Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

park

 • drvored radovi

  Leskovčani negoduju zbog seče drvoreda u centru grada

  Duž Bulevara oslobođenja u centru Leskovca, u sklopu radova na rekonstrukciji trga, juče je posečeno 9 stabala lipe koje se tu nalaze preko 30 godina. Dok su građani nezadovoljni i kažu da se trend uništavanja zelenila na jugu Srbije nastavlja, nadležni objašnjavaju da se drveće seče zbog lošeg stanja i da će na istom prostoru zasaditi 15 novih sadnica platana.

  (8) detaljnije
 • Gradski park Vranje

  Još 7,7 miliona dinara za nepredviđene radove u gradskom parku u Vranju

  Nepredviđene radove u gradskom parku u Vranju koji su iskrsli početkom meseca, a kako bi se drveće zaštitilio od isušivanja, nakon dva odlaganja završetka radova i skoro sedam meseci kašnjenja, poreski obveznici će finansirati sa 7,7 miliona dinara, što je ugovorena cena sa izvođačem.

  detaljnije
 • Tri pesnice Bubanj

  JKP "Mediana" konačno uređuje Spomen-park Bubanj

  Još jula građani su se žalili na neuređeni Spomen-park Bubanj a sada, mesec dana kasnije, radnici Javnog komunalnog preduzeća Mediana konačno su angažovani da počiste, okose travu i urede zelenilo. Ovo je tek treći put ove godine kako se izletište najbliže centru grada uređuje.

  (9) detaljnije
 • Gradski park Vranje

  Još novca za rekonstrukciju gradskog parka u Vranju, iskrsli nepredviđeni radovi

  Iako je najpre bilo planirano da se prva faza rekonstrukcije gradskog parka u Vranju završi početkom februara, rok za završetak radova je pomeren za 24. jun, a zatim i za kraj građevinske sezone, a u međuvremenu su iskrsli i nepredviđeni troškovi kako bi se sačuvalo drveće u parku, jer su nadležni utvrdili da je potrebno još tucanika i zemlje i raspisali javnu nabavku.

  (1) detaljnije
 • poklopac2-foto-citalac

  Roditelji strahuju za bezbednost dece zbog poklopca koji visi sa svetiljke u parku 

  Da je zbog staklenog poklopca koji je skinut i okačen na vrh svetiljke u parku između Bulevara Nemanjića i Romanijske ulice u Nišu ugrožena bezbednost dece iz okolnih zgrada, ali i iz vrtića “Zvončići” koji se nalazi odmah pored, ukazao je Nišlija preko aplikacije “Prijavi problem”. Iz Parking servisa kažu da će ekipa zadužena za javnu rasvetu biti poslata na teren.

  (1) detaljnije
 • park

  Kraj građevinske sezone novi je rok za završetak vranjskog parka

  Iako je najpre bilo planirano da se prva faza rekonstrukcije gradskog parka u Vranju završi početkom februara, pa je rok pomeren za 24. jun, nova licitacija gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića kaže - kraj građevinske sezone. I ovog puta razlog za produženje nadležni su pronašli u lošem vremenu. Gradski park u Vranju jedan je od najstarijih u Srbiji, datira iz 1890. godine i podignut je na nekadašnjem turskom groblju, a njegova rekonstrukcija, prva veća nakon 130 godina, realizuje se u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.

  detaljnije
 • park za vežbanje

  Nakon 6 meseci kašnjenja, uskoro otvaranje parka za vežbanje u Medveđi

  Iako je postavljanje mobilijara u parku za vežbanje trebalo da bude završeno do kraja 2019. godine, klupu za trbušnjake, spravu za leđa, alpinističke kružne letve i druge sprave građani Medveđe moći će da koriste od sredine juna ove godine. Nadležni nisu objasnili zašto radovi kasne, ali najavljuju da će sve biti završeno do 11. juna.

  (1) detaljnije
 • park leskovac

  EU info kutak Niš: Fotografišite omiljeni park i osvojite sadnicu cveća

  Povodom Evropskog dana parkova, koji se obeležava 24. maja, niški EU info kutak organizuje nagradni konkurs "Park za zdravlje", a svi zainteresovani mogu poslati zanimljive fotografije, kolaže, video snimke iz omiljenog parka. Konkurs je otvoren do 5. juna, a prvih 50 učesnika dobiće na poklon sadnicu cveća.

  (5) detaljnije
 • otvoreni parkovi i setalista, nis 29 april 2020, foto jv vanja keser 1

  IZJZ: Idite u prostrane parkove, ne i na kupališta i igrališta

  Tokom vikenda neće biti potpune zabrane kretanja, a parkovi su otvoreni, pa u niškom Domu zdravlja savetuju da se ide u prirodu, jer je fizička aktivnost važna za očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja, ali i da se moraju ispoštovati određena pravila.

  (8) detaljnije
 • otvoreni parkovi i setalista, nis 29 april 2020, foto jv vanja keser 4

  Foto-vest: puni parkovi i šetališta u Nišu

  Posle više od meseca dana, ponovo su otvoreni parkovi i šetališta u Nišu, a građani su ovu odluku i lepo vreme iskoristili da prošetaju, opuste se i provežbaju na teretanama na otvorenom.

  (4) detaljnije
 • dezinfejcija parkova

  Parkovi u Nišu dezinfikovani, posle više od mesec dana otvoreni za građane

  Šetnja parkovima moguća je ponovo, posle više od mesec dana zabrane zbog korone, a radnici JKP Mediane dezinfikovali su šetalište u niškoj Tvrđavi, kao i mobilijare u parkovima Čair i Sveti Sava. Iako je već odlučeno da policijski čas za prvomajske praznike, kada građani uglavnom provode vreme u prirodi, traje od četvrtka do ponedeljka, politički deo Kriznog štaba razmatra ovu preporuku struke.

  (6) detaljnije
 • park devet jugovića leskovac

  Počelo sređivanje parka Devet Jugovića u Leskovcu

  Jedan od najstariji gradskih parkova u Leskovcu - Devet Jugovića na Hisaru, dobiće nove staze i ogradu, ali i fontanu. Počeli su pripremni radovi, a sve će koštati oko 7,4 miliona dinara.

  detaljnije
 • Vranjski park

  Rok za rekonstrukciju vranjskog parka produžen za 6 meseci, ne zna se ko će platiti kašnjenje

  Rok za prvu fazu rekonstrukcije gradskog parka u Vranju, koja je trebala da bude završena početkom februara, produžen je do 24. jula, potvrđuje za Južne vesti gradski većnik za turizam Mića Mladenović. Kao razlog za produženje nadležni navode loše vreme zbog koga radovi nisu mogli biti završeni u predviđenom roku. Ipak, niko od nadležnih nije mogao da odgovori na pitanje da li će, kako i kome kašnjenje biti naplaćeno.

  detaljnije
 • Vranjski park

  Za oborena stabla u vranjskom parku nadležni krive nevreme, uklonjena i stara česma

  Novi gnev već nezadovoljnih Vranjanaca zbog kašnjenja rekonstrukcije gradskog parka, izazvalo je oboreno drveće i porušena česma u parku. Građani sumnjaju da su stabla namerno oborena, uprkos obećanjima nadležnih da nijedno neće biti uništeno, a pitaju se i zašto je polomljena česma koja je već rekonstruisana 2017. godine. Glavni urbanista Vranja kaže da po projektu česma ostaje, a direktor nadzornog JP Urbanizam i izgradnja smatra da je česma verovatno smetala radovima, a drveće palo usled nevremena.

  (3) detaljnije
 • goran cvetanović, obilazak gradilišta

  Firma koju je kritikovao gradonačelnik Leskovca dobila novi posao za 2,5 miliona dinara

  Iako je lično gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović proveravao gradilišta na kojima radi leskovačka firma Sistem SNL graditelj , te zbog silnih kašnjenja rekao da posao u ovom gradu više neće dobiti, jer će biti stavljena na “crnu listu”, to se ipak nije desilo. O razlozima nadležni ne govore, a firma je dobila novi posao - sređivanje dela parka Devet Jugovića čija je vrednost 2,5 miliona dinara bez PDV-a. Opozicionari kažu da se iz ovoga vidi koliko Cvetanović ispunjava data obećanja.

  (56) detaljnije
 • spomenik toma zdravković leskovac

  Izmešteni spomenici Tomi Zdravkoviću i Kosti Stamenkoviću u Leskovcu

  Južni deo centralnog gradskog parka novo je mesto na kom se nalazi spomenik narodnom heroju Kosti Stamenkoviću, dok je obeležje pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću pomereno na keju kod Veternice. Spomenici su izmešteni zbog izgradnje trga, a mišljenja Leskovčana o ovakvim rešenjima su podeljena.

  detaljnije
 • 79859737_1811870468948432_4804620755432112128_n

  Protest u Knjaževačkoj, građani sprečavaju da na dečje igralište postave kontejnere

  "Ne damo dečije igralište i park za kontejnere" - poruka je stanovnika Knjaževačke 128 u Nišu, koji su juče uspeli da spreče radnike da kopaju igralište za decu kako bi gradili podzemne kontejnere. Od jutros su opet na terenu, a nadležni iz Opštine Pantelej pozvali su policiju i Komunalnu miliciju da im pomognu da ipak počnu radove.

  (17) detaljnije
 • park za pse

  Leskovac u 2020. dobija prvi park za pse

  Obezbeđeno i ograđeno mesto gde će vlasnici pasa moći da izvedu svoje ljubimce da se igraju i istrče - park za pse, čiju su izgradnju inicirali građani Leskovca, biće završen u toku 2020. godine. Prema investicionom planu, za izgradnju će biti izdvojeno 3 miliona dinara. Oni koji su pokrenuli inicijativu kažu da su zadovoljni i srećni što će se realizovati njihov predlog.

  (3) detaljnije
 • dufbal

  Niška opozicija fudbalom protestuje protiv rekonstrukcije parka kod Gradske kuće

  Rezultatom 2:2 završena je utakmica u parku preko puta Gradske kuće, između članova odborničke grupe “Niš moj grad”, koji su na ovaj način protestovali protiv popločavanja parka kod Nišave.

  (11) detaljnije
 • Park Vrla

  Otvoren park Vrla u Vladičinom Hanu

  Meštani Vladičinog Hana od sada će moći da šetaju stazama površine od 3.000 kvadrata i novim behaton stazama od 4.000 kvadrata okruženim travnjakom, cvećem, drvećem, jer je Han dobio novi park “Vrla” ispod istoimenog najdužeg mosta na Koridoru 10 gde je danas svečano obeležen završetak radova u parku.

  detaljnije