Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

konferencija

 • Beogradska otvorena škola

  Nacionalna ekološka asocijacija: Vazduh zagađen, a grejna sezona tek počinje

  Da je situacija sa zagađenjem vazduha loša i ove godine, bez ikakvih izgleda za poboljšanjem, a da grejna sezona još nije ni počela, neki su od zaključaka sa godišnje konferencije koju je organizovala Beogradska otvorena škola. Građani ne žele, kažu, da čekaju sledeći septembar kako bi saznali kakav su vazduh udisali u prethodnoj godini i smatraju da njihova informisanost i instaliranje senzora za građanski monitoring predstavljaju prvi korak u borbi za čist vazduh.

  (2) detaljnije
 • stanković

  Odbornik Stanković: Grad Niš da obezbedi besplatne udžbenike za đake

  Da Grad Niš obezbedi budžetom za 2022. godinu besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih i srednjih škola, kao i da se roditeljima koji su platili knjige za prošlu školsku godinu refundira iznos, te da odmaralište "Divljana" opet koriste deca, inicijativa je koju je nadležnima podneo opozicioni odbornik Miodrag Stanković.

  (16) detaljnije
 • SSP

  Među ometačima skupa SSP u Nišu i članovi SNS, ali tvrde da su bili na kafi, a ne stranački organizovani

  Pored "Đilase, lopove", "Marinika, gde ti je porše", okupljeni građani su juče prozivali članove SSP-a da podržavaju Rezoluciju o Srbima kao genocidnom narodu. Konferencija za medije SSP-a u centru Niša konstantno je ometana, a među okupljenima su bili i članovi SNS-a. U Nišu je samo nastavljeno što je započeto u Kragujevcu, a sve učestalije sabotiranje opozicije da javno govori, za politikologa Bobana Stojanovića je ciljano i predstavlja način da se obesmisli politika, kao i da se ljudi otuđe.

  (45) detaljnije
 • Programiranje

  Inženjeri iz "Gugla" na niškoj online konferenciji za programere

  Na online konferenciji koju 16. juna u 17 sati organizuje No Limit Hub iz Niša, dvoje senior inženjera iz Gugla će podeliti svoja znanja iz domena naprednih tehnologija. Učešće na predavanju je besplatno, ali navode da je prijava neophodna.

  detaljnije
 • tepić

  Miloševićeva o napadu na Tepićevu u Jagodini: Jezivo je da policija ne reaguje

  Odbornik Prave Srbije u Skupštini Jagodine Dušan Marković fizički je nasrnuo na Mariniku Tepić prilikom konferencije ispred parlamenta u Jagodini, svedoči njena stranačka koleginica iz Niša Jelena Milošević koja je prisustvovala nemilom događuju. Kako kaže, sve to se dešavalo naočigled policije koja je bila u blizini i nije reagovala.

  (17) detaljnije
 • DIDS

  "DIDS 2021 Digital" privukao veliki broj gledalaca

  Prva digitalna DIDS konferencija po nekim parametrima je nadmašila svoje oflajn prethodnike. Jedan od njih je broj posetilaca, ovoga puta digitalnih. U okruženju u kom su svi internet sadržaji na samo klik daleko, zadržati pažnju na onlajn konferenciji nimalo nije lak zadatak, ali ovogodišnji DIDS je uspeo u tome. Video platforma, sa koje je vršen prenos uživo na dids.rs sajtu, zabeležila je preko 600 jedinstvenih gledalaca. Sedamnaest učesnika iz zemlje i sveta uspelo je da zaokupi pažnju gledalaca i ponudi raznolikost pristupa osnovnoj temi – internet kao sluga i kao gospodar.

  (1) detaljnije
 • dids 2021

  Još malo vremena ostalo za prijavu na ovogodišnju konferenciju “DIDS 2021 Digital”

  Do 17 sati danas otvorene su prijave za učešće na konferenciji “DIDS 2021 Digital”, a događaj će biti održan bez prisustva publike 17. marta, uz video prenos koji će moći da prate samo oni koji se budu registrovali za konferenciju, kažu organizatori.

  detaljnije
 • izbori

  Birači da glasaju za poslanike, ne za liste - zaključak naučne konferencije “Kako, koga i zašto smo birali?”

  Na dvodnevnoj onlajn naučnoj konferenciji o izborima u Srbiji u poslednje tri decenije od uvođenja višestranačja u Srbiji, učesnici su se saglasili da je osnovna manjkavost aktuelnog izbornog sistema činjenica da birači na izborima ne biraju poslanike po imenu i prezimenu već glasaju za partijske liste, navode iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

  (4) detaljnije
 • Ponovljeni izbori; foto: V. Keser

  O izborima u prošle 3 decenije višestranačja u Srbiji govore stručnjaci na onlajn konferenciji

  Onlajn naučna konferencija ,,Kako, koga i zašto smo birali?’’, koja će biti održana 9. i 10. decembra, okupiće stručnjake koji će sa različitih aspekata govoriti o izborima koji su bili održani u Srbiji u poslednjih 30 godina, od kada je ponovo uspostavljeno višestranačje, a koje su obeležili građanski ratovi, raspad zajedničke i nastanak novih država, promene institucionalnog i ustavnog okvira, ekonomske i političke krize .

  (1) detaljnije
 • Ivan Topalović konferencija

  Konferencija "Move.Link.Engage" - biznis i civilni sektor zajednički za rešavanje nezaposlenosti mladih

  Saradnjom između biznis i civilnog sektora mogu se rešiti ključni izazovi sa kojima se susreću zemlje Zapadnog Balkana: nezaposlenost mladih, nedostatak preduzetničkih inicijativa i razvoj socijalnog preduzetništva, zaključak je sesije poslednjeg dana konferencije Move.Link.Engage, održane preko Zoom-a, a u organizaciji Beogradske otvorene škole.

  detaljnije
 • mediji

  Povratak novinara na konferencije za medije, odvajaju se televizije i štampa

  Proteklih 10 dana u Palati Srbije događao se svojevrsni paradoks - konferencije za novinare na kojima nema novinara, ali epidmiolozi najavljuju da će tome, počev od sutra, doći kraj. Mediji će ponovo moći da dolaze na redovne pres konferencije epidmiologa i uživo postave pitanja, s tim što će jednog dana moći da dolaze televizije, a drugog štampa i onlajn mediji.

  detaljnije
 • zapisi sa konferencije, foto zeljko veljkovic

  Konferencije za novinare o koroni bez novinara - struka rekla "da" bez ozbiljnog razmišljanja

  Iako su stručnjaci do sada, kao primer bezbednog okupljanja u vanrednom stanju zbog korone, navodili upravo redovne konferencije za novinare, od danas se one održavaju bez novinara. Pitanja se šalju mejlom i čitaju u programu uživo. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je razlog to što je virus korona ušao u neke redakcije, a epidemiolog Predrag Kon odgovara da je struka bila saglasna da se one održavaju onlajn, ali bez ozbiljnijeg razmišljanja.

  (26) detaljnije
 • SNS Vranje

  Naprednjaci optužuju i vređaju "Info Vranjske", urednik portala kaže da se SNS plaši javnosti

  Reakcije onih koji smatraju da SNS pravi “tim za uništenje medija”, a povodom najava iz SNS-a da je u planu formiranje pravnog tima koji će krivičnim prijavama i tužbama odgovoriti na pisanje jednog lokalnog portala koji smatraju lažnim, ne jenjavaju. Vranjski SNS reagovao je na izjave onih koji ih osuđuju i pojasnio da su im glavni problem "Info Vranjske", a urednik ovog portala kaže da se naprednjaci plaše javnosti.

  detaljnije
 • SNS Vranje

  Naprednjaci u Vranju najavili pravni tim za obračun sa “jednim lokalnim medijem”

  Da je u planu formiranje pravnog tima koji će krivičnim prijavama i tužbama odgovoriti na pisanja jednog lokalnog medija koja smatraju lažnim, poruka je sa konferencije za medije vranjskih naprednjaka. Oni kažu da su medijske slobode i pluralizam prevršili svaku meru i da neće ostati nemi na objave protiv funkcionera, direktora javnih preduzeća i članova njihovih porodica. Usledile su burne reakcije onih koji smatraju da SNS formira "tim za uništenje medija".

  (6) detaljnije
 • konferencija o nato bombardovanju

  O posledicama NATO bombardovanja ponovo na konferenciji u Nišu

  Drugi međunarodni simpozijum "Posledice bombardovanja SR Jugoslavije osiromašenim uranijumom 1999." biće održan u Nišu od 17. do 19. juna, a organizatori najavljuju učešće stručnjaka iz celog sveta.

  (6) detaljnije
 • wpnis.rs

  Prva konferencija "WordPress" u Nišu

  Druženje programera i svih ljubitelja i korisnika platforme za izradu sajtova WordPress biće organizovano na prvoj zvaničnoj koferenciji WorldPress, koja će biti održana u Nišu 18. i 19. maja. Planirano je da, u prostorijama Elektronskog fakulteta i Visoke tehničke škole, budu održana predavanja za sve one koji žele da svoju poslovni karijeru unaprede ili promene.

  (2) detaljnije
 • Međunarodna konferencija

  Vranjskom učitelju titula najboljeg nastavnika na prostorima bivše Jugoslavije

  Učitelj vranjske osnovne škole "Svetozar Marković" Miomir Dejanović, svestrani predavač koji piše pesme, crta stripove, ilustracije i koristi ih kao nastavna sredstva, proglašen je za jednog od najboljih nastavnika na prostorima bivše Jugoslavije na međunarodnoj konferenciji "Svet obrazovanja briše granice", koja je nedavno održana u Skoplju.

  detaljnije
 • Tastatura

  U Niš dolaze svetski developeri, istovremeno i IT sajam zapošljavanja

  Oni koji bi da se zaposle u sektoru informacionih tehnologija ili žele da čuju predavanja svetskih stručnjaka iz ove oblasti, mogu da posete "ITkonekt" konferenciju koja je najavljena za 20. april u Hotelu "Tami" u Nišu. Organizatori najavljuju i prisustvo guglovog developera iz Velike Britanije Harija Robertsa kao i uključenje svetskog java stručnjaka Adama Biena.

  detaljnije