Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

ostavka

 • sednica

  Novo rukovodstvo u Kuršumliji, ostavke podneli predsednik Opštine, Skupštine i zamenik predsednika

  Dosadašnji predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić, kome je ovo bio treći uzastopni mandat, podneo je ostavku na današnjoj sednici Skupštine. Na istoj sednici ostavke su podneli i njegov zamenik Vojimir Čarapić i predsednik Skupštine Dejan Lović, kao i svi članovi Veća, potvrdio je Vidić za Južne vesti. Izabrano je na istom zasedanju i novo-staro rukovodstvo, pa će funkciju prvog čoveka Kuršumlije obavljati dosadašnji zamenik Vojimir Čarapić, a zamenik predsednika Opštine biće Lović, koji je do sada bio predsednik Skupštine. Svi novi-stari funkcioneri su iz Srpske napredne stranke.

  (1) detaljnije
 • decija klinika

  Direktorka Dečje klinike UKC Niš podnela ostavku

  Direktorka Klinike za dečje interne bolesti Emilija Golubović podnela je ostavku na tu funkciju, a direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić kaže da će je zameniti doktorka Ljiljana Pejčić.

  (29) detaljnije
 • SNS Leskovac

  Leskovački naprednjaci dobili novog potpredsednika

  Nakon što je doskorašnja potpredsednica leskovačkog Gradskog odbora Srpske napredne stranke zbog zdravstvenih razloga Jelena Kocić podnela ostavku na tu funkciju, na jučerašnjem sastanku GO odlučeno je da novi potpredsednik bude Perica Gavrilović. Kako saopštavaju iz SNS-a, Gavrilović je izabran jednoglasno, a predlog je stigao od predsednika GO Gorana Cvetanovića.

  (6) detaljnije
 • Zamenica gradonačelnika i 3 leskovačka većnika podneli ostavke, Cvetanović pronašao zamene

  Samo 9 meseci od početka mandata, 4 člana Gradskog veća Leskovca podnelo je ostavke na te funkcije, a gradonačelnik Goran Cvetanović je već pronašao njihove zamene za koje se očekuje da na sutrašnjoj Skupštini budu imenovani. Među članovima Veća koji su podneli ostavke nalazi se i zamenica gradonačelnika Ana Janković Stojanović, a na njeno mesto će biti postavljena Lidija Dimitrijević, koja je do sada bila odbornica Srpske napredne stranke u lokalnom parlamentu.

  (2) detaljnije
 • Zvezdan Milovanović

  Zvezdan Milovanović podneo ostavku na mesto poverenika niškog SNS-a

  Poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu Zvezdan Milovanović podneo je ostavku na tu funkciju, potvrdio je Južnim vestima . Sa te pozicije odlazi, kaže, iz zdravstvenih razloga.

  (76) detaljnije
 • sednica

  Sotirovski naložila direktorki da podnese ostavku, stručnjaci pitaju čemu služe odbornici

  Direktorka Turistčke organizacije Niš Danka Milojković na to mesto je došla glasovima većina odbornika, a ostavku podnela po nalogu gradonačelnice. Politikolog Boban Stojanović i Mladen Jovanović iz NKD-a podsećaju na Zakon i da gradonačelnica jedino može da predloži razrešenje Skupštini. Ovakav nalog Stojanović vidi kao realnu situaciju u lokalnoj samoupravi u Srbiji u kojoj je uloga Skupštine i odbornika marginalizovana, a odluke donose u interesu partije, dok Jovanović prepoznaje kontrolu narativa - da ne bi ispalo da je pobuna radnika uticala na smenu direktorke.

  (61) detaljnije
 • Danka Milojkovic

  Sotirovski naložila direktorki TON-a da podnese ostavku i kaže - nezakonito je zaposlila sebe

  Pre nego što je podnela ostavku na mesto direktorke Turističke organizacije Niš, Danka Milojković je dala otkaz ugovora o radu po, kako je istakla gradonačelnica Dragana Sotirovski, po njenom nalogu. Razlog što je Milojkovićeva izgubila direktorsku fotelju nije tužba koju su protiv TON-a podneli zaposleni, o čemu su Južne vesti pisale, već je, kaže Sotirovski, prekršila zakone i bez ičijeg odobrenja sa predsednikom Upravnog odbora za sebe zaključila ugovor na neodređeno vreme.

  (41) detaljnije
 • Danka Milojkovic foto screenshot FB strana Turistička organizacija Niš;

  Danka Milojković podnela ostavku na mesto direktora Turističke organizacije Niš

  Mesto direktora Turističke organizacije Niš od danas je upražnjeno, nakon što je Danka Milojković, posle nešto manje od 2 godine na čelu TON-a, podnela ostavku.

  (45) detaljnije
 • blace

  Direktorka predškolske ustanove u Blacu podnela ostavku, tvrdi da je trpela opstrukcije i pritisak vlasti

  Direktorka Predškolske ustanove “Prva radost” u Blacu Dobrila Stošić tvrdi da već 2 meseca lokalna samouprava u Blacu opstruiše njen rad kako bi je naterali da podnese ostavku, te da je zakazana sednica Upravnog odbora posle koje će nešto više znati o njenom statusu. Lokalni funkcioneri za koje kaže da navodno pozivaju telefonom radnike Predškolske ustanove i prete im da je bojkotuju, kažu da oni nemaju nikakve veze sa tim i da prvi put čuju da se tako nešto dešava.

  (7) detaljnije
 • Kačar

  Posle priče o ostavci Kačara, gradonačelnica poručuje da je svako slobodan da ode

  Da su informacije da je novi-stari član Gradskog veća Branislav Kačar podneo ostavku kuloarske priče, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski, iako te informacije dolaze iz Gradske kuće i od članova njihove, Srpske napredne stranke. Sotirovski takođe tvrdi da nema sukoba u Veću, ali da neće nikoga prisiljavati da u njemu ostane, ako neki većnik ima neku bolju ponudu ona će se, kaže, sa njim pozdraviti i zahvaliti mu na saradnji.

  (32) detaljnije
 • branislav kačar

  Kačar demantuje navode da je podneo ostavku

  Da je jedini iz prošlog saziva preostali član Gradskog veća Branislav Kačar podneo ostavku, svega dva meseca nakon "obnavljanja" funkcije, informacija je koja se sinoć proširila sportskim krugovima, onda odjeknula dalje, a kako Kačar danas kaže i njega su drugi obavestili o tome. Na poruke da li je podneo ostavku juče nije odgovarao, a sednica Veća koja je trebalo da se održi sinoć je otkazana.

  (33) detaljnije
 • 490x370-490x370-novo-groblje-1.jpg

  Direktorka "Gorice" podnela ostavku

  Posle manje od godinu dana na funkciji direktora JKP “Goirca” u Nišu, gde je bila u v.d. stanju, Dragana Stevanović podnela je ostavku na tu funkciju, kako kaže, iz ličnih razloga. Ime njenog naslednika još nije poznato javnosti.

  (23) detaljnije
 • Dom zdravlja Vranje

  Upravnik vranjske bolnice podneo ostavku

  Zbog, kako kaže, neslaganja oko organizacije posla sa direktorkom Zdravstvenog centra, upravnik Bolnice u Vranju i specijalista opšte hirurgije dr Saša Đorđević podneo je ostavku. Direktorka Zdravstvenog centra je kratko prokomentarisala za Južne vesti da je - iznenađena.

  (4) detaljnije
 • Narodno pozorište

  Većina članova Saveta niškog "Teatra na raskršću", čiji je pokrovitelj Vučić, podnela ostavke

  Politizacija niškog pozorišnog festivala jedan je od glavnih razloga koji navode članovi Saveta koji su podneli ostavke mesec dana pred "Teatar na raskršću", čiji je pokrovitelj Aleksandar Vučić. Od 7 članova njih 4 napustilo je festival, a ko će zameniti Nebojšu Bradića, Aleksandra Milosavljevića, Dejana Petkovića i Darka Lukića, nije objavljeno.

  (19) detaljnije
 • blace

  Nezadovoljan predloženim kadrovima, član Glavnog odbora SPS u Blacu podneo ostavku

  Nezadovoljan najavljenim kadrovskim rešenjima u vrhu lokalnog SPS-a u Blacu, član Glavnog odbora te stranke Miloš Rakonjac podneo je neopozivu ostavku na sve funkcije i članstvo u stranci. Rakonjac kaže da nije jedini i da je veliki broj članova nezadovoljan, a da je sve počelo nakon što su iz centrale SPS stigla imena koordinatora stranke sa kojima većina izvornih članova SPS-a nije zadovoljna.

  (4) detaljnije
 • branislav stanković

  Direktor leskovačkog "Vodovoda" podneo ostavku

  Godinu dana od kako je postavljen na mesto vršioca dužnosti direktora leskovačkog Vodovoda, Branislav Stanković je podneo ostavku. Razlog za ovakav potez Stanković nije obrazložio, a nije odgovarao ni na telefonske pozive. Administrativni odbor Skupštine grada predložio je da na njegovo mesto dođe nekadašnji direktor ovog preduzeća Staniša Ristić.

  (2) detaljnije
 • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

  Pirotski lekari odustali od najavljenog štrajka

  Štrajk dela zaposlenih u pirotskoj Opštoj bolnici koji je bio najavljen za danas, odložen je. U štrajkačkom odboru kažu da su odlučili da daju još vremena nadležnima da reše njihov problem sa direktorom Goranom Petrovićem, ali kako novinari Južnih vesti saznaju od izvora iz pirotske Bolnice, štrajkački odbor i sindikati su podlegli pritisku predstavnika Ministarstva zdravlja.

  (4) detaljnije
 • Ne odustaju od zahteva

  Nastavlja se obustava rada u pirotskoj Bolnici, kolege podržavaju suspendovanog anesteziologa

  Deo zaposlenih u pirotskoj Opštoj bolnici nastavio je sa jednočasovnom obustavom rada, a u periodu od 12 do 13 sati u amfiteatru Bolnice održavaju sastanke i planiraju štrajk koji će krenuti u utorak 12. novembra. I dalje nema nikakvog komentara direktora Gorana Petrovića koji se ne javlja na pozive i ne odgovara na SMS poruke novinara Južnih vesti .

  (12) detaljnije
 • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

  Danas bez obustave rada u pirotskoj Bolnici, jednočasovni štrajk se nastavlja sutra

  Zbog dolaska državnog sekretara Berislava Vekića, svakodnevna obustava rada dela lekara, medicinskih sestara i tehničara u pirotskoj Opštoj bolnici danas će biti prekinuta, a ona će se, kako kaže anesteziolog Milan Živić, nastaviti sutra i trajaće najmanje do naredne nedelje, za kada je planiran štrajk. Štrajkači su i dalje bez kontakta sa direktorom Petrovićem, koji ne odgovoara i na pozive i poruke novinara.

  (2) detaljnije