Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

park

 • avantura park leskovac

  Počela izgradnja avanturističkog parka u Leskovcu

  Mesto gde će odrasli i deca moći da se zabavljaju biće izgrađeno za 15 dana kod Sportsko-rekreativnog centra Dubočica . Avanturistički park imaće 2 nivoa i prostiraće se na površini od 470 metara kvadratnih. Radovi koštaju 7 miliona dinara.

  (1) detaljnije
 • spoemnik svrljig

  Otkriven spomenik glumici Zlati Petković u Svrljigu

  U gradskom parku u Svrljigu otkriven je spomenik poznatoj jugoslovenskoj glumici Zlati Petković. Uz prisustvo velikog broja Svrljižana spomenik su otkrili Zlatini sinovi Gvozden i Andrej.

  (5) detaljnije
 • park za pse

  Leskovčani složni da im je potreban park za pse, sporne lokacije

  Obezbeđeno i ograđeno mesto gde će vlasnici pasa moći da izvedu svoje ljubimce da se igraju i istrče potrebno je Leskovcu, smatraju građani. Da se ovakva 2 parka izgrade u okviru postojećih, kod stadiona Dubočica i na Hisaru, predložila je grupa građana, ali se stanovnici ovih naselja sa tom idejom ne slažu. Nakon javne rasprave, dogovaraće mesto za izgradnju.

  (9) detaljnije
 • park za pse

  Javna rasprava o izgradnji parka za pse u Leskovcu

  Predloge i sugestije da li i kakav park za pse treba izgraditi, Leskovčani će moći da daju od 12. jula do 1. avgusta. Javna rasprava na ovu temu biće organizovana u sredu, 31. jula od 15 sati u sali Skupštine grada.

  detaljnije
 • klupe park leskovac

  Polomljene klupe i kante u parku u Leskovcu

  Bez naslona, sa polomljenim i iščupanim daskama i ekserima koji vire su klupe u leskovačkom parku Devet Jugovića. Oni koji dovode decu ovde kažu da je do pre nekoliko dana sve bilo sređeno, a da su sada, osim klupa, polomljene i kante i ljuljaške. Nadležni kažu da će sve biti popravljeno, ali apeluju na građane da ne lome mobilijare.

  detaljnije
 • Tek otvoren, a već problemi

  Novoizgrađeni park u Babušnici već počeo da se urušava

  Fontana koja ne radi, popucala betonska ograda i izvađene behaton ploče, samo su deo negativne slike najnovijeg parka u centru Babušnice za koji je predsednica Slađana Nikolić ranije izjavljivala da je kapitalni projekat lokalne samouprave. Građani se pitaju zašto fontana ne radi u letnjem periodu, a nadležni odgovaraju da je došlo do kvara i da traže način da se popravi. Od kada je izgrađen, park je najposećenije mesto za izlazak mladih u Babušnici.

  (6) detaljnije
 • spomenik toma zdravković leskovac

  Izmeštaju se spomenici iz parka u centru Leskovca

  Zbog rekonstrukcije centralnog gradskog trga u Leskovcu, spomenik narodnom heroju Tomi Kostiću, pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću i spomen-obeležje palim borcima u II svetskom ratu, biće izmešteni.

  (9) detaljnije
 • Park "Čair" šetalište za pse

  Leskovčani pokreću inicijativu za otvaranje parka za pse

  Zbog toga što njihovi ljubimci nemaju mesto za šetnju i igru, grupa građana pokrenula je inicijativu za otvaranje 2 parka za pse u Leskovcu. Najpre će sakupljati potpise, kako bi o ovoj temi bila organizovana javna rasprava na kojoj će izneti ideju i detalje. Sa sakupljanjem potpisa krenuće u subotu, 18. maja od 11 sati u parku pored stadiona "Dubočica".

  (4) detaljnije
 • Aero-klub Saša Mitrović Leskovac

  Prave mini-park ispred leskovačkog Aero-kluba

  Klupice, kante i sličan mobilijar biće postavljeni ispred prostorija leskovačkog Aero-kluba “Saša Mitrović”, a za uređenje ovog dela grada iz budžeta je izdvojeno pola miliona dinara.

  detaljnije
 • Bubanj

  Najavljeno uređenje parka na Bubnju

  Uklanjanje suvih i bolesnih stabala, orezivanje grana, košenje, grabuljanje i održavanje higijene u parku na Bubnju - plan je gradske vlasti za uređenje prostora oko spomenika. U odluci piše da je cilj da se unapredi životna sredina, a radovi koji će koštati 6 miliona dinara trebalo bi da budu završeni do avgusta.

  (9) detaljnije
 • naucni park leskovac

  U Leskovcu otvoren Naučni park

  Mesto na otvorenom na kome će, kako deca, tako i odrasli, moći bolje da se upoznaju sa fizikom, astronomijom, botanikom i ostalim prirodnjačkim naukama, takozvani Naučni park, otvoren je danas u dvorištu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu.

  (1) detaljnije
 • avanturisticki park

  Raspisan tender za izgradnju avanturističkog parka u Leskovcu

  Izgradnja avanturističkog parka u Leskovcu trebalo bi da krene početkom sledeće godine, s obzirom na to da su do 23. novembra otvorene prijave za slanje ponuda. Pored izgradnje, prema konkursnoj dokumentaciji, ponuđač treba da obezbedi i adekvatnu opremu.

  (2) detaljnije
 • Taksi park

  Uprkos zabrani, vozila ulaze u Tvrđavu i druge parkove u Nišu

  Automobili, kombi vozila i kamioni neretko su viđeni na stazama i zelenilima niških parkova, što često izmami komentare šetača koji su ogorčeni jer se krše pravila, kao i zbog toga što ni u parku ne mogu da izbegnu vozila. Načelnik Komunalne policije Milan Đorđević je kazao da je do kraja septembra ove godine za ovaj prekršaj kažnjeno 12 vozača, ali i objasnio da je pod određenim uslovima pojedinim vozilima dozvoljeno da se kreću pešačkim zonama.

  (15) detaljnije
 • mobilijar hisar leskovac

  Postavljene nove klupice i držači za bicikle u Leskovcu

  U centralnom gradskom parku, zatim duž Bulevara Oslobođenja, na Hisaru, kod sportsko-rekreativnog centra “Dubičica” i na još nekoliko lokacija u gradu, postavljene su nove klupice, držači za bicikle, roštilji, oglasne table i kante. Za postavljanje novog mobilijara u Leskovcu, od para poreskih obveznika, izdvojeno je 1,8 miliona dinara.

  detaljnije
 • avanturisticki park

  Leskovčani dobijaju avanturistički park

  Uskoro bi trebalo da krene izgradnja avanturističkog parka u Leskovcu, koji će se nalaziti pored Sportsko-rekreativnog centra “Dubočica”. Izgradnja parka koštaće 6,9 miliona dinara, a novac je obezbeđen preko programa "Radimo za bolju budućnost dece“.

  detaljnije
 • park-brdjanka-idejno-resenje

  Studenti dali rešenje za uređenje parka “Brđanka” u Aleksincu

  Na konkursu za idejno rešenje parternog uređenja parka “Brđanka”, koji je raspisala Opština Aleksinac, pobedio je petočlani tim studenata Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu. Njihovi predlozi biće iskorišćeni, kažu u Opštini, a park će se sređivati u narednim godinama.

  (3) detaljnije
 • Klupe-za-dojenje;-foto:-Opstina-Niska-Banja

  U Niškoj Banji postavljena klupa za dojenje i presvlačenje beba

  Majke koje doje moći će ubuduće to da učine i u parku u Niškoj Banji, gde je postavljena klupa namenjena njima, kao i pult na kome će moći da presvuku bebe.

  (4) detaljnije
 • Predstavljeno idejno rešenje za rekonstrukciju vranjskog parka

  Muzički paviljon, fontana, kompletna rekonstrukcija i izgradnja staza i igrališta samo su deo predloga idejnog rešenja rekonstrukcije vranjskog parka koje je uradila projektantska kuća iz Niša.

  detaljnije