Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

pruga

 • pruga

  Ministarka Mihajlović: Modernizacija pruge ka Nišu strateški interes

  Čak 10 do 15 sati brže roba od severa Srbije stigne do Grčke, nekim drugim paralelnim pravcima i zato je, kako kaže ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, neophodno da se pruga modernizuje, a već se, prema njenim rečima, pregovara sa ruskim i kineskim firmama.

  (8) detaljnije
 • pruga

  Grad Niš: Pruga će biti izmeštena do 2022. godine

  Da li će konačno biti rešen višedecenijski problem Nišlija, pruga posred grada, od sada zavisi samo od onih koji vode Niš, jer je, kako kažu čelnici grada, novac obezbeđen, otkup zemljišta treba da počne ove godine, nova pruga oko Niša će se graditi od 2019, a treba da bude završena 2022. godine.

  (21) detaljnije
 • Česta slika niških pružnih prelaza

  Građani se žale na neispravne rampe, u “Železnici” kažu da sve rade

  Rampa podignuta dok voz prolazi - slika je pružnih prelaza u Nišu, na koju se građani često žale, jer smatraju da je time ugrožena bezbednost pešaka i vozača. Međutim, u “Železnicama Srbije” tvrde da već duže vreme “nijedna smetnja u radu pomenutih putnih prelaza nije evidentirana” i da bezbednost ljudi nije ugrožena.

  (2) detaljnije
 • Opet podignuta rampa, a voz prolazi; foto: M. M.

  Foto-vest: Opet podignuta rampa dok ide voz

  Na pruzi koja se nalazi na uglu Jug Bogdanove i Vojvode Gojka, danas se ponovo mogla videti slika koja je česta na pruznim prelazima u Nišu. Pruga je bila podignuta dok je prolazio voz, ali su na sreću vozači na vreme izbegli moguću nesreću. 

  (7) detaljnije
 • vucic

  Vučić otvorio prugu kod Leskovca i obećao bolji život

  Više od 45 km pruge na deonici od Niša do Preševa je rekonstruisano i sada će, kako je rečeno u Leskovcu, mašinovođe moći, umesto dosadašnjih 50 km/h, da voze i 120 km/h. Puštanju rekonstruisane pruge u rad prisustvovao je premijer i budući predsednik Aleksandar Vučić koji je rekao “da će ove godine svi građani osetiti poboljšanje”.

  (15) detaljnije
 • Požar u Grdelici

  Požar kod Grdelice, gore drveni pragovi na železničkoj stanici

  Stovarište železničke stanice kod Grdelice je u plamenu od 16 sati, a kako prenosi N1, vatrogasna vozila kontrolišu požar u kome nema povređenih. Drveni pragovi koji su se zapalili ostavljeni su na stovarištu nakon renoviranja pruge.

  detaljnije
 • pruga

  U prekidu pruga Niš - Merdare

  Zbog odrona na pruzi, kako kažu u “Srbija vozu”, vozovi ne saobraćaju od Prokuplja do Merdara, pa tako putnici prugom mogu od Niša samo do Prokuplja, a onda moraju da se snađu i nekim drugim prevozom odu do Merdara.

  detaljnije
 • Pruga

  Rušenje i otkup parcela prvi korak u izmeštanju pruge u Nišu

  Posle višedecenijskog obećavanja da će pruga biti izmeštena iz centra grada, gradske vlasti sada najavljuju da će do kraja 2018. godine biti okončan prvi korak. Oko 60 objekata će biti porušeno, a u Nišu i okolini otkupljeno 1.700 parcela kroz koje će proći nova pruga, najavljuje koordinator projekata Ljubivoje Slavković .

  (13) detaljnije
 • Podignuta rampa

  Foto-vest: Rampa podignuta dok voz prolazi

  Na pružnom prelazu u Hilandarskoj ulici na Paliuli, u trenutku kada je prolazio voz, rampa nije bila spuštena. 

  (12) detaljnije
 • Pruga-foto-Aleksandar-Kostic.jpg

  Potpuni prekid saobraćaja na pruzi Niš – Preševo

  Zbog radova na deonici pruge Vinarci - Đorđevo, od 20. oktobra železnički saobraćaj na pruzi Niš - Preševo biće poptuno obustavljen, zbog čega će u prekidu biti i domaće i međunarodne linije.

  detaljnije
 • Policija-foto-Aleksandar-Kostic.JPG

  Vozač kamiona stradao radeći na pruzi kod Vranja

  Vozač kamiona koji je radio za beogradsku firmu na obnovi pruge u Ristovcu kod Vranja stradao je kada ga je zatrpao tucani kamen koji je prevozio, najverovatnije zbog kvara na hidraulici.

  detaljnije
 • pruga-foto:-P.-F

  Pruga u Sićevu bez rampe, prolaznici u strahu

  Pešaci i vozači koji svakodnevno prelaze prugu u Sićevu zabrinuti su za svoju bezbednost, jer je pružni prelaz neobezbeđen i već neko vreme nema rampe. Iz “Železnica” kažu da nema nikog ko bi spuštao rampu i tvrde da prolaznici nisu ugroženi.

  (5) detaljnije
 • Trosarina-2.jpg

  Foto-vest: Rampa ne reaguje kad voz prolazi

  Vozači i pešaci koji su sinoć u 21:15 prelazali prugu na Trošarini u Nišu našli su se u opasnosti jer je voz naišao a da rampa nije bila spuštena.  

  (8) detaljnije
 • pruga

  Usvojen Plan o pružnoj obilaznici oko Niša

  Jednoglasnim usvajanjem Plana generalne regulacije obilazne pruge oko Niša na sednici Skupštine Grada stvorili su se uslovi za eksproprijaciju skoro 1.500 parcela. Ovim je, kažu u vlasti, načinjen prvi konkretan korak ka izmeštanju pruge iz centra grada.

  (14) detaljnije
 • 490x370-490x370-pruga-u-centru-rts-rs

  Gotov projekat za izmeštanje pruge iz centra Niša

  Pedesetak pružnih prelaza u gradu koji su odneli brojne živote trebalo bi da odu u istoriju ukoliko odbornici niške Skupštine usvoje projekat izmeštanja pruge i Plan generalne regulacije. Ministarstvo saobraćaja obećalo finansiranje radova.

  (22) detaljnije
 • pruga

  Ministarstvo: Uskoro rekonstrukcija pruge Niš - Dimitrovgrad

  Modernizacija deonice pruge, dužine oko 80 kilometara, od Sićeva do Dimitrovgrada “vrlo brzo će ući u realizaciju”, najavio je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica.

  (16) detaljnije