Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kajakašice

 • kajak kanu klub medicinar

  Juniori niškog Medicinara treći u spustu u Srbiji

  Juniori Kajak-kanu kluba Medicinar iz Niša osvojili su treće mesto u ekipnoj konkurenciji na Prvenstvu Srbije u spustu održanom u Ušću kod Kraljeva

  (1) detaljnije
 • Kajak Nišava

  Niški kajakaši na Evropskom prvenstvu u Pragu

  Reprezentacija Srbije, sastavljena većinom od Nišlija, otputovala je u Prag, gde će se 1. do 3. juna takmičiti na Evropskom prvenstvu u slalomu. Od 4 takmičara, koliko ih je u nacionalnom timu, čak troje je iz niškog kluba Gusar: Kristina Petrović, Miloš Jevtić i Pavle Đorđević.

  detaljnije
 • Kajakasice

  Kajakašica iz Niša izabrana za predstavnika Srbije na trci u Kini

  Među 20 evropskih sportista, koji će predstavljati svoje zemlje na takmičenju svetskog ranga u Kini, kako kažu u Kajak-kanu klubu Gusar, našla se i Nišlijka Kristina Petrović. Svetska i Evropska kajakaška federacija odlučivale su o tome ko će se nadmetati na Jangcekjangu, najdužoj reci u Aziji.

  detaljnije
 • Kajak kanu

  Niški kajakaši odlični u Velesu i Kraljevu

  Takmičarke Medicinara bile su najbolje na Otvorenom prvenstvu Makedonije u Velesu i u kajaku i u kanuu, a sem zlata pripalo im je i jedno srebrno odličje. Sa druge strane, momci iz niškog kluba takmičili su se u Kraljevu i tamo osvojili 2 medalje.

  detaljnije
 • Medicinar kajak

  Niška kajakašica druga na Evropskom kupu

  Veoma uspešan vikend je za kajakašima niškog Medicinara. Tako je nakon poslednjeg 4. kola Evropskog Kupa Olja Lazarević zauzela 2. mesto u ukupnom plasmanu, dok su pioniri i kadeti osvojili 19 medalja na Državnom prvenstvu, što je njihov klub pozicioniralo kao 2. u Srbiji.

  detaljnije
 • Kajak Nišava

  Žetva medalja za niške kajakše na Državnom prvenstvu

  Na Ušću kod Kraljeva, održano je Državnom prvenstvu u slalomu kajakom i kanuom za juniore i seniore, a kajakaši niških klubova Gusar i Medicinar odneli su čak 12 medalja. Državni prvaci postali su Miloš Jevtić i Marko Đorđević, dok se Kristina Petrović okitila zlatom veslajući i u kajaku i u kanuu.

  detaljnije
 • kajak-medicinar1-foto-medicinar

  Nove medalje za kajakašice Medicinara

  Niške kajakašice iz Kajak i kanu kluba Medicinar osvojile su dve medalje na Državnom prvenstvu za pionire i kadete, koje je ovog vikenda održano u blizini Kraljeva.

  detaljnije
 • Odlična uvertira za Evropsko prvenstvo; foto: R. T.

  Niškim kajakašicama tri medalje na međunarodnom takmičenju

  U Banja Luci su ovog vikenda održana dva takmičenja u kajaku, a Nišlijke Milica Kostov i Kristina Petrović takmičile su se na oba i osvojile 3 medalje. Na mestu gde su prošle godine osvojile svetsku bronzu, takmičarke niškog kluba Gusar ovog puta doveslale su do zlata na Evropskom kupu.

  detaljnije
 • Niški kajakaši takmičiće se i u reprezentaciji; foto: Zoran Vuković

  Još jedan uspešan vikend za niške kajakaše

  Na dva fronta su se ovog vikenda takmičili kajakaši niških klubova, pa je tako 8 takmičara Gusara nastupilo u Skoplju, a Kristini Petrović je za malo pobeglo pobedničko postolje. Sa druge strane, kajakaši Medicinara takmičili su se na državnom takmičenju u Čačku gde su osvojili 4 medalje.

  detaljnije
 • Kanu Medicinar Gusar

  Niškim kajakašicama 4 medalje na Evropskom kupu

  Skoplje je i ove godine bilo domaćin Evropskog kupa u kajaku na divljim vodama, a 4 takmičarke iz Niša bile su izuzetno uspešne, pa su u svoj grad donele zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

  detaljnije
 • Kajakašice

  Niške kajakašice: Tek sada postajemo svesne svog uspeha

  Kajakašice kluba “Gusar” okitile su se svetskom bronzom, te evropskim i državnim zlatom, a izbor za najbolje sportistkinje Niša stavio je krunu na najuspešniju godinu Kristine Petrović i Milice Kostov.

  detaljnije
KOMENTAR DANA

I ne treba nam voz. Peške je brže.

pr čitalac

Tekst: Vozom ni u Niš, ni iz Niša - mnoge linije ukinute, građani nezadovoljni