Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

službeno vozilo

 • audi foto needpix.com Designbymickey

  Medicinski fakultet u Nišu kupio službeni auto vredan skoro 70.000 evra, ali nije “škoda”

  Dok su mnoge javne ustanove poslednjih godina kupovale “škode” za svoje službene potrebe, Medicinski fakultet u Nišu se odlučio za “audi”. Nakon tendera plaćen je skoro 70.000 evra, a ovo im je, kako kažu, četvrti auto ove marke u poslednjih 30 godina.

  (71) detaljnije
 • skoda ilustracija foto flickr.com Kārlis Dambrāns

  I Opština Dimitrovgrad među vlasnicima "škode", kupljena nova "oktavia"

  Novi službeni auto Opštinske uprave u Dimitrovgradu biće "škoda oktavia" za koju je iz budžeta, prema podacima javne nabavke, izdvojeno skoro 22.500 evra. Na tenderu se javio samo čačanski "Interauto" , a kako objašnjavaju u Kabinetu predsednika Opštine Vladice Dimitrova, auto se kupuje jer se dosadašnji službeni automobil Uprave "mazda 3", stalno kvari.

  (8) detaljnije
 • komunalna milicija

  Grad za oko 5,5 miliona dinara kupuje niškim komunalnim milicajcima 4 automobila

  Tender za kupovinu 4 automobila za potrebe Komunalne milicije raspisao je Grad Niš i za to namenio skoro 5,5 miliona dinara sa PDV-om. Javna nabavka raspisana je do 26. oktobra kada će i biti poznato ko je dobio posao "osvežavanja" voznog parka niških komunalnih milicajaca i koji automobili su kupljeni.

  (22) detaljnije
 • skoda ilustracija foto flickr.com Kārlis Dambrāns

  Policija jednom mediju kaže da nema beleške iz udesa gradonačelnice, a drugom da ih ima, ali ne dostavlja

  Za novinare "Južnih vesti", kako piše u zvaničnom odgovoru, niška policija ne poseduje službene beleške iz udesa u kojem je učestvovala gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Novinarima N1 kaže da ih ima, ali ih ne dostavlja jer štiti pravo na privatnost i ne vidi “oprvadani interes javnosti da zna”. Advokat i bivši Poverenik Rodoljub Šabić kaže da je postupanje po zahtevima nedosledno, nekorektno i potpuno apsurdno u odgovoru da nema interesa javnosti.

  (18) detaljnije
 • skoda

  Policija nema službene beleške iz udesa u kojem je gradskom "škodom" učestvovala i gradonačelnica Niša

  Policijske uprave u Nišu i Zaječaru nemaju službene beleške-zapisnike iz saobraćajnih nezgoda na teritoriji koje pokrivaju, a u kojima je učestvovala službena “škoda” koju je vozila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Ona kaže da ni njoj nije dostavljen zapisnik sa mesta nezgode, iako je ranije rekla da je udes u kojem je učestvovala bio lančani i da je policija izvršila uviđaj.

  (35) detaljnije
 • skoda

  Službena “škoda” oštećena u sudaru, za volanom bila gradonačelnica Niša

  U saobraćajnoj nezgodi na putu od Aleksinca ka Sokobanji oštećena je i “škoda” u kojoj se obično vozi, ali i koju vozi gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Kako sama kaže, ovog puta je ona bila za volanom, a službenim vozilom je bila učesnica lančanog sudara. Povređenih nije bilo, a putovala je u Sokobanju na radionicu koju je organizovala Stalna konferencija gradova i opština - SKGO.

  (98) detaljnije
 • leksus

  Novi službeni auto Gradske uprave u Pirotu - skupoceni, hibridni i luksuzni "Leksus ES 300h"

  "Luksuzna poslovna limuzina koja komfor i ekonomičnost stavlja ispred oštrine u vožnji, ovaj automobil je kao stvoren za poklonike staložene i gospodske vožnje, koji žele da uživaju u luksuznom ambijentu i drugačije koncipiranom prevozu" - ovako novi službeni automobil Gradske uprave Pirot čiju kupovinu za 56.000 evra su kritikovali i građani i opozicija opisuje specijalizovani magazin Topspid .

  (33) detaljnije
 • superb

  Gradska uprava Pirota kupila luksuzni automobil od 56.000 evra

  Pirotska Skupština usvojila je nedavno rebalans budžeta po kojem je on smanjen za 45 miliona dinara, neki projekti odloženi su za narednu godinu, ali od nekih rashoda se nije odustalo - Gradska uprava kupila je luksuzni automobil za oko 56.000 evra. Građani i opozicija negoduju, smatraju da se vlast ponaša bahato u jeku epidemije, a iz Kabineta gradonačelnika navode da je kupovina dugo odlagana i bila je neophodna, jer je auto koji se sad koristi kupljen 2008. i prešao je više od 600.000 kilometara.

  (37) detaljnije
 • superb

  Gubitaš “Tržnica” izabrala novu “škodu”, pa odustala od kupovine

  I pored toga što je 2019. godinu završila sa gubicima od 18 miliona dinara i rashodima koji su bili veći od prihoda, Javno komunalno preduzeće “Tržnica” raspisalo je u avgustu javnu nabavku za kupovinu novog vozila. Pobedio je “Auto Čačak” sa ponudom od 27.412 evra, ali je početkom oktobra “Tržnica” obustavila nabavku, jer je prestala potreba naručioca, piše u dokumentaciji.

  (9) detaljnije
 • superb

  I niški Univerzitet kupio luksuznu “škodu”, rektor kaže da se ne razume u kola

  Javnim institucijama koje kupuju skupocene “škode” preko tendera na koje može da se javi samo jedan ponuđač - "Auto Čačak", pridružio se i Univerzitet u Nišu. Ova obrazovna institucija novcem građana kupila je “superb” vredan preko 4 miliona dinara, a rektor Dragan Antić kaže da jeste tražio da kupe automobil, ali sam tender nije želeo da komentariše jer tvrdi da se u kola ne razume.

  (36) detaljnije
 • načelnik

  Saobraćajna policija sa juga Srbije dobila još 9 novih službenih “škoda”

  Od 47 “škoda karok” koje je parama građana kupilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako kažu u ovoj instituciji devet je prosleđeno saobraćajnoj policiji sa juga Srbije. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je baš "škoda" kupljena, jer su takva vozila tražili sami policajci.

  (6) detaljnije
 • škoda

  Bulatović bio na Kosovu, a službeni auto na njegovo ime vozili po Nišu - on o tome ćuti

  Dok je 8. septembra 2018. gradonačelnik Niša Darko Bulatović privatnim kolima išao na Kosovo na miting predsednika Srbije Aleksandra Vučića gde je u povratku i priveden, na njegovo ime je njegov vozač po Nišu vozio službenu “škodu”. Vozač Zvonko Pavlović za to je naplatio 6 sati prekovremenog rada, a tvrdi da je tog dana razvozio gradske većnike po gradilištima, ali nije precizirao koje, niti zbog čega je Bulatović naveden kao korisnik. O svemu ćuti i gradonačelnik.

  (25) detaljnije
 • skoda

  “Škodu” Direkcije za javni prevoz parkirali na trotoaru ispred ulaza u nišku Skupštinu

  Crna “škoda oktavija” u vlasništvu Direkcije za javni prevoz Niša, dve dve noći je naočigled revoltiranih građana bila parkirana na trotoaru, ispred samog ulaza u gradsku Skupštinu, u Ulici Nikole Pašića. Navodno je reagovala i policija, o čemu svedoče i fotografije prolaznika, a u Direkciji tvrde da je kola koristio šef službe kontrole, protiv koga će biti pokrenut disciplinski postupak.

  (15) detaljnije
 • Opština Medijana

  Opozicija bojkotuje Skupštinu Medijane do Kocićeve smene

  Zloupotreba službenih kola, nameštenja tendera za solarno drveće, partijsko zapošljavanje, samo su neki od problema koji se vezuju za predsednika niške Opštine Medijana Nebojšu Kocića, zbog čega su opštinski odbornici zatražali njegovu smenu. Kocić kaže da ne razume razloge za bojkot Skupštine i kaže da bojkot nije sprečio opozicionare da traže odborničku dnevnicu.

  (7) detaljnije
 • skoda fabia

  Još dve “škode” za niški Institut za javno zdravlje

  Nakon što su prošle godine kupili jedan luksuzni i još dva automobila, niški Institut za javno zdravlje opet je uvećao vozni park sa još dve “škode fabie”, koje su plaćene oko 19.500 evra. Kola su im potrebna, navode u Institutu, za prikupljanje laboratorijskih uzoraka na teritoriji Nišavskog i Topličkog okruga.

  (18) detaljnije
 • policija kosta

  Vozač slupao službenu "škodu" Grada Prokuplja

  U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u petak oko 17 sati na putu Niš - Prokuplje, na izlazu iz Merošine, oštećena je službena "škoda fabija“, a u nezgodi niko nije povređen. Zbog neprilagođene brzine stanju i uslovima puta policija je podnela prekršajnu prijavu protiv 47-godišnjeg vozača, a iz Gradske uprave kažu da će visina štete biti naknadno utvrđena.

  (6) detaljnije
 • škoda superb

  U Gradskoj upravi Niš ponovo kriju putne naloge za službena kola

  Ko i u koje svrhe je koristio službene “škode” niške Gradske uprave krajem 2018. i početkom 2019. godine, zasad je nepoznato javnosti, jer u ovoj instituciji odbijaju da novinarima dostave putne naloge. U Gradskoj upravi su takođe odbijali da obelodane putne naloge za raniji period i to su učinili tek nakon reakcije Poverenika za informacije od javnog značaja.

  (5) detaljnije
 • skapan limun

  Direktor “Tržnice” službenim kolima išao u Istanbul da kupi limun

  Put Turske direktor niškog Javnog komunalnog preduzeća “Tržnica” Goran Đorđević uputio se službenom “škodom oktaviom” u aprilu prošle godine, a kaže da je u Istanbul išao kako bi ispitao cene proizvoda zbog pokretanja veleprodaje. “Plod” ovog službenog putovanja je kupovina nekoliko tona limuna, a veća količina ovog voća je, prema svedočenjima zaposlenih, bačena umesto da se proda na pijacama.

  (25) detaljnije
 • skoda rapid

  I niški Narodni muzej kupio “škodu” na “štelovanom” tenderu

  Narodni muzej u Nišu dopunio je svoj vozni park novom “škodom rapid” koju su građani platili nešto više od 13.000 evra, na tenderu pisanom tako da je mogao da se javi samo "Auto Čačak" i to - samo sa ovim kolima. Direktor Muzeja kaže da je specifikacija prepisana iz drugih javnih nabavki, da su im kola neophodna, ali i da je “škoda rapid” skroman auto, za razliku od “škoda superb” koje kupuju i slupavaju po Gradskoj upravi i niškim opštinama.

  (15) detaljnije
 • igor vucic

  Direktor niškog Vodovoda službenim kolima išao na utakmice "Železničara" po Srbiji

  Od Pančeva do Šapca, direkor JKP "Naissus" Igor Vučić je službenim kolima ovog javnog preduzeća tokom 2018. godine odlazio na utakmice Rukometnog kluba Železničar, u kojem je obavljao funkciju predsednika kluba. Vučić potvrđuje da je išao na utakmice "Želje" službenim kolima, ali da je to bilo tada kada je u mestima održavanja utakmica imao i obaveze vezane za preduzeće kojim rukovodi.

  (41) detaljnije