnije
 • zgrada Prokuplja

  Najbolji prokupački studenti dobijaju od Grada po 30.000 dinara

  Studenti sa prosekom većim od 9.0, njih 83 koji su se prijavili na konkurs Grada za dodelu jednokratne novčane pomoći, dobiće po 30.000 dinara, što je 3.000 dinara manje od kolega koji su tu pomoć dobili prošle godine. Ugovori o dodeli sredstava biće potpisani u petak 20. decembra od 11 sati u svečanoj sali zgrade Gradske uprave.

  detaljnije
 • opstina prokuplje

  Višak para iz budžeta Prokuplja dele zaposleni u javnom sektoru i funkcioneri

  Zaposlenima u Gradskoj upravi, Javnom preduzeću "Hammeum“, Direkciji, kulturnim ustanovama i svim radnicima iz javnih preduzeća i ustanova biće kao solidarna pomoć podeljen višak novca koji je navodno gradska vlast uštedela u prethodnom periodu. Gradsko veće je preporučilo organizacionim jedinicama da isplate solidarnu pomoć zaposlenima, kako je obrazloženo, "radi poboljšanja materijalnog i socijalnog položaja u 2019. godini".

  (12) detaljnije
 • oprema za bebe

  Svrljižani i Belopalančani povećavaju izdvajanje iz budžeta za novorođenčad

  Jednokratna pomoć roditeljima koje se dodeljuje iz budžeta Svrljiga i Bele Palanke od naredne godine biće povećana, najavljuju iz ovih lokalnih samouprava, pa će tako roditelji novorođenih beba u Svrljigu ubuduće dobiti 60.000, a oni u Beloj Palanci 50.000 dinara. Odbornici u Svrljigu doneli su i niz odluka koje bi trebalo da pomognu budućim roditeljima.

  detaljnije
 • Radnici Koštane

  Počela isplata socijalne pomoći za najugroženije radnike “Koštane”

  Nesuglasice između vranjskih obućara, gradske vlasti i Centra za socijalni rad trenutno su rešene jer je ipak postignut dogovor za Centrom da 306 radnika sa spiska dobije jednokratnu pomoć od po 40.000 dinara. Suština problema bila je u tome, što su samo socijalno najugroženiji sa tog spiska, njih oko 50, ispunjavali uslove na jednokratnu pomoć, iako je za njih 306 uplaćeno preko 12 miliona na račun Centra. Ipak, radnici “Koštane” nastavljaju borbu dok država ne isplati prosečno 120.000 dinara za 1.680 radnika.

  (1) detaljnije
 • 490x370-prokuplje-ck.jpg

  Siromašnim porodicama u Dimitrovgradu pomoć u hrani i kozmetici

  Najugroženijim porodicama u Dimitrovgradu Crveni krst dodeliće 500 paketa sa hranom, brašnom i kozmetikom za higijenu. Paketi će se deliti svakog radnog dana od 10 do 14 sati u prostorijama ove humanitarne organizacije, a prednost imaju osobe sa invaliditetom, korisnici socijalne pomoći i penzioneri. Crveni krst dodelio je i školski pribor prvacima dimitrovgradske Osnovne škole.

  detaljnije
 • Bebe novac foto Aleksandar Kostic

  Umesto novca, za Vranjance koji dobiju bebu - vaučeri

  Kako bi novac za novorođenče ubuduće mogli da dobiju i parovi koji u tom trenutku nisu platili porez, odbornici su doneli odluku da roditeljima, umesto jednokratne pomoći, daju vaučer. Novac u iznosu od 12.000 dinara moći će da potroše u radnjama Apotekarske ustanove.

  (1) detaljnije
 • Staratelji dobili 15.000 dinara

  Pomoć za decu bez roditeljskog staranja u Pirotu

  Desetu godinu zaredom Grad Pirot dodeljuje novčanu pomoć deci bez roditeljskog staranja, a danas je uručeno 36 rešenja starateljima kojima je dodeljeno po 15.000 dinara. Jednokratna pomoć uručuje se već 10 godina uoči Uskrsa, kako bi starateljima olakšali materijalnu situaciju.

  detaljnije
 • bebe

  Nakon 3 meseca pauze, krajem februara počinje podela vaučera za bebe

  Oko 600 roditelja koji od kraja novembra prošle godine čekaju na vaučere koje dobijaju kao pomoć Grada Niša nakon rođenja deteta, dobiće ih krajem februara, pošto je procedura oko javne nabavke pri kraju, kaže gradska većnica Tijana Đorđević Ilić. Vaučeri vrednosti 10.909 dinara 990 roditelja moći će da iskoristi u "Ready group"-u koji je pobedio na tenderu.

  (3) detaljnije
 • oprema za bebe

  Podeljeni svi vaučeri za novorođene bebe u Nišu, novi posle praznika

  Pošto je do kraja novembra podeljeno svih 550 "Pertinijevih" vaučera za bebe, nabavljenih u oktobru, oni koji u međuvremenu budu dobili dete u Nišu moraće da čekaju na ovu gradsku pomoć do sledeće godine. Sekretarka Sekretarijata za socijalnu zaštitu Mirijana Popović kaže da je u pripremi javna nabavka za novu turu vaučera.

  (3) detaljnije
 • Bojnik, 1 sediste SO mala

  Konkurs za jednokratnu pomoć studentima iz Bojnika

  Redovni studenti druge, treće i četvrte godine sa prosekom ocena 8,5 i više i prebivalištem u Bojniku, mogu konkurisati za jednokratnu novčanu pomoć od 30.000 dinara, koju dodeljuje Opština. Dokumenta se mogu predati do 30. novembra.

  detaljnije
 • paketi

  Siromašnim niškim porodicama brašno i kozmetika, uskoro i ogrev

  Najsiromašnijim porodicama u Nišu Crveni krst deli pakete u kojima je brašno i kozmetika za higijenu, a uskoro će dobiti i drva za ogrev, piše na gradskom sajtu, dok bi prema najavama, oni koji žive u najlošijim uslovima mogli da dobiju i drugu pomoć pred predstojeću zimu.

  (1) detaljnije
 • Opstina Prokuplje foto lj.m.

  Konkurs za jednokratnu pomoć studentima sa teritorije Prokuplja

  Redovni studenti druge, treće i četvrte godine sa prosekom ocena 9 i više i prebivalištem u Prokuplju, mogu konkurisati za jednokratnu novčanu pomoć koju dodeljuje Opština Prokuplje, a preko Fonda za finanasiranje talenata. Rok za predaju dokumenata je do 19. novembra.

  detaljnije
 • Bebe novac foto Aleksandar Kostic

  Smanjena davanja za vantelesnu oplodnju u Vranju

  Nakon promene pravilnika po kome parovi koji su već koristili pomoć Grada mogu konkurisati ponovo za jednokratnu pomoć, a koja je do nedavno iznosila po 400.000 dinara, broj zahteva se naglo povećao, pa je Gradsko veće odlučilo da se pomoć smanji na 200.000 dinara, kako bi više parova iskoristilo sredstva.

  detaljnije
 • oprema za bebe

  Roditelji iz Niša vaučere za bebe moraju da potroše u prodavnici igračaka

  Novopečeni roditelji će vaučere koje dobijaju kao pomoć Grada Niša nakon rođenja deteta od sada moći da iskoriste u prodavnici "Pertini" koja je izabrana na javnoj nabavci. Dok mame i tate negoduju jer kažu da u toj prodavnici u ponudi nema najpotrebnijih stvari za novorođenčad i ističu da je to "bacanje para", Mirjana Popović iz Sekretarijata za dečiju i socijalnu zaštitu kaže da je tender sproveden po zakonu i da će i tamo moći da se kupi oprema za bebe.

  (20) detaljnije
 • bebe 2018 vranje foto i.m.

  Dečak i 3 devojčice prve bebe u Vranju u 2018. godini

  Prva beba koja je na svet došla u Novoj godini je dečak koga je ubrzo nakon ponoći rodila Bojana Aritonović iz Dubnice koju su predstavnici vranjske vlasti darivali sa 20.000 dinara. U novogodišnjoj noći rođene još 3 devojčice, a njihove majke darivane su sa po 10.000 dinara.

  detaljnije
 • Gradska uprava Vranje foto i.m.

  Grad Vranje nastavlja da pomaže lečenje bolesne dece

  Od početka ove godine sa namenskog računa za lečenje dece i omladine obolele od maligniteta i drugih bolesti koji je Grad Vranje otvorio kako neophodna pomoć ne bi zavisila od trenutnog stanja u budžetu, isplaćeno je ukupno 775.000 dinara.

  detaljnije
 • skolske klupe foto Aleksandar Kostic

  Naredne nedelje isplata pomoći roditeljima vranjskih prvaka

  Odluka da svi đaci prvaci sa teritorije Vranja dobiju po 5.000 dinara krenuće da se sprovodi u ponedeljak, 4. decembra, saopšteno je nakon sednice Gradskog veća. Uskoro i konkurs za dodelu po 20.000 dinara iz gradskog budžeta najuspešnijim visokoškolcima.

  detaljnije
 • stare osobe penzioneri foto aleksandar kostic

  PUPS traži 13. penziju i za niške penzionere

  Partija ujedinjenih penzionera Srbije predlaže da građani Niša kojima je penzija niža od 15.000 dinara dobiju i 13. uplatu u istom iznosu kolika im je i penzija, a ovom inicijativom ugledali su se na predsednika svoje stranke Milana Krkobabića koji je ovakvu pomoć najavio za Beograđane.

  (7) detaljnije
 • skolske klupe foto aleksandar kostic

  Prvacima u Vranju i Svrljigu po 5.000 dinara

  Gradsko veće Vranja donelo je odluku o dodeli jednokratne pomoći roditeljima učenika 1. razreda osnovnih škola sa teritorije grada od po 5.000 dinara. Isti iznos dobijaju i prvaci u Svrljigu, kao i poklon pakete sa sveskama i školskim priborom. Besplatan školski pribor i za prvake u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

  detaljnije