Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

ostavka

  • tončić

    Načelnica Pirotskog okruga podnela ostavku

    Nakon što je izabrana za predsednicu Skupštine grada, Dragana Tončić (SNS) podnela je ostavku na mestu načelnice Pirotskog upravnog okruga, gde se nalazila od 2016. godine.

    (1) detaljnije
  • bolnica pirot

    Direktor pirotske Bolnice podneo ostavku

    Lekar Perica Stojanović u oktobru je imenovan za vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Pirot, a samo dva meseca kasnije podneo je ostavku na tu funkciju. Kao povod za to naveo je privatne razloge. Stojanović je inače i bivši odbornik pirotske Skupštine i član SNS-a, a na aktuelnim izborima nije ga bilo na listi kandidata naprednjaka.

    (2) detaljnije
  • Opština Gadžin Han

    Predsednik Gadžinog Hana krio da je podneo ostavku, raspušta se Skupština

    Predsednik Opštine Gadžin Han Milisav Filipović je krio da je podneo ostavku još 28. septembra, što znači da bi već sutra trebalo da se raspuste odbornici i uvede Privremeni organ, a da će tako i biti potvrdio je predsednik Skupštine Slaviša Ivković. Odbornik Damir Stojanović ukazuje da se i dalje sve odvija u tajnosti, a tekst ostavke predsednika kriju od novinara.

    (7) detaljnije
  • IMG_20231012_155450

    Sotirovski potvrdila da o ostavkama gradonačelnika odlučuje vrh SNS-a

    Kada vrh vladajuće Srpske napredne stranke odluči koji će gradonačelnici i predsednici opština podnositi ostavke, odnosno kada na red dođe Grad Niš, tada će se o tome razgovarati - odgovor je gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski na pitanje zbog čega se u danima kada su njene partijske kolege podnosile ostavke, nije oglašavala o svojoj.

    (32) detaljnije
  • predsednik opstine gadzin han, filipovic, foto jv jelena misic

    Predsednik Gadžinog Hana o ostavci: "ne dajem takve informacije"

    Upitan da li je podneo ostavku kada i njegove brojne kolege zbog vanrednih izbora, predsednik Opštine Gadžin Han Milisav Filipović rekao je da "ne daje takve informacije" i uputio na informativnu službu koja ne postoji. Nije hteo da objasni ni kako se danas obeležava Dan opštine i oslobođenje Zaplanja, jer su umesto svečane sednice u Skupštini neki dobili poziv za ručak u kafani.

    (8) detaljnije
  • vladica dimitrov

    Ostavku podneo i predsednik Opštine Dimitrovgrad

    Da je još u četvrtak, 28. septembra, podneo ostavku na funkciju predsednika Opštine Dimitrovgrad, na konferenciji za novinare potvrdio je Vladica Dimitrov. Potvrdio je i da je tako odlučeno na nivou rukovodstva Srpske napredne stranke, a u saradnji sa predsednikom Republike.

    (6) detaljnije
  • dveri

    "Dosta je igre živaca" - Niške Dveri traže ostavku Sotirovski

    Gradska organizacija Dveri Niš traži od gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski da podnese ostavku uz poruku da prekine “igru živaca” i omogući Nišlijama da odaberu svog gradonačelnika na prevremenim lokalnim izborima.

    (8) detaljnije
  • milan aranđelović

    Gradonačelnik Prokuplja krio da je podneo ostavku

    Iako je to tek danas zvanično potvrđeno, gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović podneo je ostavku još 28. septembra, kada je i obavešteno nadležno Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Na današnjoj sednici Skupštine je predsednik Dejan Lazić izvestio odbornike o ostavci i najavio da će ta 39. sednica biti najverovatnije poslednja u ovom sazivu lokalnog parlamenta. Prethodnih dana je ćutao, a u danu kada je podneo ostavku, na pitanja novinara Južnih vesti je to negirao.

    (4) detaljnije
  • Dragana Sotirovski

    Ostavka Sotirovski još upitna - pozvala novinare na konferenciju, pa izbegla pitanja

    Iako su njene partijske kolege sa juga Srbije prethodnih dana podnosile ostavke na funkcijama gradonačelnika i predsednika opština, Dragana Sotirovski još uvek o tome ćuti. Ni na konferenciji za medije, koja je organizovana drugim povodom, nije želela da odgovara na pitanja novinara. Ona je samo otišla iz hola Gradske kuće, a njena šefica Kabineta poručila novinarima da gradonačelnica Niša nije planirala da odgovara na pitanja i da ide na druge događaje.

    (25) detaljnije
  • Tamara Milenković Kerković

    Dveri Niš: Uz ostavke, tražimo izveštaje o lokalnim budžetima i o stanju imovine

    Pre nego što gradonačelnici i predsednici opština podnesu ostavke treba građanima da podnesu račune - da kažu kakvo je stanje u budžetu, kolika su dugovanja, koliko je uvećana njihova imovina i imovina njihovih porodica, smatra narodna poslanica i potpredsednica Pokreta Dveri Tamara Milenković Kerković. Ona kaže da vlast nije dobro upravljala državnim novcem i do rashodi nisu transparentni pa je zato neophodno polaganje računa.

    (12) detaljnije
  • Nina Ilić i Sotirovski

    Gradonačelnica Niša krije da li je podnela ostavku

    Kao i u slučaju gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski odbija da se izjasni o mogućoj ostavci, kao što su to učinile mnoge njene partijske kolege. Ona je za Južne vesti rekla da je gradska vlast spremna za lokalne izbore, ali nije želela da potvrdi niti negira ostavku. Iz Skupštine Grada ćute.

    (60) detaljnije
  • vasić

    Vasić i zvanično podneo ostavku na mesto gradonačelnika Pirota

    Kako bi krenuli da se stvaraju pravni uslovi za održavanje najavljenih lokalnih izbora, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić zvanično je na sednici Skupštine podneo ostavku na svoju funkciju i do izbora će ostati u tehničkom mandatu.

    (7) detaljnije
  • 1695906518267

    Ostavke predsednika opština na jugu: Jedni već podneli, drugi još čekaju "direktivu šefa"

    Nakon što su se u javnosti pojavile informacije da će gradonačelnici i predsednici opština na jugu Srbije podneti ostavke, Južne vesti nezvanično saznaju da su neki od njih to već učinili, a zvanično su napustili tu funkciju predsednici opština Vladičin Han i Vlasotince. Ostali uglavnom odgovaraju da prvi put za to čuju, neki navode da će to učiniti ako takva instrukcija stigne od "šefa", dok Ljubić Međarac iz Doljevca kaže da "direktive ne prima", ali da će razmisliti.

    (43) detaljnije
  • muzej prokuplje

    Tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv direktorke prokupačkog Muzeja

    Nakon nešto više od godinu dana, prokupačko Osnovno tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv aktuelne direktorke Narodnog muzeja “Toplice” u Prokuplju zbog sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje isprave. Kako su Južne vesti ranije pisale, sumnja se da je Lj. K. falsifikovala potpis o navodnoj ostavci tadašnjeg v. d. direktora Muzeja Dragana Popovića na osnovu čega je Skupština Prokuplja kao jednu od tačaka na sednici uvrstila njegovo razrešenje i njeno imenovanje za direktora te ustanove.

    (2) detaljnije
  • Jasenoković protest

    Hitnu smenu većnika Stankovića traže zbog "zloupotrebe ličnih podataka"

    Niški većnik Nenad Stanković nije ispunio datu reč da će podneti ostavku ako je na protestu za odbranu Belog vrha bio neko iz Jasenovika, a u svoju odbranu je novinarima rekao da taj čovek ne živi u tom selu, otkrio njegovu "pravu adresu" i izneo podatke koje ima policija. Matejevčani zato više ne traže njegovu ostavku, već hitnu smenu, jer smatraju opasnom ovu zloupotrebu ličnih podataka. Advokat Rodoljub Šabić je objasnio da jeste reč o kršenju zakona, jer lični podaci građana ne smeju da dođu do funkcionera koji ih koriste u politikantske svrhe, kao što se to desilo u ovom slučaju.

    (4) detaljnije
  • stanković i sotirovski

    Većnik Stanković tvrdi da nije on nepristojan zbog onoga što je rekao, već novinarka zato što je to čula

    Ni na današnjoj sednici niške Skupštine se gradski većnik Nenad Stanković nije izvinio novinarima ili javnosti za nepristojnu poruku koju je uputio prilikom ulaska u vanredni voz za miting SNS-a. Umesto izvinjenja za svoju nepristojnost, Stanković je novinare optužio da prave "lažni senzacionalizam na nepristojan i bezobrazan način".

    (13) detaljnije
  • Nenad-Stankovic-foto-Grad-Nis

    Većnik Stanković ne razmišlja o ostavci koju je sam najavio, za nepristojan rečnik se ne izvinjava

    Niški većnik Nenad Stanković ne razmišlja o ostavci koju je sam najavio - iako je na protestu sa Matejevčanima bio i stanovnik Jasenovika. Novinarki Južnih vesti je poručio da se bavi malo istraživačkim novinarstvom i sama utvrdi da Jasenovčanin koji je potvrdio da tamo živi i bavi se poljoprivredom zapravo ne živi u tom selu, jer se, kako većnik kaže, "prizetio" u Malči. Nije se izvinio za nepristojnost prema novinarima i poručio je da će o tome pričati verovatno sutra na sednici Skupštine "pred širim auditorijumom".

    (36) detaljnije
  • Vodovod Leskovac

    Leskovački Vodovod ostao bez direktora, Staniša Ristić podneo ostavku

    V. d. direktora leskovačkog Vodovoda Staniša Ristić podneo je juče ostavku na tu funkciju, potvrdio je Južnim vestima, Kako navodi, ostavku je podneo iz privatnih razloga.

    (1) detaljnije
  • Sotirovski Stanković

    Gradonačelnica Niša i većnik najavili ostavke - povod pašnjaci u Matejevcu i Jasenoviku, uslovi za ostavke različiti

    “Ako država i na licitaciji bude pobedila, višnje neće da sadi sigurno, niti će ovce da čuva i da kopa litijum, a još manje da skladišti nuklearni otpad” - poručuje gradonačelnica Dragana Sotirovski i dodaje da će odmah dati ostavku ako na pašnjacima u tim niškim selima bude išta što ugrožava životnu sredinu ili je protivzakonito. Ostavku najavljuje i većnik Nenad Stanković, ukoliko je na protestu “Za odbranu Belog vrha” ispred Skupštine Niša bio iko iz Jasenovika.

    (36) detaljnije
  • Opasan otpad

    Cvetanović: Ukoliko se u Leskovcu bude gradila fabrika opasnog otpada - podnosim ostavku

    Pre skoro godinu dana iz Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” na sednici Skupštine Grada upozorili su da se u Leskovcu planira gradnja fabrike opasnog otpada, međutim da se to sa sigurnošću neće desiti tvrdi gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je rekao i da će, ukoliko dođe do nekih promena, odmah podneti ostavku na tu funkciju.

    (13) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: