Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

zaplena

 • kokain uprava carina

  Carinici zaplenili kilogram kokaina na prelazu Preševo

  Pregledom na skeneru automobila švajcarske registracije, carinici i policija jutros su pronašli nešto više od jednog kilograma kokaina na graničnom prelazu Preševo.

  detaljnije
 • Nezabeležen slučaj do sada

  "Versaće" nameštaj zaplenjen na Gradini

  Nesvakidašnji slučaj zaplene kopija trpezarijskog nameštaja zabeležen je na Graničnom prelazu Gradina, kada je na ovom graničnom terminalu zadržan nameštaj marke “versaće”. Sumnjivi sto i stolice teški oko 2 tone biće zadržani dok se o originalnosti ne izjasni proizvođač ili ovlašćeni zastupnik robne marke, a rok za to je 10 dana.

  (4) detaljnije
 • Zaplenjeno preko 200 parfema

  Carinici zaplenili kopije parfema na Gradini

  Preko 200 parfema poznatih marki pronađeno je i zaplenjeno u 2 odvojena slučaja na Graničnom prelazu Gradina.

  (2) detaljnije
 • Vrednost robe oko 2.000 evra

  Carinici pronašli skrivenu robu u šahtu u graničnoj međuzoni

  Preko 600 različitih artikala vrednosti oko 2.000 evra carinici su pronašli u šahtu za vodu u međuzoni na Graničnom prelazu Gradina. Iz šahte su izvađene ženske čizme, cipele, novčanike, kutije za veš i zaštitna stakla za mobilne telefone poznatih robnih marki.

  detaljnije
 • Zaboravio na municiju

  U naslonu za ruke auto-sedišta skrivao municiju

  Municiju za malokalibarsku pušku i lovački karabin zaplenili su carinici na Graničnom prelazu Gradina, a vozač automobila kod koga su pronađeni meci se pravdao time da je lovac i da je zaboravio da ih izvadi iz automobila pre puta. Muškarac je zajedno sa municijom predat policiji.

  (1) detaljnije
 • Još se ne zna da li su spisi originalni

  Antikviteti neprocenjive vrednosti zaplenjeni kod Dimitrovgrada

  Delovi jevrejske svete knjige Tore, za koje u Upravi carina kažu da su neprocenjive vrednosti, otkriveni su na Graničnom prelazu Gradina. Antikviteti će biti podvrgnuti detaljnoj analizi kako bi se utvrdila njihova originalnost. Iz Jevrejske zajednice u Beogradu potvrđeno je da su pronađeni antikviteti delovi Tore.

  detaljnije
 • 630 grama vredno 23.000 evra

  Zlato vredno 23.000 evra zaplenjeno na Gradini

  Pokušaj švercovanja 650 grama zlatnog nakita čija je vrednost procenjena na više od 23.000 evra, sprečen je na Graničnom prelazu Gradina, a pored zlata, zaplenjen je i kombi kojim su putovali putnici koji su pokušali da ilegalno prenesu zlato.

  (1) detaljnije
 • Uprava carina

  Kod Preševa zaplenjeno oko 7 kilograma afrodizijaka

  Zbog sumnje da je švercovao oko sedam kilograma suplemenata za poboljšanje seksualnog nagona, čija je vrednost preko 7.000 evra, Prekršajni sud u Preševu odredio je novčanu kaznu Makedoncu koji se sumnjiči da je u kartonskoj kutiji, 4. novembra, u prtljažnjiku autobusa kojim je putovao, pokušao da prokrijumčari tu robu.

  detaljnije
 • Na Gradini zaplenjena kozmetika vredna 300.000 dinara

  Dodatke ishrani, suplemente, šampone, gelove i kreme za negu lica i tela teške preko 26 kilogama pokušao je da prokrijumčari 49-godišnjak na Graničnom prelazu Gradina. Sva roba je oduzeta do okončanja postupka.

  detaljnije
 • 12.000 paklica zaplenjeno

  U fabričkim šupljinama automobila skrivali 12.000 paklica cigareta

  Čak 12.000 paklica cigareta carinici su pronašli u fabričkim šupljinama “folksvagen šarana“ bugarskih registracija, kojim je ka Španiji putovalo 6 putnika. Do okončanja prekršajnog postupka, zadržan je i automobil jer vrednost zaplenjenih cigareta prevazilazi trećinu njegove vrednosti.

  detaljnije
 • Zaplenjene kopije patika

  Sumnjive etikete, garderoba i obuća zaplenjene na Gradini

  U 2 odvojena slučaja na terminalu Graničnog prelaza Gradina carinici su sprečili krijumčarenje 1.300 etiketa i metalnih kopči, kao i kopije garderobe i obuće poznatih brendova. Obuća i garderoba bili su sakriveni u nekoliko crnih plastičnih kesa u specijalno dograđenom bunkeru u prostoru za prtljag.

  detaljnije
 • Nakit vredan preko 40.000 evra

  Zlatni nakit i žestina zaplenjeni na Gradini

  Više od 1,5 kg zlatnih ogrlica, narukvica, minđuša i prstenja i preko 90 flaša žestokog pića, zaplenjeno je na Graničnom prelazu Gradina. Do okončanja postupka, carinicu su zadržali i automobil u kome je krijumčarena roba pronađena. Putnici su carinicima rekli da nemaju šta da prijave, a da idu na svadbu u Nemačku.

  (4) detaljnije
 • porše carina

  Na prelazu Merdare zaplenjen "porše" vredan 100.000 evra

  Zbog toga što nije registrovan, ali ni prijavljen prilikom ulaska u zemlju, automobil “porše karera” oduzet je od vozača na administrativnom prelazu Merdare, a vozač je pritom i kažnjen sa 100.000 dinara. Vrednost automobila procenjena je na skoro 12 miliona dinara i on će se uskoro naći na jednoj od javnih licitacija koju organizuje Uprava carina.

  (2) detaljnije
 • Vrednost preko 15.000 evra

  Zaplenjen zlatni nakit na Strezimirovcima

  Zlatni lančići, narukvice, prstenje, minđuše i medaljoni teški preko pola kilograma, zaplenjeni su na Graničnom prelazu Strezimirovci, a njihova vrednost se procenjuje na 15.000 evra. Putnica u čijim torbama je pronađeno zlato dodatno je kažnjena sa 900.000 dinara.

  detaljnije
 • Preko 300 grama narukvica, ogrlica i prstenja

  Na Gradini sprečen šverc zlata i cigareta

  Preko 300 grama zlata i 26 boksova cigareta zaplenjeno je na Graničnom prelazu Gradina, a po hitnom postupku pred sudom putnici koji su pokušali da prokrijumčare neprijavljenu robu su i novčano kažnjeni.

  detaljnije
 • Etikete krijumčario krojač iz Novog Pazara

  Etikete poznatih robnih marki zaplenjene kod Dimitrovgrada

  Tačno 5.000 samolepljivih i platnenih etiketa sa oznakama proizvođača “najk” i “adidas”, koje je trebalo da posluže za brendiranje odeće, zaplenjene su na Graničnom prelazu Gradina. Od početka godine zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine na Gradini je zadržano preko 70.000 različitih proizvoda, dok je uništeno 300.000 komada različite robe i preko tona tekstila.

  detaljnije
 • Skoro kilogram zlata vredan 6 miliona

  Zlatni nakit vredan 6 miliona dinara zaplenjen na Gradini

  Nameru porodice koja je putovala iz Turske ka Francuskoj da gotovo kilogram zlatnih narukvica, ogrlica i dukata prenesu preko granice, osujetili su carinici na Graničnom prelazu Gradina. Vrednost nakita je preko 6 miliona dinara.

  detaljnije
 • Vrednost i autentičnost tek treba da se utvrde

  Procene da su carinici zaplenili vrednu nedavno iskopanu kolekciju antičkih novčića

  Numizmatička kolekcija koju su zaplenili carinici na graničnom prelazu Gradina teška je 13 kg i čine je antički novčiči iz rimskog, mesopotamijskog i arapskog perioda koji su, kako kažu iz Uprave carine, verovatno nedavno iskopani jer je na njima bilo dosta peska i zemlje. Kolekcija, na prvi pogled vredi mnogo novca, kaže arheolog Narodnog muzeja iz Beograda Adam Crnobrnja.

  detaljnije
 • Vrednost će biti utvrđena naknadno

  Velika numizmatička kolekcija zaplenjena na Gradini

  Dvadeset paketića ispunjenih novčićima iz raznih perioda istorije, zaplenjeno je na Graničnom prelazu Gradina, a njihova vrednost i autentičnost biće utvrđena kada svi predmeti budu popisani.

  detaljnije
 • Hašiš skriven u džepu

  Hašiš preko granice pokušao da sakrije u garderobi

  Nešto više od 10 grama hašiša carinici su otkrili i zapleniili na Graničnom prelazu Gradina, prilikom kontrole automobila kojim su dvojica putnika išli ka Turskoj. Hašiš je bio sakriven u džepu pantalona koje su bile među garderobom u putnoj torbi.

  detaljnije